סוף שבוע מענג בגליל המערבי

סופשבוע של דילוגי עינוגים עם חברות הכי טובות. שילוב בין נופים, קולינריה מעודנת ואנשים מעניינים. לקראת שבועות ובכלל

13/05/2015
חגית אברון קבלו עדכונים מחגית
  • RSS

מתוך האתר של חגית אברון

"חיים רק פעם אחת, אבל אם עושים את זה כמו שצריך זה מספיק", גורסת חברתי אורית וכדי לממש את הממרה (במקור ביידיש) עד תום, החלטנו לחגוג את יום הולדתה של אסנת, הצלע השלישית והמיטבית, בחתונה לבנה לקראת שבועות, חג המסמל יותר מכל את חברותינו הקדושה.

היעד הנבחר היה הגליל המערבי. חבל ארץ צפוּן פניני חמדה כשאהבנו. מארג יפהפה המשלב בין נופים, קולינריה מעודנת ואנשים מעניינים. "טיול עם ערך", ציינה אסנת, ואנחנו יצאנו לדרך חמושות בקפה משובח לדרך וברשימת נושאים ארוכה לפטפוט.

מחלבת אלטו: פת שחרית הולמת לחג הלבן

מחלבת אלטו: פת שחרית הולמת לחג הלבן

היעד סומן כארוחת בוקר על טהרת גבינות העזים במחלבת אלטו שבקיבוץ שמרת, פת שחרית הולמת לחג הלבן הממשמש ובא.

כמנהגי הקיבוצים העדכניים, הוסב מבנה כלשהו משנות החמישים לבית קפה מודרני, שמגיש קפה הפוך נהדר על בסיס חלב עזים טרי, גבינות מעולות, ארוחות בוקר טובות ועוד מיני מגדנות נהדרות כמו גלידת תות עזים מופלאה. התאהבנו בגבינה שזורת עורקים כחולים שהזכירה לי את הגורגנזולה דולצ'ה האיטלקית שהבאתי מאיטליה, בעוד אחת בצבע ירח מנוקדת אוכמניות מתקתקות, ותוך כדי נגיסות ניקרנו מעדנות בליבה של אסנת שהתנדבה למשימה. בכל זאת יום הולדת.

יקב שטרן. ממיטב הענבים בכרמי הגליל והגולן

יקב שטרן. ממיטב הענבים בכרמי הגליל והגולן

הצטיידנו בחריץ פרמז'ן עבור הצוות התומך בבית, ושעטנו ליעד הבא: יקב שטרן, יקב בוטיק גלילי משפחתי שבקיבוץ תובל.

ג'וני שטרן, היינן, ברזילאי בעל אישיות תוססת ולב ענק, הוא בדיוק האדם שרצינו שישקה אותנו יין לבן. צונן ובעל חמיצות מאוזנת ההולמת היטב את ימי הקיץ הלימוניים שבפתח. כל מי שמכיר את תאוות החיים המובנית של הברזילאים, מבין שיום הולדת הייתה סיבה מספיק טובה עבור ג'וני לפתוח במרכז המבקרים החדש והיפה שולחן ארוך, שעליו פזורים מעדנים קטנים שליוו היטב את סדרת היינות המשובחת שלו.

היינות כולם מיוצרים ממיטב הענבים הנבצרים בכרמי הגליל והגולן, ומפעמת בהם רוחו הסוערת וידו המלטפת של ג'וני. יצאנו חמושות בפלג, רותם ויונתן ובעוד לבן צונן שנשא את התווית הפרטית של אסנת, למזכרת מיום שטוף טוב.

גלידת בוזה. יכולה להתחרות בכל גלידריה איטלקית

גלידת בוזה. יכולה להתחרות בכל גלידריה איטלקית

לבן הוא הצבע החם ביותר, כך גרסנו לכל הפחות באותו יום מואר, והמשכנו לנגיעה מתוקה של גלידה. גלידת "בוזה" בתרשיחא, הינה גלידריית עלית שיכולה להתחרות בכבוד בכל ג'לטו דוברת איטלקית. פירוש המילה "בוזה" הוא גלידה בערבית, והגלידריה שוקקת החיים היא פרי שיתוף פעולה בין אדם זיו מקיבוץ סאסא לעלאא סויטאת מתרשיחא.

ברוח החתונה הלבנה ליקקנו גביע משותף של "מלכה לבנה". טעם שכמו נוצר עבורנו – קונצ'רטו של של קוקוס עם קפה לבן, שבושל בשמנת ונטיפי שוקולד לבן.

אגב, בשביל גלידה בוזה לא חייבים לנסוע צפונה. יש להם סניף גם ברחוב החשמונאים 81 בתל אביב.

המפעל של דני קלדרון. כלי זכוכית יפהפיים וענוגים

המפעל של דני קלדרון. כלי זכוכית יפהפיים וענוגים

הגליל המערבי, משופע בבעלי מלאכה מרתקים לפחות כמו בקולינריה. פסענו בשערי קיבוץ געתון כדי לפגוש את דני קלדרון, אמן זכוכית ידוע שם שאת יצירותיו זיהינו ממסעדות יוקרה ובתי מלון. המפעל היפה של דני קלדרון מייצר כלי זכוכית יפהפיים וענוגים ומאפשר גם להדיוטות כמותנו לגעת בחומר.

