סלט חצילים עם טחינה ויוגורט

איזה כייף לאכול משהו טעים בסוף היום, אך למי יש כוח להתחיל להשקיע במטבח אחרי יום עבודה? קבלו מתכון זריז למנה קייצית ומרעננת

26/08/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

כתיבה: אורלי כהן

סלט חצילים עם טחינה ויוגורט (צילום: אורלי כהן)

בחודשי הקיץ (שנגמרים הרבה אחרי אוגוסט) אנחנו מתרוצצים כל היום. חם, מהביל, לח, דביק ומזיע. בערב, כמה היינו שמחים להתפנק לנו במזגן, להתרווח ולאכול משהו שנראה מיליון דולר, אך למי יש כוח להתחיל להשקיע שעות במטבח? לכן, האתגר שלקחתי על עצמי הפעם הוא להכין את המנה הטעימה, היפה והקלה ביותר בעולם (טוב, זה לא רשמי, אבל אחרי שתכינו תראו שהיא בהחלט מועמדת ראויה לתארים האלה), ממוצרים פופולרים הנמצאים בכל סופרמרקט.

הקונספט פשוט: קונים, מערבבים, מגישים. התוצאה מרשימה ואלגנטית. במילים אחרות: לא להאמין מה שניתן להכין מסלט חצילים קנוי. ששש... אל תגלו לאף אחד שהמנה מוכנה בדיוק חמש דקות אחרי שחוזרים מהקניות. שיחשבו שהשקענו.

המרכיבים:

ל- 4-6 מנות

לסלט:

1 גביע (400 גרם) סלט חציל בלאדי מסדרת טעמי השוק של אחלה

1/2 (200 גרם) סלט טחינה לבנה

1 גביע יוגורט דנונה ביו 3%

2 כפות עירית קצוצה (אני גוזרת במספריים)

1/2 פלפל צ׳ילי אדום פרוס לטבעות

1 בגט ( אני מעדיפה מסוג ״רוסטיק״ או בגט איטלקי, אבל גם רגיל הולך).

להגשה:

גביע יוגורט 3%

עירית קצוצה

1/2 פלפל צ׳ילי אדום פרוס

מרכיבי הסלט (צילום: אורלי כהן)

אופן ההכנה:

(זה כל כך פשוט, ממש בושה...)

הסלט: מערבבים בקערה את סלט החצילים עם הטחינה, גביע יוגורט, הפלפל והעירית. זהו!

מערבבים (צילום: אורלי כהן)

מקלוני בגט:

לחתוך את הבגט לפיסות של 12-15 ס״מ.

לחצות לאורך את הפרוסות וכל חצי לחתוך ל-2-4 (בהתאם לעובי הבגט) מקלות לאורך.

לקלות בטוסטר או בתנור או על גבי מחבת פסים.

הרכבת המנה בכוסות הגשה:

למלא 3/4 כוס בתערובת החצילים.

להניח מעל כף יוגורט.

לפזר עירית וטבעות צ׳ילי ולהגיש עם כפית בעלת ידית ארוכה ומקלוני בגט קלויים.

אף אחד לא יאמין שזה כל כך קל.

יפה וטעים (צילום: אורלי כהן)

בתיאבון!

חיים וטעים!

לעוד מתכונים באתר שטראוס שלי ובעמוד הפייסבוק של שטראוס




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה