סלמון במעטפת בצק עלים

הדג האהוב נכנס למעטפת בצק עלים, והתוצאה מרהיבה. מי אמר שחייבים בראש השנה חריימה או גפילטע?

03/09/2018
אלונה זוהר קבלו עדכונים מאלונה זוהר
  • RSS

המצרכים:

1 חבילת בצק עלים

600 גרם פילה סלמון מופשר ללא העור

1/2 בקבוק סילאן חריף מתוק

עלים מ-4 ענפים של טימין

3/4 כוס פירורי לחם

גרידה מחצי לימון

שן שום כתושה

מלח

פלפל

 

למריחה מעל:

1 ביצה

1 כפית סילאן חריף-מתוק

 

אופן ההכנה:

להניח את הדג בקערה, לבזוק מעליו סילאן משני צדדיו, לצפות אותו היטב משני צדדיו. לסגור את הקערה ולהניח במקרר לחצי שעה.

להניח נייר אפיה על תבנית אפיה. לחתוך את הבצק לשניים ולהניח חלק ראשון על התבנית.

לפזר על הבצק פירורי לחם, בשכבה דקה. להוריד שאריות רוטב מהסלמון ולהניח את אותו על פירורי הלחם.

לפזר מעל הדג טימין וגרידת לימון, למרוח שן שום, לפזר מלח, פלפל, ועוד שכבה של פירורי לחם.

לסגור עם החלק השני של הבצק את הדג. לסגור היטב.

לחתוך את הדג בצורה של דג, ולהשתמש בשאריות הבצק לקישוט.

לעצב סנפירים וקשקשים בעזרת סכין. לקשט את הדג.

לטרוף בקערה ביצה וכפית סילאן חריף מתוק. לערבב ולמרוח על הדג בעזרת מברשת.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלו למשך כ- 15 דקות.

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה