משודרגות, מהירות ומנצחות - עוגות גבינה לשבועות

רוצים לשדרג עוגות וקינוחים של שבועות, לתת להם טוויסט מפתיע, ועדיין להשאיר אותם קלאסיים ומרשימים? קבלו שני מתכונים שילמדו אתכם לעשות את זה בקלות ובמהירות

09/05/2018
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • RSS

עוגת הגבינה והפירורים הקלאסית, מככבת ברשימת העוגות שבלעדיהן ארוחת חג השבועות לא יכולה להתקיים. אם גם אתם דוגלים בחוק הלא כתוב, שאומר שעוגה שנאכלת בעשר דקות, אין סיבה להכין אותה במשך יותר מרבע שעה, מתכון עוגת הגבינה הזה הוא בשבילכם, והפעם עם שני מרכיבים חדשים שמעניקים לה טוויסט חדש ומפתיע.

אם השנה השארתם את הכנת עוגת הגבינה לאורח אחר, צירפנו עבורכם מתכון של טרייפל תות מנצח, והוא מנצח בכל מובן.

.

עוגת גבינה ופירורי לוטוס ללא אפיה

.

טרייפל תות גבינה ופירורי לוטוס ( צילום: חיים יוסף)

 

לתחתית העוגה ולציפוי הפירורים:

250 גרם עוגיות לוטוס

100 גרם חמאה מומסת

לקרם גבינה:

500 מ"ל שמנת מתוקה קרה

225 גרם גבינת שמנת

1 כוס חלב (240 מ"ל)

2 כפות גדושות ממרח לוטוס (50 גרם)

1 כוס אבקת סוכר ( 140 גרם)

1 שקית פודינג אינסטנט וניל ( 80גרם)

תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ. כלי הגשה מתאים לעוגה בקוטר 20 ס"מ.

אופן הכנה:

-        מרפדים את תחתית התבנית / רינג בעיגול נייר אפייה. מרפדים את הדופן בפס נייר אפייה נפרד . את הרינג מעמידים על קרש מרופד בנייר אפייה.

-        מניחים בקערת מעבד המזון את העוגיות וטוחנים דק. מוסיפים את החמאה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת פירוריתולחה.

-        מעבירים את 2/3 של התערובת לתוך התבנית / רינג ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקפיא ל- 15 דקות לפחות. שומרים את שאר התערובת במקרר עד להרכבת העוגה.

-        במיקסר מקציפים כ 2 , שמנת מתוקה, אבקת סוכר, גבינת שמנת, כחלב, ופודינג וניל לקרם יציב, מוסיפים את ממרח הלוטוס ומקציפים דקה נוספת.

-        יוצקים את הקרם מעל התחתית המקוררת, מיישרים בעזרת פלטה או סכין, מפזרים את שארית תערובת העוגיות ששמרנו בצד, ומעבירים למקפיא למשך לילה

-        שעה לפני ההגשה מעבירים למקרר, מחלצים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה.

.

טרייפל גבינה, תותים ועוגיות לוטוס

.

טרייפל תות גבינה ופירורי לוטוס ( צילום: חיים יוסף)

.

לשכבת עוגיות

200 גרם עוגיות לוטוס

40 גרם חמאה מומסת

לשכבת קרם גבינה ולוטוס

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 גביע גבינה לבנה 5%

1 כוסחלב מרוכז (200 ג"ר)

2 כפות גדושות ממרח לוטוס מומס (50 גרם)

1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל  (40 גרם)

250 גרם (קופסה קטנה) תותים, שטופים וחתוכים לקוביות גדולות

5-6 עוגיות לוטוס לקישוט

קערת הגשה שקופה בקוטר 20 , רצוי קערת הגשה על רגל.

אופן הכנה:

-        בקערת מעבד המזון מרסקים את העוגיות וטוחנים דק. מוסיפים את החמאה ומערבבים שוב עד   לקבלת תערובת פירורית יבשה. שומרים בצד.

-         קערת המיקסר מקציפים במשך 2-3 דקות שמנת מתוקה, גבינה לבנה, חלב מרוכז, פודינג וניד, וממרח לוטוס עד קבלת קרם יציב.

-        מרכיבים את הטרייפל:

-        מפזרים בתחתית כלי ההגשה כ 1/3 מפירורי עוגיות הלוטוס. מפזרים מעל 1/2 מכמות התותים. ויוצקים מעל 1/2 מתערובת הגבינה.

-        מקשטים בשארית פירורי העוגיות, ובתותים שנותרו.  מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד ההגשה.

.

.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה