עוגיות סילאן וקוקוס

דנית סלומון לא האמינה שזה קורה לה, אבל היא אפתה עוגיות טבעוניות קלות וטעימות שמתחסלות ישר מהתבנית, למרות שמומלץ לחכות שהן יתקררו

14/05/2017
דנית סלומון קבלו עדכונים מדנית
  • בדואר
  • RSS

העוגיות של דנית כפי שהוכנו וצולמו על ידי שירן ויצמן

אני לא מאלה שמתחברים לטבעונות. גם אם במקרה יוצא לי מתכון שעונה על ההגדרה "טבעוני" הוא לא מתויג אצלי ככזה. אבל לפעמים הנסיבות מעוררות בי דחף לדברים מסוימים, וכך מצאתי עצמי נוברת בארונות ובמקרר בחיפוש אחר מצרכים ורעיונות לעוגיות טבעוניות שלא רק יהיו חפות מכל קשר לחי אלא גם יצעקו "בריאות!!!" (ככל שעוגיות יכולות להיות בריאות; אבל אם מחסלים, כמוני, חמש עוגיות ברצף, אפשר להשקיט בזה את המצפון).

עוגיות סילאן וקוקוס. צילום: דנית סלומון

אז מה אספתי:

1 כוס (120 גרם) קמח שיפון

½ כפית אבקת אפייה

¼ כוס (60 מ"ל) טחינה גולמית מלאה

¼ כוס (60 מ"ל) שמן קוקוס מכבישה קרה (במצב צבירה רך מאוד עד נוזלי)

⅓ כוס (30 גרם) פתיתי קוקוס טחון

½ כוס (125 מ"ל) סילאן 100% טבעי

50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק לגלגול

וזה מה שעשיתי:

1. ניפיתי את קמח השיפון עם אבקת האפייה לקערה. הוספתי טחינה, שמן קוקוס, קוקוס וסילאן, ערבבתי במזלג ואחר כך לשתי ביד לבצק חלק.

2. בכפית מידה בנפח חצי כף מדדתי 36 חתיכות שוות־גודל של בצק והטלתי לצלחת שבה פיזרתי את השקדים הטחונים. טבלתי כל חתיכה בשקדים מכל עבריה וגלגלתי לכדור.

3. סידרתי את הכדורים בשתי תבניות שטוחות גדולות מרופדות בנייר אפייה ושיטחתי כל כדור לעיגול בלחיצה בתחתית כוס (אפשר לטבול את תחתית הכוס בשאריות השקדים הטחונים כדי למנוע הדבקות. לתוספת יופי גם עיטרתי את העיגולים בחותמת לחם אוזבקית, אבל זה לגמרי לא הכרחי).

4. אפיתי את שתי התבניות יחד בתנור שחומם לחום בינוני־נמוך (160 מעלות) בתכנית טורבו במשך 15 דקות (אפשר גם כל תבנית לחוד בתכנית רגילה בחום של 170 מעלות). אחרי 8 דקות אפייה החלפתי מקומות (עליונה למעלה ותחתונה למטה) וסובבתי כל תבנית 180 מעלות (אם אופים כל תבנית לחוד רק מסובבים את התבנית) כדי להבטיח אפייה אחידה. העוגיות מוכנות כשהן יבשות למגע אבל עדיין רכות - הן יתקשו במהלך הצינון. את השאריות (כן, חלק נכבד חוסל היישר מהתבנית, ותזכרו שהן נעשות טעימות ממש רק אחרי צינון מלא) ארזתי בקופסה אטומה.

חותמת לחם אוזבקית. צילום: דנית סלומון

>> לעמוד הפייסבוק של דנית סלומון




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה