נצחון האדם על המקרר

כמה פעמים זרקתם שקית סופר מלאה במוצרי מזון ששכחתם שאחסנתם במקרר? 7 טיפים יפים שיעזרו לכם לארגן את המקרר בצורה נכונה ולהאריך את חיי המזון

30/11/2016
מורן מישל קבלו עדכונים ממורן
  • בדואר
  • RSS

אחד הקרבות הבלתי מנוצחים של האדם בעידן המודרני הוא הקרב מול המקרר. וזה לא רק העניין של לפתוח לסגור – ׳אין מה לאכול בבית הזה, בא לי משהו מתוק, מה נכין לארוחת ערב׳ – לא, זה לא זה. הקרב האמיתי הוא איך להכניס הכל פנימה, לזכור מה יש בחלק האחורי של כל מדף ולהספיק לאכול אותו לפני שהוא מתכנס לתוך עצמו, קמל ונרקב.

הקרב האמיתי: איך להכניס הכל פנימה (צילום: יח"צ אלקטרה)

בימים בהם לא היה מקרר אכלו מה שבא ליד וסיימו מהצלחת. היום, לכו תדעו מה הולך שם. כמה פעמים קרה שזרקתם שקית סופר מלאה במוצרי מזון כשהגיעו מוצרים טריים בקנייה האחרונה? כמה פעמים חשבתם שהפעם קלעתם בול לכמה שצריך וטעיתם? כמה פעמים תכננתם להכין מתכון מיוחד והילד חלה והגבינה המיוחדת שקניתם נעזבה לאנחות? ותודו על האמת – כמה פעמים גיליתם שמאחורי החלב שמסודר על המדף הסתתר האוכל שבישלתם ביום רביעי ופחות מחמיא לו הנקודות של העובש? זהו קרב האדם מול המקרר.

אז איך בכל זאת אפשר לנצח את המקרר? הנה 7 טיפים שלא יסולאו בפז:

1. ראשון ראשון – אחרון אחרון

בואו נשמור על סדר תקין. הגיעו מוצרים חדשים מהסופר? נא לא להידחף בתור. אם עדיין יש שני גביעי יוגורט שלא סיימתם הביאו אותם אל קדמת המדף, כי סביר להניח שתאריך התפוגה שלהם קרוב יותר. קניתם עוד ירקות אבל נשארו מהקנייה שעברה שני מלפפונים מיותמים? שימו אותם מעל הקנייה החדשה או אפילו על המדף שבגובה העיניים, כך הם יהיו לכם נגישים ולא ייזרקו כשתגלו שהצמיחו צורות חיים חדשות בתחתית המגירה. פה מדובר באמת על כמה שניות של השקעה ששוות ערך להרבה כסף במצטבר.

2. אל תעגלו פינות

סירים וכלים עגולים תופסים הרבה יותר מקום במקרר, גם לגובה וגם לרוחב. גם אם בישלתם ארוחה שלמה בסיר, העבירו אותה לכלי מרובע עם מכסה לפני שתכניסו למקרר. כך תוכלו להניח כמה כלים זה לצד זה ואף לסדרם בקומות במדפים הגבוהים יותר. אם תשתמשו בכלים אטומים, גם תשמרו על הטריות של התבשילים ותמנעו מהם להחליף רשמים וטעמים זה עם זה.

העדיפו קופסאות פלסטיק אטומות על סירים

3. מי זה דופק בדלת?

דלת המקרר נועדה לאחסן מוצרים שזקוקים לקירור לא קיצוני. שימרו בה צנצנות ובקבוקי רטבים כגון: חרדל, קטשופ ריבות ועוד. גם מיני קמחים ואבקות, קטניות ואגוזים ייהנו מהטמפרטורה הנוחה בדלת המקרר. אך היות והדלת היא הגוף הנע בכל פתיחה, דאגו לאבטח את הכלים המאוחסנים בה. הקפידו שאינם גבוהים מדי לגובה המדף, שמרו שלא יהיו מרווחים מדי כך שלא יגלשו ויתנגשו זה בזה בכל פתיחה של הדלת – דבר שגם מרעיש באופן מרגיז וגם עלול לגרום לנזק ולכלוך במקרר.

4. חבל על החלב

עוד נקודה חשובה בנוגע לדלת – רובנו מאחסנים בה את החלב, פשוט כי נוח יותר להעמיד בה את הקרטון או הכלי עם השקית הפתוחה, אבל הדלת היא המקום החמים ביותר במקרר ולכן אינה מתאימה לאחסון ארוך של החלב שדורש קירור טוב. ביצים, לעומת זאת, ישמחו לגור בה.

5. חיי מדף, חיי נצח

כדי להאריך את חיי המדף של כל מוצר במקרר חשוב להכיר את הצרכים שלו. מלפפונים, למשל, הם החשוד המיידי בכל מקרר – הם הופכים לסמרטוטים מעלי עובש במהרה, אולם אם נעטוף אותם בניילון נצמד נאריך את חייהם במקרר פי שלושה. אם זה נשמע לכם מופרז פשוט הקפידו לאחסן בשקית סגורה הרמטית (למען הסר ספק, אם עשיתם חור כדי להוציא אחד היא כבר לא סגורה הרמטית), גם זה ישפר משמעותית את מצבם. גזר שהופך למקל פלסטלינה כתומה כעבור 3 ימים יישמר למשך ימים ארוכים אם תקלפו אותו ותאחסנו אותו בכלי סגור עם מים. עשבי תיבול? הכי טוב להם על המדף ולא במגירת הירקות, עדיף עטופים בנייר סופג ובתוך שקית ניילון עבה עם חורים. מפונקים הירקות שלנו, אין מה לומר. מצד שני, השקיעו בהם קצת תשומת לב, והם יישארו איתכם למשך זמן.

השקיעו בהם קצת תשומת לב, והם יישארו איתכם למשך זמן

6. ניתוח להסרת פלסטיק

המקרר הוא אחד המקומות הכי מפיצי ריחות בשל סוגי המזון השונים המאוחסנים בו. כלי פלסטיק הם סופחי ריחות בלתי נלאים. העדיפו תמיד אחסון מזון בכלי זכוכית: הם עמידים יותר, אקולוגיים יותר וישמרו על המזון שלכם הרבה יותר טוב. מעבר לכך, זה גם הרבה יותר כיף לנשנש את הסלטים מארוחת שישי מכלי זכוכית.

7. הברירה הטבעית

רוצים שהילדים יאכלו בריא יותר? שימו לב מה נמצא במדפים שבהישג ידם. אם אתם מאחסנים במדפים הנמוכים את השוקולד וסוכריות עוגת יום ההולדת אל תתפלאו שזה מה שנמצא בידיים שלהם (ובשיח המשפחתי) בכל פעם שהמקרר נפתח. הכינו קערה עם פירות חתוכים, ירקות שטופים או מעדני חלב בריאים ותראו שאלה ייכנסו לתפריט היומי שלהם באופן טבעי.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה