מתכונים לילדים: 3 קינוחים מופחתי סוכר

ילדים של בלוגריות נהנים יותר: חוויות מסדנת בישול בריא לילדים ב"דן גורמה" עם רותם ליברזון וטעימות שוקו - בישלנו וחזרנו עם מתכון למאפין בטטה שהילדים יטרפו, ועוד שני פינוקים מופחתי סוכר

25/02/2014
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • RSS

שוקו תנובה (צילום: שלומי מזרחי)הילדים עם רותם ליברזון  בסדנת הבישול הבריא בשיתוף שוקו תנובה במטבחי "דן גורמה" (צילום: שלומי מזרחי)

ביום חמישי האחרון התכנסו בלוגריות סלונה וילדיהן במטבחי "דן גורמה" ביפו לערב כייפי במיוחד: בחסות שוקו תנובה השתתפו הילדים במבחן טעימות עיוור שיכתיר את השוקו הטוב ביותר.

אחד מבין המותגים שהתחרו היה שוקו תנובה מופחת סוכר, עם 96% חלב, בריא יותר, ועדיין בטעם שילדים אוהבים. לאחר שהילדים טעמו את כל סוגי השוקו, מבלי לדעת כמובן של איזה חברה כל שוקו, הם נשאלו 3 שאלות:

איזה שוקו היה הכי בריא?

איזה שוקו היה פחות מתוק?

איזה שוקו היית רוצה שההורים יקנו לבית?

9 מתוך 14 מילדי בחרו בלי להתלבט - השוקו של תנובה הוא הטעים ביותר.

הופתענו לגלות שהילדים הרגישו ששוקו תנובה מתוק פחות ועדיין אהבו אותו מבין כל שאר המותגים.

שוקו תנובה (צילום: שלומי מזרחי) איזה שוקו יותר טעים? מבחן טעימות שוקו ב"דן גורמה" (צילום: שלומי מזרחי)

חלקו ראשון של הערב הסתיים בהצלחה, ומיד התפנינו ללבוש את הסינרים ולהתחיל בסדנת הבישול הבריא והטעים של רותם ליברזון בלוגרית הבישול הבריא. רותם הקפידה שהמתכונים יתאימו לשיטת המצפן התזונתי של תנובה, מבחינת כמויות הסוכר והשומן שבכל מנה, וכמובן מבחינת חומרי הגלם שהם כולם בריאים יותר, מעובדים פחות ותורמים מעבר להנאה גם לתזונה מאוזנת יותר . הילדים והאמהות חתכו, ערבבו, טבלו וציפו, והכי חשוב זללו את כל המטעמים ונהנו בטירוף.

את הערב סיימנו בצילום קבוצתי ומתנות מגניבות שחולקו לילדים. יצאנו מאושרים, שבעים, ובריאים. עכשיו זה רשמי, ילדים של בלוגריות נהנים יותר!

רוצות להכין גם אתן מתכונים בריאים, טעימים ומופחתי סוכר? הנה שלושת המתכונים המיוחדים מהסדנה:

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד (צילום: שלומי מזרחי)

(מתכון לתבנית אינגליש קייק, שנחלקת ל-8-10 מנות)

מצרכים:

1 כוס קמח כוסמין

רבע כוס סילאן

רבע כפית מלח

כפית סודה לשתיה

5 כפות קקאו משובח

100 גרם רסק תפוחי עץ, ללא תוספת סוכר

4 כפיות ממרח שקדים (של שקדיה) + חצי כוס מים

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים בקערה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לחצי שעה עד שקיסם שנכנס יוצא עם מעט פירורים עליו.

שימו לב שאם אופים את העוגות בתבנית שקעים זמן האפייה מתקצר ל10-12 דקות עד שהמאפין תופח.

 . 

מאפין בטטה טעים ובריא

מאפין בטטה (צילום: שלומי מזרחי)

מצרכים:

2 בטטות בינוניות

חצי כוס שמן זית

חצי כוס חלב 3%

חצי כוס מייפל סירופ אמיתי

כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח רגיל – אפשרי גם לערבב עם כוס אחת של קמח מלא

2 כפיות אבקת אפיה

2 כפיות סודה לשתיה

קורט ציפורן, כוכב אניס, קינמון

אופן ההכנה:

מבשלים את הבטטה עד שהיא מתרככת

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מועכים את הבטטה עם מזלג למרקם גבשושי (לא חלק לגמרי). מוסיפים את כל שאר החומרים לתוך מחית הבטטות ומעררבים היטב.

מוזגים לתבנית שקעים משומנת או לתבנית אינגליש קייק משומנת.

אופים כחצי שעה עד קיסם שנכנס לעוגה יוצא ללא פירורים או עם מעט מאוד פירורים.

שימו לב אם בחרתם בתבנית שקעים זמן האפייה מתקצר ל12 דקות!

.

חטיף פירות יבשים על מקל

כדורי פירות יבשים (צילום: שלומי מזרחי)

מצרכים:

20 תמרים ללא גרעינים

12 משמשים מיובשים

12 שזיפים מיובשים

100 גרם חמוציות ללא תוספת סוכר

50 גרם פצפוצי אורז מלא

רבע כוס טחינה גולמית

רבע כוס דבש

לציפוי:

חצי כוס קוקוס טחון

4 כפות שמנת לבישול 10%

ו-100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

קוצצים את הפירות  היבשים לחתיכות קטנות (חוץ מהחמוציות). מוסיפים את פצפוצי האורז, הטחינה והדבש. לשים לבצק אחיד ודביק.

מגלגלים כדורים יחסית גדולים ומשפדים על שיפודים.

מחממים את השוקולד והשמנת במיקורגל- שימו לב חממו בפולסים קצרים ובכל פעם הוציאו וערבבו, כך תמנעו משריפת השוקולד. הבלילה מוכנה כשהיא נמסה וחלקה לגמרי.

טובלים את הכדורים בשוקולד המריר עד לציפוי מוחלט. מגלגלים בקוקוס טחון.

מקררים כמה דקות בהקפאה או מקרר.

.

ולסיום מתוק, התמונות המקסימות של הילדים מבשלים ונהנים משוקו תנובה - במטבחי "דן גורמה" תל אביב:

שוקו תנובה (צילום: שלומי מזרחי)

שוקו תנובה (צילום: שלומי מזרחי)

שוקו תנובה (צילום: שלומי מזרחי)

שוקו תנובה (צילום: שלומי מזרחי)

שוקו תנובה (צילום: שלומי מזרחי)

שוקו תנובה (צילום: שלומי מזרחי)

שוקו תנובה (צילום: שלומי מזרחי)

שוקו תנובה (צילום: שלומי מזרחי)

שוקו תנובה (צילום: שלומי מזרחי)

צילומים: שלומי מזרחי
תודה לצוות "דן גורמה" תל אביב על האירוח.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה