מתכון: שיפודי סלמון עם טחינה

לא חייבים לשים רק בשר על המנגל ביום העצמאות. אפשר גם להכין קוביות סלמון - יותר בריא וגם עם פחות קלוריות

27/04/2017
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • בדואר
  • RSS

אביזרים:

שיפודי עץ קטנים

פלאנצ'ה או מנגל

המצרכים:

500 גרם קוביות של סלמון

1 כפית שום כתוש

2 כפות שמן זית

כפית פפריקה מתוקה

כף סויה

כף סילאן

חצי כפית מלח

להגשה:

טחינה (הכי נוח להשתמש בטחינה מעודנת בבקבוק לחיץ, במיוחד אם מתכוונים לאכול מחוץ לבית)

עלי חסה

עגבניות שרי פרוסות

טבעות מצלים סגולים ומעל הכל שיפודים ומעליהם טחינה

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל משרה הסלמון ומערבבים עם קוביות הסלמון, מניחים במקרר ל-20 דקות ומשפדים על שיפודים קטנים.

צולים כ-3 דקות מכל צד ומגישים על ירקות ומעליהם טחינה.

*    *    *    *    *

ויש לנו גם כמה כללים לפיקניק טעים ובריא מאת הדס יריב, טכנולוגית מזון מוסמכת בתזונה, יועצת מדעית לחברת בארכה

1. את ההכנות נעשה מראש בבית, כך בטבע נוכל רק לבלות ולאכול.

2. finger food – חתכו את המזון וארזו אותו בכלי הגשה, כך בשטח תוכלו מיד להגישו.

3. מתוקים? ותרו על הממתקים, קחו פירות טריים או יבשים.

4. משקאות ממותקים או מוגזים? – ותרו עליהם והצטיידו במים קרים עם עלי נענע, לימונית ולימון.

5. אנו ממליצים להפריד בין חומרי מזון יבשים לרטובים ולבצע את הערבוב רק סמוך לארוחה, כך נשמור על טריותה ופריכותה.

6. קחו מזונות שפחות רגישים לקלקול, כאלו שאינם זקוקים לקירור קפדני. זכרו שבטבע אין מקרר והמזון עלול להחמיץ או לתסוס. ובכל מקרה מומלץ להצטייד בצידנית עם קרחומים לשמירה על טמפרטורה נמוכה ומניעת קלקול.

* המתכון באדיבות טחינה בארכה

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה