סדנת בוטיק בודי-פלואו: חוויה נעימה, קלילה ואחרת

באחד המקומות היותר קסומים בארץ מתקיים סוף שבוע שהוא בין פסטיבל לסדנה בוטיקית עם פעילויות שעושות נעים לגוף ולנפש, גם אם אתם לא מחשיבים את עצמכם רוחניים במיוחד

01/09/2016
רונית הבר קבלו עדכונים מרונית
  • RSS

bodyflow0_650

אני לא טבעונית, גם לא צמחונית, לא מתרגלת יוגה ולא טובה במדיטציה. נושמת מדי פעם. באופן כללי גם לא חזקה במה שמכונה מיינדפולנס ובכלל חסרת אספירציות רוחניות. הדת ממני והלאה, כל דת לצורך העניין. ובכל זאת אני מחזיקה מעצמי די מאוזנת. יודעת מה טוב לי, מקשיבה לגוף, לנפש אולי פחות. לא מכורה - לא לקפה, לא לסוכר, לא לסיגריות, משתדלת לאכול בריא אבל פחמימות הן לא האויב, גם מטוגן לא. בקיצור לכאורה אני לא קהל היעד הקלאסי שמתאים לבודי-פלואו, משהו בין פסטיבל לסדנה בוטיקית.

אבל כששמים את ה"לכאורה" בצד יש סיכוי שאני בול קהל היעד, כי בכל זאת בפסטיבל שהייתי בו באביב האחרון לא רק שמצאתי את עצמי מתמזגת ומתמסרת בקלות (על אף לא מעט ההיבטים סוציומטיים בילט אין), אלא אף נהניתי.

bodyflow8_650

למרבה ההפתעה גם גיליתי שם הרבה אנשים רגילים ברגילותם, כמוני. חלקם חוטאים פה ושם, מי בקצת יותר מדי סוכר ומי בהרבה יותר מדי קפה, חלקם עושים צעדים ראשונים בטבעונות ורוצים ללמוד איך עושים את זה טוב יותר, חלק אחר הם מיטיבי לכת בענייני ניקוי הגוף והנפש (שהולכים ביחד כמובן), דוברים סווטלודג'ית שוטפת (ואם אין לכם מושג מה זה אומר, כנראה שזה לא אתם) וחלק אחר באים בשביל החוויה. המיקס אנד מאצ' הזה הוא חינו של הפסטיבל, יש בו הכל ולכולם ובכל רמה. והחוויה היא אחרת, חוויה נעימה, קלילה ומאתגרת במידה. אותי הוא תפס בעיצומה של תקופה לחוצה במיוחד וה"אחרוּת" שלו התאימה לי כמו כפפה ליד.

סוף השבוע המדברי הזה מתרחש במואה, אחד המקומות היותר קסומים בארץ, נווה מדבר בלב הערבה, מקום הארחה אקולוגי שאפשר להגיע אליו רק בקבוצות גדולות או במסגרת פסטיבל או סדנה שכזאת. במקום יש אפשרויות לינה ברמות שונות, החל מבונגלוס ודרך אוהלים מונגולים ועד חדרים ממוזגים. אני לנתי באוהל מונגולי ענק ויפהפה שנראה הכי אינטגרלי לסביבה ובשמחה הייתי עוברת לגור בו.

bodyflow4_ohel_mongoli_650

הפסטיבל עצמו מציע פעילויות, הרצאות וסדנאות לאורך כל סוף השבוע, אבל ממש אין אילוץ להגיע ולחוות את הכל. האוירה רגועה ומתאימה לרוח המדברית המנשבת. גם לשבת ולנוח כל היום באזור האגם האקולוגי או בבריכות השכשוך הקטנות המפוזרות זאת אופציה ראויה.

בני הזוג ענת בן קיקי ושלמה דהרמה הם היזמים והרוח החיה. ענת מביאה איתה נסיון עתיר שנים בהפקות של פסטיבלים שמשלבים מוזיקה ותנועה, שלמה מגיע מכיוון המודעות התזונתית-גופנית ורחש לעצמו שם כגורו בניקוי רעלים. ביחד הם שואפים לקדם אג'נדה של אורח חיים בריא, כזה שהוא לא עול, אלא מאפשר הנאה והרמוניה. המתכון הנכון שהם ממליצים עליו משלב תזונה, תנועה ומודעות.

בוקר טיפוסי בפסטיבל מתחיל עם שוט של מיצים בריאים מלאים בכל טוב מעולם הסופר פודס וטעימים – כן, טעימים! מיד אחרי זה משהו שמכנים שם מורנינג בליס, חצי תרגול ויותר מסיבה לפתיחת היום, שכוללת שעה וחצי של נשימות, התמתחויות, מיני תרגילים וריקוד, פשוט הרבה ריקוד על הבוקר. קונספט גאוני– מי צריך מסיבות בלילה כשאנחנו כבר עייפים וממורטטים, בואו נפתח את הבוקר בלזוז וכל היום יראה אחרת.

bodyflow10_650

חלק ניכר מהאנשים שפגשתי שם היו מוטרדים מסוגיית האוכל. בכל זאת מדובר בסוף שבוע טבעוני למהדרין. ובכן קבלו קריאת הרגעה – לא לדאוג. לא תישארו רעבים.

bodyflow2_650

סוף השבוע הטבעוני הזה מלא באוכל. לאורך כל היום יש סדנאות בישול שכוללות "טעימות". ובכלל, המטבח הוא לב לבו של הארוע. לראות את אביטל סבג, השפית הטבעונית המדהימה, מרימה את המטבח הזה מאפס זאת חוויה בפני עצמה – הכל הכל, החל מקרשי החיתוך, דרך הסירים, התבניות והמיקסרים, ועד מוצרי המזון האורגנים והמובחרים ביותר, עושים את כל הדרך מהמרכז עם אביטל בטריילר עמוס לעייפה שקשור לג'יפ. תוך פחות משעה, בעזרת צוות מתנדבים מיומן, עומד מטבח מתוקתק על הרגליים ומתחילים לקצוץ. כל הארוחות שתאכלו שם הן פרי מוחה הקודח ורוחה ששורה על הכל וזה לא פחות ממופלא.

בקרוב מתקיים פסטיבל נוסף ופרטים עליו תמצאו כאן: http://bodyflow.ravpage.co.il/bodyflowjourney

טעימה מהסדנה הקודמת:

ולמי שרוצה להתנסות בינתיים בבית – הנה מתכון לשייק יער סגול, באדיבות אנשי בודי פלואו


שייק סגול

bodyflow9_shake_sagol_650

המצרכים:

1 בננה

חופן פירות יער

2-3 תמרים

חופן גוג'י-בריס

חופן קטן של אגוזי קשיו

4-5 עלי נענע

מים / חלב אורז-שקדים (עד לכיסוי הפירות)

אופן ההכנה:

לערבב הכל בבלנדר ולשתות בהנאה

/

סלט טבולה רענן של אביטל סבג

סלט טבולה של אביטל סבג. צילום: מיכל רנרט

חומרים ל-4 מנות: 

1 כוס בורגול גס או קינואה

2 כוסות ארוגולה

4 ענפי סלרי

2 כוסות פטרוזיליה

2 לימונים

1 ליים

1 כוס גוג'י ברי

½ כוס נענע

¼ כוס שמן זית

1 כפית מלח גס אטלנטי

אופן ההכנה: 

משרים את הבורגול למשך שעה במים רגילים, שוטפים היטב ומייבשים.

שוטפים את כל הירקות הירוקים וקוצצים.

מסירים את קליפות הלימון והליים וקוצצים אותן.

מערבבים הכל יחד, מתבלים ומגישים.

* לקוח מתוך ספרה של אביטל סבג "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"- גפן, צילמה מיכל לנרט




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה