סלט קייצי חריף מתוק

איזה כייף לגלות "הפתעות" בתוך הסלט. הילדים של אורלי כהן הגיעו לביקור ספונטני, ותוך דקות היה על השולחן סלט חסה טעים עם חמוציות ודוריטוס

05/08/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

כתבה: אורלי כהן

הילדים הגיעו לביקור בהפתעה והייתי צריכה להכין ארוחת ערב זריזה. בלילות הקיץ החמים הכי מתאים אוכל קליל וקר. חשבתי לפתוח את הארוחה במרק גספאצ׳ו ולגבי ההמשך: סלט מפתיע. סלט שהוא שילוב של ירקות טריים עם מרכיב מתקתק, מרכיב חריף ומשהו קראנצ׳י.

אז ירקות לסלט היו לי במקרר. מה זה ירקות לסלט? שקית עם לקט ירקות טרי. חמוציות וצימוקים (שאני קוראת להם ביחד ״צימוקיות״), יש לי תמיד בבית. ומה לגבי הקראנצ׳ שחיפשתי? נכון, יכולתי לקחת טורטיות, לחתוך למשולשים, למרוח מעט שמן זית ותבלינים ולהכניס לתנור... אבל רציתי זריז... אז לקחתי דוריטוס! כך השגתי בו זמנית גם את המרכיב החריף. גאוני! נכון?

סלט קייצי חריף מתוק

סלט קייצי חריף מתוק

המרכיבים:

לסלט:

  • 1 שקית לקט לסלט ערוגות שטראוס. אני אוהבת את הלקט הזה כי הוא משלב צבעים ומרקמים של ירקות שונים:      2 סוגי חסה (ערבית ואייסברג), גזר וכרוב אדום.
  • 2 חופנים ״צימוקיות״: צימוקים וחמוציות
  • 1 שקית דוריטוס - אני השתמשתי בטעם נאצ׳וס, אך אפשר לגוון בטעמים, כמובן.

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כפית מלח

מרכיבים לסלט חריף מתוק

אופן ההכנה:

  1. לוקחים קערת הגשה ולתוכה מרוקנים שקית לקט ירקות לסלט ערוגות.
  2. מפזרים מעל את החמוציות והצימוקים.
  3. בצנצנת קטנה (או שייקר) מנערים יחד את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הירקות בקערה. מערבבים בתנועות עדינות עד שכל הירקות מצופים ברוטב.

מערבבים בעדינות

להגשה:

  1. שוברים חצי חבילת דוריטוס לחלקים גדולים, מפזרים על הסלט ומערבבים קלות.
  2. שוברים את שארית הדוריטוס ומפזרים מעל בצורה יפה. מגישים מיד לשולחן ונהנים!

הערה: את הדוריטוס מומלץ להוסיף ממש לפני ההגשה כדי לשמור על המרקם הקראנצ׳י.

בתיאבון!

חיים וטעים!

לעוד מתכונים באתר שטראוס שלי ובעמוד הפייסבוק של שטראוס




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה