עוגת אשכוליות וג'ינג'ר מסוכר

עוגה מיוחדת כמו "עוגת אשכולית" לא שוכחים. עוגה בחושה עם קרום פריך ותוך רך, טעימה בטירוף ואידיאלית לכוס התה של הבוקר

26/01/2011
רחלי זוסימן קבלו עדכונים מרחלי
  • RSS

ביום שישי האחרון הילדים קטפו אשכוליות וקומקווטים (תפוזים סיניים) אצל ההורים שלי.

זה מיד הזכיר לי את המתכון לעוגת אשכולית וג'ינג'ר מסוכר שמצאתי בבלוג Baking Bites לפני המון המון זמן. עוגה מיוחדת כמו "עוגת אשכולית" לא שוכחים! מיד החלטתי שזו תהיה העוגה השבועית שלי. העוגה קלה מאוד להכנה והיא יצאה פשוט טעימה בטירוף. אידיאלית לכוס התה של הבוקר. אני אוהבת עוגות בחושות כאלו, עם קרום פריך ותוך רך וחמצמץ-מתקתק… תענוג!

עוגת אשכוליות וג'ינג'ר מסוכר

המצרכים:

  • 2 כוסות קמח
  • 3/4 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מיץ אשכוליות (רצוי טרי)
  • 1 כף קליפת אשכולית מגוררת
  • 3 כפות שמן
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ
  • 1 כף סוכר דמררה או סוכר גס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
  2. מערבבים בקערה קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח.
  3. מוסיפים מיץ אשכוליות, קליפת אשכולית מגוררת, שמן וביצה, ומערבבים רק עד שהקמח נספג.
  4. מוסיפים ג'ינג'ר מסוכר ומערבבים כך שיתפזר בעיסה.
  5. יוצקים את העיסה לתבנית. מפזרים מעל את סוכר הדמררה.
  6. אופים 45-55 דקות, עד שהעוגה משחימה וקיסם המוכנס למרכזה יוצא יבש.

לפוסט המקורי בבלוג של רחלי זוסימן

לבלוג "פשוט מבשלת"




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

  • תמונה אישית רונית הבר 01/02/2011

    רחלי, תודה על המתכון. עשיתי ויצא מעולה!

בחזרה למעלה