סושיסמבה: אצה זו, על שום מה?

ארוחת הטעימות של השף ניצן רז בסושיסמבה, שהורכבה ממנות שבכולן יש אצות, הוציאה ממיכל יפה ובן זוגה קריאות עונג השמורות בדרך כלל לתחום ההתמחות של נונה ד

30/01/2012
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • RSS

קוראים לי מיכל ואני לא מסוגלת לקבל החלטות. זה מתבטא בזה שהארון שלי מלא בפריטים זהים בצבעים שונים (כי לא הצלחתי להחליט אם לקנות את הנעליים השחורות או החומות), וגם במסעדות. אגלה לכם סוד קטן, לפני שאני הולכת למסעדה אני בודקת את התפריט שלה באינטרנט ומחליטה מראש מה אזמין, אחרת זה היה לוקח לי שעות.

בדיוק בשביל אנשים כמוני המציאו את הקונספט של ארוחת טעימות. ככה השף הוא זה שבוחר ולא אני, וגם לא צריך להתחייב למנה עיקרית אחת, אלא מקבלים הרבה מנות קטנות. ווין-ווין קלאסי.

לסושיסמבה הגענו כדי לטעום את תפריט האצות החדש שלהם. זה לא ממש תפריט מופרד, אלא שלתפריט הרגיל הצטרפו כמה מנות שהאצות מהוות מרכיב משמעותי בהן. מדובר בחמישה סוגי אצות: היג'יקי, נורי, וואקאמה, קומבו ואצת רד-אוסקה שכשמה כן היא – אדומה.

כל הטוב הזה הוגש לנו במסגרת ארוחת טעימות מפוארת. לסושיסמבה יש שתיים כאלה: אחת בת 5 מנות (210 שקל לסועד) והשנייה בת 7 מנות (260 שקל לסועד). נכון, זה לא זול, אבל אם אתם יכולים להרשות לעצמכם – אל תהססו לרגע. כמובן שיש במסעדה גם מנות עיקריות גדולות וזולות בהרבה, אבל אז זה אומר שתצטרכו לבחור אותן בעצמכם.

לפתיחת הארוחה שבחר לנו השף ניצן רז קיבלנו מרק תפו"א עם אצות בתוספת שיפוד (יקיטורי) שרימפס. מרק הוא בדרך כלל מנה שלא זוכה להערכה רבה, שלא בצדק. המרק הספציפי הזה היה לנו כל כך טעים – קצת חריף, קצת מתוק ומעולה – שכוחותינו מיהרו לבקש את המתכון שלו, וכשהוא יגיע נשתף אתכם בו.

אחרי רף הפתיחה הגבוה הזה הגיעה צלחת סביצ'ה שכללה סלמון עם אבוקדו ואצות קומבו ברוטב הדרים, אינטיאס עם למון גראס וטונה טטאקי בתוספת אצות ושומשום. המנות האלה גרמו לבן זוגי להצהיר שאם הוא לא היה מתבייש הוא היה מלקק את הצלחת.

בכלל, לאורך כל הארוחה יצאנו בהצהרות ובקריאות עונג מהסוג ששמור בדרך כלל לטורים של נונה ד. למשל הסקאלופ עם הצלופח המעושן ואצות ההיג'יקי שהגיע אחר כך. אני מודה שאף פעם לא הצלחתי להבין את ההתפעמות הגדולה מקוקי סן ז'אק, אבל צלופח, לעומת זאת, הוא אחד היצורים הטעימים ביקום. וביחד היה מדובר במנה מושלמת.

אחר כך הגיע קלאמרי במילוי אורז ואצות נורי על קרם גזר עם מירין ופלפל צ'יפוטלה. אני מרגישה קצת מטופשת לחזור על עצמי, אבל היה טעים. וחריף. המנה החמישית היתה פילה לבן בציפוי פיצוחים על מצע של פירה עם פלפל צ'יפוטלי ואצה אדומה. אתם כבר יכולים לנחש איך היה. לסיום הגיע סושי, ומכיוון שבשלב הזה הסטנדרטים שלנו כבר הגיעו בערך עד התקרה המאוד גבוהה של המסעדה, כבר התייחסנו אליו בזלזול מסוים (שהתבטא בעיקר בזה שלא רשמנו בדיוק מה יש בכל סושי), אבל תהיו בטוחים שהוא לא בייש את הארוחה.

אמרתי "לסיום"? למרות שבשלב הזה היינו כבר שבעים כדבעי, היינו צריכים לטעום גם מהקינוחים, כי אתם יודעים איך זה – פוגרום זה פוגרום. בין מה שטעמנו אהבנו במיוחד את ה"בולו דה מורנגו" (עוגת גבינה, קולי פטל, קרם פטיסייר, תותים טריים, מקרון וגלידת תות שמנת) ואת ה"שוקולד ג'ינגה" (מרקיז שוקולד, בננות מקורמלות, שטרוייזל שקדים וגלידת וניל צרפתי), אם כי אנחנו לגמרי שייכים לאסכולה הטוענת שהקינוחים רק מקלקלים את הטעם של האוכל. ואם עוד לא הבנתם את הרמזים הדקים שנשתלו בפוסט הזה – היה מעולה לגמרי.

מבחן הדייט

האורות העמומים והאווירה האינטימית בסושיסמבה מאוד מוצלחים לדייט, אםכי, כאמור, ארוחת הטעימות היא יקרה למדי וסביר להניח שאם אתן לא אביבית בר זוהר, לא יקחו אתכן לשם לדייט. לא נורא, תמיד תוכלו ללכת לשם כדי לחגוג את יום הנישואין שלכם.

סושיסמבה, הברזל 27 רמת החי"ל תל אביב, 03-6444345, שעות פתיחה: כל השבוע 12:00-2:00




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה