מתכון קל מהיר וטעים מאוד של פילה סלמון בשלמותו , במרינדה ים תיכונית , עטוף בנייר כסף וצלוי על הגריל או על מדורה קטנה. ניתן להכנה על גריל פחמים או לבנות לצד המדורה ״גריל שטח״להניח כמה עצים מהמדורה, לתחום מסביב במעגל אבנים ולהניח רשת מעל ומעליה את פילה הדג
חומרים:
פילה סלמון נורווגי טרי שלם ( כ-2 קג)
למרינדה:
כוס שמן זית 2 כפות לימונים כבושים קצוצים 6 שיני שום קצוצות כף טימין קצוץ כף רוזמרין מפורר 3 כפות סילאן מלח ופלפל שחור טחון טרי
לקראסט:
חצי כוס פיסטוק גרוס חצי כוס פרורי פנקו כף ממרח פסטו
הכנה
מערבבים את מרכיבי המרינדה, מורחים היטב על הדג מכל הצדדים, מניחים את הדג על נייר כסף עבה , כשהעור כלפי מטה, מערבבים את חומרי הקראסט ומפזרים על החלק העליון של הדג בשכבה אחידה עוטפים היטב בעטיפה כפולה את הדג בנייר הכסף מניחים על הגריל או על מדורה, בחום בינוני צולים 6 דקות מכל צד, פותחים את נייר הכסף ומגישים בתיאבון!
.
** שף גיא פרץ הוא מאסטר שף בין לאומי, דור שלישי לשושלת קולינארית מהעיר קזבלנקה במרוקו. יועץ קולינארי המתמחה במטבח כשר ים תיכוני ומרוקאי