עוגיות ומאפינס מקמחים בריאים

קינוחים מוכרים וטעימים יכולים להיות יותר בריאים ולשמור על טעמם. אורלי כהן עם המתכונים המשודרגים

14/01/2014
אורלי כהן - חיים וטעים קבלו עדכונים מאורלי
  • RSS

עוגיות שוקולד צ'יפס ומאפינס מוכרים ואהובים כמעט על כולם, בכל גיל. אבל בעידן בו כולם רוצים לאכול קצת יותר בריא אפשר ורצוי לשנות מעט את הרכיבים בלי שאף אחד ישים לב, ולתת למשפחה ולחברים לאכול בהנאה. אין כמעט ילד שלא אוהב מאפינס ועוגיות שוקלד צ'יפס, אבל אי אפשר להתעלם מכך שהילדים שחיים בעידן השפע סובלים יותר מהשמנה ומתזונה עתירת סוכרים. לכן אם אפשר לתת להם לאכול את מה שהם אוהבים אבל עם פחות שומנים וסוכרים, כולם יהיו מרוצים.

עוגיות שוקולד צ׳יפס

עוגיות שוקולד צ'יפס

נתחיל מזה שנודה שהעוגיות האלה אינן עוגיות בריאות. הן עוגיות טעימות מאוד עם רכיבים בריאים. יש בהן חמאה, אותה הפחתתי למינימום האפשרי (ללא פגיעה במרקם) כלומר 170 גרם במקום 225-250 גרם בעוגיות מקבילות. גם את כמות הסוכר הורדתי בחצי כוס והחלפתי חלק בסוכר חום. אל חשש, העוגיות עדיין מתוקות מאד. את הקמח הלבן המרתי בשלושה סוגי דגנים בריאים ומלאים: קמח כוסמין, קמח חיטה מלאה ושיבולת שועל. התוצאה: העוגיות נפלאות. ילדים מתים עליהן והמצפון שלנו שקט יותר.

מרכיבים ל-50 עוגיות :

170 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום

1 סוכר וניל

2 ביצים

1/2 כפית מלח

1 כפית סודה לשתייה

1 כוס קמח כוסמין מלא

1 כוס קמח מלא 100%

1/2 כוס שיבולת שועל (גסה, לא אינסטנט)

200 גרם שוקולד צ׳יפס (אני מערבבת מריר עם לבן).

אופציונלי: אם הילדים שלכם מוכנים לאכול צימוקים, חמוציות או פירות מיובשים אחרים, הרווחתם! הוסיפו חופן או שניים של פירות קצוצים.

אופן ההכנה:

מרככים את החמאה במיקרו למשך 20-30 שניות. החמאה יוצאת רכה אך לא נמסה.

מקציפים במערבל (עם מקצף בלון) חמאה, סוכר לבן, סוכר חום וסוכר וניל כחמש דקות עד שמתקבל קרם אוורירי.

מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עד להטמעה.

מוסיפים מלח וסודה לשתייה ומקציפים הכול יחד עוד חצי דקה ומפסיקים את פעולת המערבל.

מוסיפים את שני סוגי הקמח ומערבבים ידנית, עד לקבלת תערובת אחידה.

מערבבים פנימה את השוקולד צ׳יפס.

מניחים נייר אפיה על ארבע תבניות גדולות ובעזרת שתי כפיות מניחים בזהירות מהתערובת כדורים קטנים במרווחים שווים. הכמות שיוצאת לי מתבנית - 16-20 עוגיות, תלוי בגודלן.

כדורים קטנים

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך 10 דקות.

כשמוציאים מהתנור, העוגיות זהובות ועדיין רכות במרכזן. זה בסדר. הן מתקשות אחרי הקירור.

מצננים ומעבירים לכלי אטום.

מאפינס בננות ופינוקים

מאפינס בננות ופינוקים

אלו מאפינס שמכינים בקלות רבה בלי מיקסר, הם עשויים ממרכיבים בריאים, אינם מכילים חומרים מהחי ולכן הם פרווה. המאפינס יוצאים נהדר עם אגוזי מלך, העשירים בערכים תזונתיים, אך אם מכינים אותם לילדים קטנים, חשוב להימנע מאגוזים. לכן אני ממליצה להמיר אותם בשוקולד צ׳יפס. באופן הזה יהיה גם קל יותר ״לשווק״ את המאפינס לילדים.

המרכיבים ל-15 מאפינס או 2 עוגות מאורכת ״אינגלישקייק״ או עגולה אחת בתבנית 24:

מרכיבים יבשים:

1.5 כוסות קמח רגיל

1.5 כוסות קמח מלא

שקית אבקת אפיה

1 כפית קינמון (אפשר גם פחות, אפשר לשלב גם זנגוויל, ציפורן, הל או כל דבר שאתם אוהבים).

חצי כפית מלח

100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס - אם העוגה מיועדת לילדים קטנים, יש להחליף את האגוזים בכוס שוקולד צ׳יפס. למבוגרים, ניתן להחליף או לשלב סוגי אגוזים שונים.

100 גרם צימוקים או חמוציות (או פירות מיובשים אחרים קצוצים, בכמות של כוס אחת).

מרכיבים רטובים:

4 בננות בשלות

3/4 כוס שמן

3/4 כוס סילאן

מיץ מחצי לימון

2 כפות מים

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את כל המרכיבים היבשים בקערה.

מועכים את הבננות בקערה נפרדת ומערבבים אותן עם שאר המרכיבים הרטובים.

מוסיפים את תערובת היבשים לקערת הרטובים ומערבבים, עד לקבלת בצק אחיד.

מוזגים את התערובת לתוך התבניות המשומנות (באיזו צורה שבחרנו) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דקות למאפינס, 35 דקות לתבנית מאורכת.

הזמנים עלולים להשתנות בהתאם לתנורים השונים, לכן, אני ממליצה לבדוק את המאפינס אחרי 17-18 דקות ולאפות רק עד שקיסם המוחדר לתוכם יוצא עם פירורים לחים.

הצעה לשדרוגים:

  • לפזר מעל, לפני האפייה, מעט אגוזים קצוצים וסוכר חום.
  • אחרי האפייה למרוח על המאפינס החמים מעט ריבה או סירופ מייפל.

***

לקבלת תפריט אישי מאוזן המשלב את האוכל שהילד שלכם אוהב – לחצו כאן.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה