מתוך הבלוג של לימור לניאדו תירוש
הכנת רוטב טריאקי בייתי היא משימה קלה במיוחד והוא טעים הרבה יותר מזה התעשייתי. אני אוהבת להכין צנצנת גדולה מהרוטב הסמיך והכהה הזה, שטעמו נע בין מליחות ומתיקות מענגת ואז יש לי פתרון נפלא למנות של אמצע השבוע, שאין זמן להכנות מסובכות ולקניות מרובות. >> עוד על רוטב טריאקי
נודלס עוף ופטריות בטריאקי
אפשר להמיר את בשר העוף בבשר חזיר/בקר טחון או לצמחונים- בסייטן קצוץ.
חומרים (ל-6 מנות):
500 גרם בשר עוף או הודו טחון
3 כפות שמן
8 גבעולי בצל ירוק קצוץ
8 שיני שום קצוצות
2 כפות ג'ינג'ר מגורר דק על פומפייה
פלפל חריף אדום פרוס דק
600 גרם תערובת פטריות מסוגים שונים כמו: מיני פורטובלו, שיטקה טרי, שימג'י, מלך היער ושמפיניון קטנות.
150 מ"ל טריאקי קלאסי (ראו מתכון)
4 כפות מירין
500 גרם אטריות מבושלות לרמת אל דנטה, לפי ההוראות על גבי השקית כמו אטריות ביצים/אורז/סובה איכותיות
כף שמן שומשום
להגשה: בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
בסיר שטוח או ווק מוזגים שמן ומטגנים על להבה בינונית בצל ירוק, שום, ג'ינג'ר ופלפל אדום חריף למשך שתי דקות.
מוסיפים את העוף ומטגנים תוך ערבוב עד שהעוף התפורר ושינה את צבעו.
מוסיפים את כל סוגי הפטריות ומקפיצים דקה.
מוזגים טריאקי ומירין ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב מתמיד.
בווק מקפיצים אטריות מבושלות ושמן שומשום למשך דקה, מוסיפים את הרוטב עם העוף והפטריות ומקפיצים עוד שתי דקות. מגישים מיד עם בצל ירוק.
.
למתכוני טריאקי נוספים של לימור לניאדו תירוש:
רוטב טריאקי קלאסי
.
.
.
.
.
.
.
.
.
יקיטורי
.
.
.
.
.
.
.
.
.