עוגת בננות מפנקת ומפתיעה בפשטותה

אתגר האפיה הראשון שלי הגיע בגיל 24 והסתיים בהצטיינות יתרה. קבלו את עוגת הבננות של אמא שלי

30/06/2010
 תגובות 
רוני מנדלמן פרת קבלו עדכונים מרוני
  • בדואר
  • RSS
» עוגת בננות של אמא מיקי

עד גיל 24 בכלל לא ניסיתי את כוחי באפיה. זה נראה לי מורכב, מלכלך ומלא סיכונים, שלא לדבר על  קטנוני. כל העניין הזה עם המידות המדויקות של  המרכיבים, שקילה עד לגרם האחרון, הקפדה על שלבים ותנועות, חום תנור ועוד פעולות שיכולות להוציא בחורה חסרת סבלנות כמוני, מהכלים…

כשהייתי בת 24, נסעתי ללמוד בניו יורק ואמא שלי ציידה אותי במחברת עם מתכונים של המאכלים שלה שאני אוהבת במיוחד.

בבוקר שבת אביבי במיוחד, אבל עמוס בעבודות ושיעורים לאוניברסיטה, הרגשתי צורך עז במתוק, אבל פחממתי כזה. שלפתי את מחברת המתכונים המהוללת ואחרי עלעול קל, מצאתי את המתכון לעוגת הבננות המ-עו-לה של אמא שלי.

הטרחתי את עצמי למכולת של הגרוזיני שהיתה מרחק יריקה מהבית שלי בקווינס, קניתי את המרכיבים והתייצבתי במטבח חדורת מוטיבציה, כמו שרק בחורה שלא אפתה מעולם, יכולה להיות.

תפעלתי את המיקסר הידני, מדדתי, מעכתי, עירבלתי ומזגתי לשתי תבניות אינגליש קייק.  אחרי  חצי שעה הבית הריח כמו  מטבח של מעדניה יוקרתית  בצימר בגליל.

מיד התקשרתי לחברה טובה וזימנתי אותה למבחן טעימות. מבחן האפיה הראשון בחיי הוכרז כהצלחה מסחררת.

תוך שעה לא נשאר מהעוגה אפילו ביס. עוגת הבננות זכתה לתואר העוגה הבחושה הטובה בעולם, חברים מזמינים אותה בכל שנה ביום ההולדת שלי וגם בחגיגות או סתם ארוחות שלהם. כל חברה שצריכה קצת ניחום, מקבלת תבנית מפנקת, עתירת קלוריות אבל מלאת ניחומים.

הקטע הוא, שעוגות בחושות זה תענוג גדול ומפתיע בפשטותו. אין צורך בנסיון קודם באפיה או אפילו במיקסר, ברוב המקרים. רק חומרי גלם כמו שכתוב, תנור או טוסטר חזק והרבה חיבה לבננות ומרקם רך ופחמימתי.

צנח לכם קצת הסוכר ועוגת בננות תסדר את העניין?  הנה המתכון:

עוגת בננות

מרכיבים

  • 100 גרם מרגרינה (לא חשוב איזה, ותמיד אפשר להחליף בחמאה, לאלה שלא מפריע שהחמאה הופכת את העוגה לחלבית)
  • 2 ביצים
  • 1 ורבע כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח (אני מעדיפה קמח תופח אוסם ולא להתעסק עם אבקת אפיה אבל אפשר בהחלט קמח רגיל לאפיה)
  • שקית אבקת אפיה (אם משתמשים בקמח תופח, יש לוותר על הוספת אבקת האפיה)
  • 3 בננות בשלות ומעוכות
  • 3 כפות שבבי שוקולד או שוקולד צ’יפס שקונים מוכן

כלים

  • קערה עמוקה וגדולה
  • מיקסר עם וו לישה / מיקסר ידני עם מערבלי לישה – אין חובה, אפשר לעשות את העוגה הזו בעזרת שתי ידיים שלא מפחדות להתלכלך
  • סיר קטן להמסה של המרגרינה
  • 2 תבניות של אינגליש קייק או תבנית עגולה בגודל 24

הכנה מוקדמת

ממש אין. ההכנה הכי קלה שיש.

ההתקנה

מחממים תנור על חום של 180 מעלות.

ממיסים על אש נמוכה ובסיר קטן 100 גרם מרגרינה

מכניסים לקערה/מיקסר את הביצים, סוכר, קמח (ואבקת אפיה, כמובן), בננות מעוכות והשוקולד ומוסיפים את המרגרינה הנמסה.

מערבלים הכל, או לחלופין, לשים עם הידיים. ה קצת נדבק אז תמיד כדאי שיהיו ניירות סופגים או מגבונים לחים שינקו את הידיים שלכם שאתם רוצים להמשיך הלאה.

כשהעיסה הופכת לתערובת אחידה ונוזלית (טיפה גסה בגלל הבננות, אבל ככה זה צריך להיות), מעבירים לשתי תבניות של אינגליש קייק או לתבנית עגולה בגודל 24.

מכניסים לתנור ל-40 דקות.

מבחן המוכנות: לאלו שלא בטוחים בדיוק של חום התנור, מומלץ לעשות את מבחן הקיסם לאחר 35 דקות.

לוקחים קיסם עץ ודוקרים בעזרתו במרכז העוגה, אם הוא יוצא עם תערובת עליו, העוגה צריכה עוד כמה דקות. העוגה מוכנה כאשר הקיסם יוצא לח.

מכבים את התנור ואחרי שתיים שלוש דקות מוציאים את העוגה, כדי שלא תתייבש.

המהדרין בוזקים מעל אבקת סוכר דרך מסננת קטנה, אבל העוגה מתוקה וטעימה גם בלי הקישוט הקלורי הזה.

תשאירו לי פרוסה…

לעוד מתכונים קלים

לפוסט הראשון בבלוג “טעימא” של רוני מנדלמן, בו היא מספרת על אמא שלה והקשר בין אוכל ואהבה. כדאי לקרוא.

לבלוג “טעימא”




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בוטוקס, מתי כדאי להתחיל?

הזמן עושה את שלו. בזווית העין כבר נחרט לו קמט עמוק. הפיתרונות קיימים, אבל את חוששת להשתעבד לתחזוקה. בוטוקס בגילאי 30, למה כדאי לך להתחיל?

איך לגרום לשינוי אמיתי בחיים?

אם תמשיכו לקרוא טיפים, להנהן בראש ולהיות בטוחים שאתם יודעים מה צריך לעשות, הבדל משמעותי בחייכם לא יקרה. מה בכל זאת יוביל לעשייה מעבר להבנה?

איזה אורך מכנסיים הכי מתאים לך?

אורך המכנסיים הוא גורם מפתח בעיצוב המראה כולו ויכול להעניק מראה אופנתי ומוקפד, אם תדעי לבחור את האורך שמחמיא לך. קבלו את המדריך המלא להתאמת המכנסיים למבנה הגוף

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך

  • תמונה אישית תמרה 30/06/2010

    אני כל כך אוהבת עוגת בננות . מבטיחה לנסות :)

  • תמונה אישית רוני מנדלמן פרת 30/06/2010

    את מוזמנת. שווה כל ביס וקלוריה.אגב, אפשר להשתמש גם בקמח מלא או סוכר חום, למיטיבי הבריאות

  • תמונה אישית הבן של הסו-שף 03/07/2010

    טעם של ילדות…


בחזרה למעלה