בסדנה, שערכה כשעתיים, חתכנו, ליטשנו, צבענו ועיצבנו קערת זכוכית משל עצמנו. קערה שבה נטבול את הפת בשמן, שתזכיר את חדוות היום.

מלון סי לייף. על רצועת החוף שבין אכזיב לנהריה

מלון סי לייף. על רצועת החוף שבין אכזיב לנהריה

השמש נטתה לשקוע ואנחנו מיהרנו לצפות בשקיעה היפה. המרפסת של מלון סי לייף, על רצועת החוף הפראית שבין אכזיב לנהריה, היוותה תפאורה מדויקת לשעת הקסם. ישבנו במרפסת בדומייה, צופות בשמש מחליפה לפיג'מה כתומה, ושוקעת אל מיטה מוקצפת גלים. המלון הוא מלון ספא שהולם כמו כפפה ליד חבורת בנות חוגגות. חדרים מעוצבים בדיוק במידה, מרפסות צופות לים, ארוחת בוקר טובה, וגולת הכותרת – ספא יפהפה המציע שלל טיפולים, בריכה מחוממת ועוד אחת פתוחה הגולשת לחוף.

למלכת היום הולדת הזמנו עיסוי מענג, בעוד אורית ואני ממשיכות לערבל בשיחה קולחת את תבשיל החיים. שעה לאחר מכן הופיעה הילדה באישונים מורחבים, ענוגה ורכה וכמובן רעבה.

אדלינה. סטנדרטים גבוהים של מזון ושירות

אדלינה. סטנדרטים גבוהים של מזון ושירות

את בחירת המסעדה הותירו בידי. חפצתי דווקא במסעדה הוותיקה "אדלינה", שבה ביקרתי לפני למעלה מעשור. כבשתי את סקרנותי לאכול במקום חדש ועדכני, דווקא מתוך התפעלות למסעדה בגליל שלא נס ליחה. כזאת המחזיקה זמן רב סטנדרטים גבוהים של מזון ושירות. עניין לא פשוט במציאות הפריפריאלית היום יומית.

התפעלנו לגלות מסעדה יפהפייה, צבועה בצבעים חמים שבמרכזה תנור עצום שבישר טובות. הפקדנו את חיכנו בידיו של רושדי, השף המוכשר, והתמסרנו לארוחת טעימות של המון צלחות צבעוניות ומשמחות של דגים, ירקות ובשרים – כולם עשויים בתבונה ובדיוק עם מגע של סירי הגליל. הפסקה קצובה לנשימות, ועל השולחן הומטרו שלל מתוקים נהדרים – כנאפה מעודנת, קרם מסקרפונה מופלא ועוד עוגת גבינה ממזרית במיוחד.

יקיצה מוקדמת והבטחה לשוב בקרוב, ואנחנו גונבות עוד כמה שעות חסודות יחד. בבית היפהפה של השפית חגית לדרור אנחנו מתמסרות לסדנת בישול בריא וטעים למען עצמנו והדורות הבאים. לדרור היא שפית מהסוג שעושה חשק לחיות את החיים הטובים והבריאים. במשך שעתיים שחלפו ביעף אנחנו מלקטות עשבי בר מגינתה, קוצצות סלק בר ומערסלות עלי גפן טריים וחובצות פטה מאגוזים. חיש מהר מתמלא הבית בבשומת בישול של קיץ. אנחנו מסבות סביב השולחן שבגינה לאכול את מעשה ידינו ולהרים כוסית של מיץ סלק ארגמני לחיי חברותנו, שלנצח אינה תלויה בדבר.

בין ה-14-16/5 יתקיים בגליל המערבי סופש אביבי של אירועי תרבות, קולינריה ויין. 3 ימים של חגיגית מוצרי מזון חקלאיים מתנובת המקום, יין מיקבי האזור, גבינות, טיולים, תערוכות, מסעדות, מאפיות והרצאות. אתם מוזמנים לדלג בין שלל האירועים המיוחדים של אנשי הגליל המערבי. לפרטים נוספים לחצו כאן 

תגיד שחגית:

מחלבת אלטו: שמרת, 04-9854802 סגור בשבת.

יקב שטרן: קיבוץ תובל, 054-3034361. פתוח בשבת. בתיאום מראש. 

גלידת בוזה: השוק 1, מעלות תרשיחא, 04-8738984 

מרכז מבקרים קלדרון: קיבוץ געתון, ביקורים, סדנאות וימי גיבוש בתיאום מראש, 04-9823030

מלון סי לייף: חוף נהריה אכזיב, 04-6390900

מסעדת אדלינה: קיבוץ כברי, 04-9523707. פתוח בשבת

סדנאות בישול צמחוני, סדנאות שוקולד וסדנה מיוחדת לקראת חג השבועות: חגית לדרור, כליל. בתיאום מראש 052-6464884 

צילומים: יח"צ




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה