עוגיות קארי פרמזן בציפוי קוקוס ובוטנים

דנית סלומון במתכון לעוגיות מלוחות גבינתיות כאלה, פריכות אבל לא מתפוררות מדי, ומתאימות גם למשלוח מנות

09/03/2014
דנית סלומון קבלו עדכונים מדנית
  • RSS

צילום: יהודה סלומון 

עוגיות קארי פרמזן בציפוי קוקוס ובוטנים. צילום: יהודה סלומון

לא שאני ממליצה על שתייה מופרזת, אבל בכל זאת חג של של עד־דלא־ידע עומד בפתח, ואין כמו העוגיות האלה להמריץ פלאים את השתייה. האמת, הן הולכות טוב גם עם קפה, מיטיבות לרוץ בלי ליווי בכלל, ומתאימות יפה גם לסלסילת המשלוח. גבינתיות כאלה, פריכות אבל לא מתפוררות מדי. עם נימה של חריפות מהקארי. ציפוי הקוקוס והבוטנים מוסיף פריכות וטעם, והוא חשוב גם למניעת התפשטות הבצק במהלך האפייה.

• תזכורת: יחידות המידה כאן הן כוסות וכפות מידה של הסט הבינלאומי מלאות עד שפתן, בלי "גבעה":
1 כפית = 5 מ"ל; 1 כף = 15 מ"ל; 1 כוס = 250-240 מ"ל (1 כוס = 125 גרם קמח / 200 גרם סוכר).

המצרכים ל־48 עוגיות:

• 125 גרם גבינת פרמזן חתוכה לקוביות (או מרוסקת מראש לפירורים קטנטנים. גם פרמזן תוצרת הארץ תתאים כאן)

• 1 כוס + 1 כף (135 גרם) קמח

• ¼ כפית אבקת אפייה

• ¼ כפית מלח

• 125 גרם חמאה, שרוככה מעט בטמפרטורת החדר (נוחה לחיתוך, אבל עדיין יציבה)

• 1 כפית גדושה (כפית מידה עם גבעה) חמאה בוטנים חלקה

• ½ כף ממרח קארי אדום (משחת־תבלין תאילנדית. מגיעה בקופסה שקונים בסופרמרקט בפינת המוצרים מהמזרח הרחוק)

• 1 כפית שמן שומשום כהה (בקבוקון. מאותה פינה)

לציפוי:

• ¼ כוס בוטנים מטוגנים במלח, קצוצים דק

• ¼ כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1. הכי נוח להכין את הבצק במעבד מזון. ראשית מרסקים את קוביות הגבינה לפירורים קטנטנים, ואז מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ומפעילים לשתיים־שלוש שניות כדי לערבב  הכול יחד. (אם משתמשים בגבינה מרוסקת מראש, אפשר להכין גם במיקסר).

2. מוסיפים למכל המעבד חמאה חתוכה לקוביות, חמאת בוטנים, ממרח קארי ושמן שומשום, ומעבדים בפולסים לבצק אחיד וקצת דביק. מוציאים את הבצק מהמכל של מעבד המזון (נעזרים במרית), עוטפים בניילון, מהדקים לגוש, ושולחים אותו להתקשות במקרר במשך שעה לפחות (אפשר להשאיר אותו במקרר לילה ויותר. אם הבצק נוקשה מדי אחרי הקירור, מניחים לו להתרכך מעט בטמפרטורת החדר).

3. מערבבים את חומרי הציפוי בצלחת בינונית. מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה (אני משמנת את התבניות במעט חמאה - מספיק למרוח כמה פסים רחבים - כדי שהנייר ייצמד אליהן). מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות), עדיף בתכנית טורבו, כדי שאפשר יהיה לאפות את שתי התבניות יחד.

4. בעזרת כפית פריזיין (כפית כדורית לקריצת כדורי מלון) או כפית מידה מודדים גושי בצק בגודל אחיד. מגלגלים לכדורים מרושלים ומטילים אותם לצלחת הציפוי (בקבוצות של 10 בערך). מגלגלים את כדורי הבצק בתערובת הקוקוס והבוטנים כדי לצפותם - לוחצים קצת כדי שחתיכות הציפוי ידבקו לבצק - ואחר כך מגלגלים אותם בין כפות הידיים לכדורים חלקים ומהודקים. מסדרים את הכדורים בתבניות ומשאירים רווחים גדולים ביניהם.

5. משטחים את הכדורים לעיגולים בחצי הגובה בלחיצה בשיני מזלג. אופים במשך 15-12 דקות (אם אופים 2 תבניות יחד בתכנית טורבו, מחליפים מקומות אחרי 10 דקות אפייה). העוגיות צריכות להזהיב, לא להשחים, ולהיות יציבות למגע, אם כי לא נוקשות. אם יש לכם ספקות בנוגע למידת האפייה, כבו את התנור והשאירו את העוגיות בתנור הסגור עוד דקה או שתיים. העוגיות מתקשות והופכות פריכות במהלך הצינון.

הערה: אם מתעצלים לגלגל כדורים, אפשר לחלק את הבצק לשניים, לגלגל כל חלק לגליל מהודק בקוטר 3 ס"מ, ולפרוס כל גליל ל־24 פרוסות שוות בעוביין. טובלים כל פרוסה משני צדיה בתערובת הציפוי, מסדרים בתבניות, ומשטחים קצת בשיני מזלג. זה יהיה פחות יפה, אבל עדיין טעים.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה