מתכונים לבראנץ’ של שבת

ביצה בבגט וצמת פטריות. שני מתכונים נהדרים מתוך הספר ”שמחות קטנות” שכתבו אורלי פלאי-ברונשטיין ועינת אביטל, ובו למעלה מ-100 מתכונים טעימים, קלים ומהירים, וכן טיפים לאירוח

13/02/2014
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • בדואר
  • RSS

מתכונים לבראנץ' של שבת. צילום: דניה ויינר

לארח אנשים זה מסוג הדברים שאו שממש אוהבים או שממש לא. מי שאוהב ניגש למשימה בשמחה ויכול לתקתק בלי שום בעיה ארוחה משפחתית, ומי שלא יראה במשימה עונש לא קטן. לטובת האחרונים (וגם בתור רעיונות לאלה שכן) יצא עכשיו הספר “שמחות קטנות” שכתבו אורלי פלאי-ברונשטיין ועינת אביטל, חברות ששייכות לאנשים שמאוד אוהבים לארח, שהחליטו להעביר את האהבה הזאת שלהן לקהל הרחב ולקבץ המון מתכונים ורעיונות לספר.

הספר, שכולל למעלה מ-100 מתכונים טעימים, קלים ומהירים וכן טיפים לאירוח, מחולק לכמה פרקים: בראנץ’ של שבת, ארוחת שישי, ארוחה עם חברים, מסיבה ועוד. כל המתכונים כתובים בצורה מאוד ברורה, כולל תמונות של תהליך ההכנה אם צריך, והוא בעיקר יפהפה ומשמח, והקרדיט על כך מגיע לאוריה גבע (סטיילינג) ודניה ויינר (צילום). מתוך הספר בחרנו לכם שני מתכונים לבראנץ’ של שבת, אבל תרגישו חופשי להכין אותם גם בזמנים אחרים וגם אם אין לכם אורחים.

ביצה בבגט

“את ההשראה לביצה בבגט שלנו קיבלנו מהמאפה הטורקי פּידֶה - רק שאצלנו יש גרסה מקוצרת שמשאירה לנו זמן פנוי להכין עוד כמה דברים לארוחת הבוקר. השילוב המושלם בין ביצים ללחם”.

ביצה בבגט

8 מנות | 7 דקות הכנה | 25 דקות אפייה

המצרכים:

4 לחמניות חצי בגט, או 8 לחמניות מיני

5 ביצים

⅓ כוס (80 מ”ל) שמנת מתוקה

1 כוס (100 גרם) גבינה קשה, מגוררת (עמק, קשקבל, פרמזן, גאודה)

2 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

חותכים V עמוק בכיפת כל בגט, מרוקנים את תוכנו אבל שומרים על צורת הבגט ועל שלמות השוליים. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.

טורפים את הביצים עם השמנת המתוקה, הגבינה והבצל הירוק. מתבלים במלח ובפלפל.

מחלקים את התערובת בין ארבע לחמניות הבגט המרוקנות. נותנים לתערובת להיספג וממלאים בכמה מחזורים.

אופים 25-20 דקות עד שהמלית זהובה ויציבה. מגישים חם או פורסים למנות.

טיפ גיוון: מתבלים את תערובת הביצים ב-½ כוס גבינה מעושנת או גבינה בולגרית או סלמון מעושן. תוספת אהובה על ילדים: 2 כפות גרעיני תירס ו/או קוביות פלפל אדום.

.

צמת פטריות

“מאפה מנצח שמכינים במשפחה של עינת שנים, מבוסס על מתכון מ’בישולה’ (במקור עם מלית חצילים)”.

צמת פטריות

2 צמות | 15 דקות הכנה | שעה קירור | 35 דקות אפייה | ניתן להכין מראש

המצרכים:

2 כפות שמן זית

1 בצל או כרישה, קצוצים

2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות

4 גבעולי תימין (לא חובה)

מלח ופלפל שחור גרוס

1 חבילה (1 ק”ג) בצק עלים, מופשר

לקישוט:

ביצה

שומשום ו/או קצח

צמת פטריות - ההכנה

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית ומטגנים את הכרישה או הבצל 5 דקות עד ריכוך קל.

מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הפטריות. מתבלים בתימין, במלח ובפלפל ומקפיצים עד השחמה (עוצרים רגע לפני שהפטריות מתחילות להפריש נוזלים).

מעבירים את תכולת המחבת למסננת ומצננים לטמפרטורת החדר. חשוב לא למלא את הבצק במלית כשהיא חמה.

חותכים את הבצק לשני מלבנים שווים. מסמנים חלוקה לשלושה מלבנים דמיוניים לאורך (אפשר לסמן בעזרת הסכין). על כל מלבן מניחים חצי כמות המלית בשליש המרכזי (ראו תמונות להמחשה).

חותכים את שני המלבנים הקיצוניים לרצועות אלכסוניות שוות. מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המלית (ראו תמונות להמחשה). מניחים לסירוגין זו מעל זו את הרצועות על המלית.

מניחים את הצמות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מקררים את הצמות חצי שעה במקרר או מקפיאים עד לאפייה.

לפני האפייה, מחממים תנור ל-180 מעלות.

טורפים את הביצה ומברישים את הצמה, מפזרים מעל שומשום וקצח.

אופים 35 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום. אם אופים צמה שהוקפאה מראש, אין צורך להפשיר אלא להוסיף כ-8 דקות לאפייה.

טיפ גיוון: מוסיפים למלית הפטריות 100 גרם גבינה מלוחה מפוררת.

טיפ טבעוני: מוותרים על הביצה ומשמנים את הצמה בשמן לפני האפייה.

שמחות קטנות / אורלי פלאי-ברונשטיין ועינת אביטל, הוצאת מודן, 221 עמודיםשמחות קטנות / אורלי פלאי-ברונשטיין ועינת אביטל, הוצאת מודן, 221 עמודים

צילומים: דניה ויינר




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה