עוגיות קוקוס וטחינה טבעוניות

הן טעימות להפליא, נמסות בפה, קטנות ואלגנטיות, דורשות רק קערה, כף וכמה דקות פנויות. דנית סלומון במתכון לעוגיות קפה מושלמות שבחיים לא תנחשו שאין בהן חמאה

19/06/2017
דנית סלומון קבלו עדכונים מדנית
  • בדואר
  • RSS

נמסות בפה. עוגיות קטנות ואלגנטיות מהסוג שנראה טוב לצד ספל האספרסו. צילום: דנית סלומון

זה מוזר לומר על עוגיות טבעוניות שיש להן טעם חמאתי, אבל אילולא אני הייתי זו שהמירה את החמאה בשמן קוקוס מכבישה קרה, הייתי יכולה להישבע שמדובר בעוגיות חמאה.

כך או כך, אלה עוגיות טעימות להפליא – גם אם נטולות אג’נדה בריאותית – שפשוט נמסות בפה. קטנות ואלגנטיות כאלה, מהסוג שהולך טוב עם אספרסו. כל מה שצריך כדי להצטייד בהן הם קערה, כף ורצוי גם שק זילוף חד־פעמי (אין צורך בצנתר) ובתוך דקות ספורות נחות על התבנית 30 עוגיות מוכנות לאפייה. כמה זמן ישרדו אחרי האפייה? זה כבר תלוי בתעצומות הנפש שלכם. שלי לא משהו, וזו הסיבה שאני מכינה רק 30 עוגיות בכל פעם ולא כמות כפולה.

בצק העוגיות הזה בגרסתו הטבעונית הקיצית (כששמן הקוקוס נוזלי לגמרי) רך מכדי שאפשר יהיה לעצב אותו ככדורים או כגלילים שנחתכים לפרוסות. קירור לא בא בחשבון – הוא הופך את הבצק לגוש חולי נוקשה. מה עושים? אני מעבירה את הבצק הרך לשק זילוף מניילון עבה, גוזרת חור בקצה ומזלפת תלוליות מעוגלות בקוטר 2 ס”מ על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. כדי למנוע התפשטות בלתי מבוקרת של הבצק במהלך האפייה אני מפדרת את נייר האפייה בכמות נדיבה של אבקת סוכר לפני הזילוף ומנפה אבקת סוכר על זילופי הבצק לפני הכנסת התבנית לתנור.

טיפ: אם מעדיפים עוגיות בהירות כדי להעצים עוד יותר את אשליית עוגיות החמאה, מחליפים את הטחינה המלאה בטחינה גולמית רגילה.

אבקת הסוכר מגבילה את התפשטות הבצק במהלך האפייה. צילום: דנית סלומון

עוגיות קוקוס וטחינה טבעוניות

המצרכים:

1 כוס (125 גרם) קמח עוגיות (או קמח לבן רגיל)

½ כפית אבקת אפייה

קורט מלח

¼ כוס (30 גרם) אבקת סוכר

1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל

⅓ כוס (80 מ”ל) שמן קוקוס מכבישה קרה במצב נוזלי

½1 כפות טחינה גולמית מלאה (או רגילה)

½ כוס (40 גרם) קוקוס טחון

אבקת סוכר נוספת לפידור נייר האפייה והעוגיות

אופן ההכנה:

1. מנפים קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר לקערה. מוסיפים סוכר וניל, שמן קוקוס, טחינה וקוקוס ומערבבים בכף לבצק אחיד. נותנים לבצק לנוח 10 דקות.

2. מרפדים תבנית אפייה שטוחה גדולה בנייר אפייה ומנפים עליו שכבה נאה של אבקת סוכר. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות בחום עליון־תחתון, 160 מעלות בתוכנית טורבו).

3. מעבירים את הבצק לשק זילוף חד־פעמי מניילון עבה וגוזרים את הקצה. מזלפים תלוליות עגולות נמוכות בקוטר 2 ס”מ – משאירים רווחים בין התלוליות. מנפים על תלוליות הבצק שכבה דקה ואחידה של אבקת סוכר. אופים במרכז התנור במשך 15 דקות. מסובבים את התבנית 180 מעלות ואופים במשך 8-6 דקות נוספות עד שהעוגיות יבשות למגע. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן לגמרי לפני שמעבירים אותן לקופסה אטומה.

>> לעמוד הפייסבוק של דנית סלומון




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה