סופגניות ממולאות בתפוחים

סופגניות ממולאות בתפוחים וקינמון, ממש כמו עוגת שמרים רכה עשירה במילוי תפוחים, הן תענוג ששווה להכין לא רק בחנוכה

04/12/2018
אלונה זוהר קבלו עדכונים מאלונה זוהר
  • RSS

מצרכים: 

2.5 כוסות קמח

חצי כפית מלח

2 כפות סוכר

20 גרם שמרים טריים

2 כפות שמן

3/4 כוס חלב

1 ביצה

גרידת לימון

מלית :

3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות

2 כפות סוכר

חצי כפית קינמון

1/3 כוס מים

קישוט:

1/3 כוס סוכר

 1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:

לערבב יחד את כל מרכיבי הבצק וללוש אותם היטב עד קבלת בצק רך, נעים ונוח לעבודה.

לכסות ולהניח במקום חמים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את נפחו.

להכנת המילוי:

לשים במחבת את התפוחים, הסוכר והמים ולערבב. להוסיף את הקינמון ולערבב. לבשל על אש קטנה עד לריכוך. לקרר היטב.

להכנת הסופגניות:

להעביר את הבצק שתפח למשטח מקומח ולרדד אותו בעזרת מערוך לעובי של 1.5 ס"מ. לקרוץ עיגולים בעזרת כוס ולהניח על מגש עם נייר אפייה לתפיחה נוספת.

לחמם שמן, וכשהוא חם להכניס פנימה את הסופגניות. לטגן אותן משני הצדדים עד שיהיו זהובות ומוכנות.

לערבב בקערה סוכר וקינמון ולגלגל בה את הסופגניות.

להעביר את המילוי לשק זילוף ולמלא את הסופגניות במחית התפוחים.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה