מתכוני חג טעימים ולא משמינים

חג הפסח מהווה אתגר גדול מבחינה קלורית. מנחת קבוצות ההרזייה ליאת יגר מציעה כמה מתכונים דלי קלוריות וטעימים שיגוונו עבורכם את התפריט

07/04/2014
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

בלינצ'ס פירות מענג

בלינצ'ס פירות מענג. צילום: שני אייזנקוט 

כ-50 קלוריות לכל מנה 

המצרכים:

4 ביצים (2 חלמונים + 4 חלבונים)

4 כפות קמח תפוחי אדמה

400 מ"ל (2 כוסות) מים קרים / סודה

גרידת לימון מחצי לימון

3-4 שקיות ממתיק מלאכותי

תרסיס שמן

למילוי: גלידת וניל לייט

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים במעבד מזון או עם בלנדר מוט לבלילה אחידה.

מניחים על הכיריים מחבת טפלון, מרססים מעט מאוד תרסיס שמן ומביאים לרתיחה.

יוצקים בלילה במרכז המחבת ומסובבים עד למילוי כל השטח (החביתיות צריכות להיות דקות).

משך ההכנה כ-40 שניות עד דקה לכל צד.

מילוי: לצקת מעט מהגלידה, חתוכה וכפית רסק תפוחי עץ ללא סוכר.

.

עוגת תפוחים כשרה לפסח

עוגת תפוחים כשרה לפסח. צילום: שני אייזנקוט 

לפרוס ל-15 פרוסות, כל פרוסת עוגה 83 קלוריות 

המצרכים:

3 ביצים

2 כפות ממתיק דיאט

⅓ כוס שמן קנולה

⅓ כוס מים

2 כוסות קמח תופח כשר לפסח

4 תפוחי גרנד מקולפים

1 כף תמצית וניל

1 כפית קינמון

1 כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים, מוסיפים סוכר, שמן, קינמון, מים ותמצית וניל.

מגרדים את תפוחי העץ על פומפייה ומכניסים לבלילה.

שופכים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות בתרסיס שמן.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ל-30 דקות.

.

תפוח אדמה מוקרם

תפוח אדמה מוקרם. צילום: שני אייזנקוט 

כ-140 קלוריות ליחידה 

מצרכים:

4  תפוחי אדמה בגודל אגרוף גדול

2 פרוסות גבינה צהובה עמק 5% או 2 עמק ביס לייט קפואים ומגורדים

2 יחידות גבינת מון בלאן 7% בטעם טבעי

רוזמרין יבש

שום כתוש

מלח, פלפל

שמן זית

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים כ-10 דקות.

מוציאים את תפוחי האדמה ומקררים תחת מי ברז.

חוצים כל תפוח אדמה לאורכו.

שמים באמצע חצי פרוסת גבינה וחצי משולש מון בלאן (או לחילופין כפית מהגבינה המגורדת).

מתבלים ברוזמרין, שום, מלח ופלפל ומזליפים מעט שמן זית.

סוגרים כל תפוח אדמה שלם שנחצה בנייר כסף ואופים בתנור / טוסטר אובן כ-30 דקות.

 צילום: שני אייזנקוט




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה