מתכון מנצח לקציצות דגים

קבלו את המתכון המנצח לקציצות דגים חריפות בעגבניות מרווה, דלעת שרופה ושעועית לימה, מגיל חן, מ״רק היום״. הארוחה המושלמת והקלילה לעונת האביב

25/04/2017
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • בדואר
  • RSS

אם באמת בא לכם לטעום מנה מופלאה אז קבלו את המתכון לקציצות דגים חריפות בעגבניות מרווה, דלעת שרופה ושעועית לימה, שקיבלנו מגיל חן, מ״רק היום״. הארוחה הזו קלה להכנה ובריאה להפליא. הרבה סועדים מתפעלים ממנה ובצדק, היא מיוחדת וכעת גם אתם תוכלו להכין אותה בבית. שיהיה בתיאבון!

קציצות דגים

מצרכים:

20 עגבניות חלוטות ומופשטות מעורן וחתוכות לקוביות

10 שיני שום

2 פלפלים חריפים

3 פלפלים מיובשים

2 פלפל שאטה מיובש

צרור כוסברה

500 גר׳ שעועית לימה (לאחר השרייה לילה שלם)

1 דלעת תאילנדית בינונית (400-500 גר׳)

10 עלי מרווה

מלח

פלפל

1 ליטר מים פושרים

לקציצה:

1 ק״ג דג ים טרי

צרור נענע

בצל סגול גדול קצוץ דק

מלח

פלפל

שמן זית

אופן הכנה:

הכנת הקציצה:

יש לטחון את הדגים במג׳ימיקס טחינה גסה בפולסים קצרים. אם אין לכם טוחן ניתן גם לקצוץ עם סכין, אבל לא קטן מדי. אנחנו מאוד רוצים שיישארו גושים ואסור להגיע למרקם אחיד.

בשלב הזה נשים את המסה הקצוצה במקרר.

כעת יש לקצוץ את צרור הנענע הכי קטן שאפשר. עדיף לקצוץ עם סכין ולא במטחנה. אל הבצל נתחייס באותה הצורה ונקצוץ קטן קטן בסכין.

בשלב הנוכחי ניתן לשים את הדג הקצוץ עם הבצל והנענע הקצוצים, להוסיף מלח, פלפל ושמן זית ולערבב הכל יחד עד שהתפזרות החומרים תהיה אחידה.

יש לקבב את כל המסה לקציצות בגודל בינוני של כ50 גרם ולהשאיר בקירור.

 מתכון דגים מיוחד

הכנת הרוטב:

לחמם סיר רחב במשך 5-10 דק על אש גבוהה. לאחר שהסיר ממש רתח יש להוסיף שמן זית ומיד לאחר מכן את העגבניות (יש להקפיד שהעגבניות תהיינה קרות ולהיזהר מהשמן שעשוי להשפריץ).

להוסיף את הפלפלים המיובשים והטריים (שלמים), שיני השום (שלמות), מעט מלח ועלי המרווה.

לאחר צימצום הנוזלים ועירבוב מתמיד להוסיף 1 ליטר מחים פושרים. להוסיף את שעועית הלימה, לכסות ובשל על אש נמוכה כשעתיים עד שהשעועית רכה אך לא מדי.

בזמן שהסיר מתבשל לו יש לצלות את הדלעת בשלמותה בתנור בחום של 200 מעלות למשך שעה. לאחר מכן לקלף מהקליפה ולהוציא את הגרעינים. יש להשאיר רק את הבפנים (לא לדאוג באם הדלעת מתפרקת).

 לאחר שעתיים שהסיר על האש (במידה והלימה רכה), יש להוסיף את הדלעת לסיר (לשבור את הדלעת עם הידיים בלי פחד) וכמו כן להוסיף את קציצות הדגים בעדינות על מנת שלא תפרקו ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם. בשלב הזה נותרו כ-30 דק עד שהקציצות תהיינה מוכנות והרוטב יצטמצם לו.

מומלץ להגיש עם טחינה או יוגורט עזים מלמעלה.

טיפים חשובים:

* עגבניות קרות

* סיר רותח לפני שמן זית ועגבניות

* לא לבשל את הלימה יותר מדי

* תמיד לערבב את הסיר בעדינות על מנת לא לשבור את החומרים.

* ניתן לשים קבב אחד על הגריל/בתנור לאחר הכנת מסת הקציצות על מנת לטעום את הקציצה ולוודא שכמויות המלח/פלפל/בצל/נענע מתאימים לנו.

** הכותב הוא גיל חן, מ"רק היום"

צילום: יח"צ




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה