מרק כתום ובריא נגד התקפי לב ומחלות

לכבוד הגשם, ג'ני מכינה מרק עם ירקות כתומים עשירים בויטמין A שמחזק את מערכת החיסון, מונע התקפי לב ועוד. וכמובן גם מחמם, לכן מומלץ לאכול אותו בערב קר וגשום

05/01/2013
wowyourbody קבלו עדכונים מwowyourbody
  • RSS

תמיד קל יותר להתחיל את השבוע כשיש במקרר אוכל מוכן בריא וטעים שיספיק ליום- יומיים הקרובים. כל הדרך חזרה מהעבודה פנטזתי על המרק המדהים הזה – מרק דלורית, גזר ואגס, שהכנתי אתמול במיוחד לתחילת השבוע עמוס, הקר והגשום שמצפה לנו.

הרי לא תמיד יש כוח ורצון להתחיל לחתוך כשחוזרים מאוחר הביתה, או לאכול סלט קר בקור הזה. לכן מרק מוכן במקרר עושה חיים קלים בערב, וגם מחמם, מנחם ומשביע יותר ממנה קרה. וכמובן – עוזר לשמור על גזרה טובה ובריאות טובה, גם בחורף.

אני אוהבת לנסות שילובים חדשים ומפתיעים ושיטות בישול שונות. השילוב של אנטיפסטי דלורית, גזר ואגס במרק התגלה כשילוב משגע 'כך שמיהרתי לרשום את המתכון.

לצליית ירקות המקדימה בתנור יש כמה יתרונות: היא מעניקה טעם מעודן ומאוד מיוחד למרק. וגם, חוסכת את הדמעות שנגרמות מחיתוך של הבצל ומקצרת את הבישול היות שהיא חוסכת זמן יקר של המתנה לריכוך הירקות במים.

ירקות כתומים גם מחזקים את מערכת החיסון

פינת הבריאות: הירקות הכתומים, ובפרט דלורית וגזר, עשירים בבטא-קרוטן, שהופך בגוף לויטמין A ומספק עזרה למערכת החיסון. ויטמין A גם נחשב לנוגד חמצון (אנטיאוקסידנט) שמגן  מפני נזקי חמצון בגוף, עוזר להגן על הלב מפני התקפי לב, מונע תהליכים סרטניים, בעיות עור ולאחרונה גם נחקר רבות בהקשר לאיידס.

ויטמין A נספג בצורה מיטבית במעיים כשהירקות מבושלים ומרוסקים.

אנשים שמעשנים, צורכים אלכוהול, חשופים לחומרים כימיים (מהסביבה או מהמזון) ומי שחשוף לקרינת השמש (UV) זקוקים באופן מיוחד למנות גדולות יותר של ויטמין A כדי להגן על עצמם בפני נזקי חמצון.

מרק אנטיפסטי דלורית גזר ואגס משגע

המצרכים:

2 דלוריות בגודל בינוני

5-6  גזרים

אגס

1 בצל גדול או 2 בינוניים

2-3  שיני שום גדולות

מעט חמאה או שמן קוקוס (כחצי כפית עד כפית)

2  עלי דפנה

1 כפית טימין

קמצוץ קינמון

1 כפית מלח אטלנטי

חצי כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

1. צולים בתנור את כל הירקות למרק, בחום של 180 מעלות למשך 50 דקות (את השום הנחתי מתחת לדלורית, כדי שלא ישרף)

2. ממיסים את השומן (חמאה או שמן קוקוס) בסיר חם.

3. מעבירים את הירקות לסיר ומערבבים יחד כדקה.

4. מוסיפים לסיר 6 כוסות מים, מביאים לרתיחה.

5. מוציאים את הירקות מהמים וטוחנים במעבד מזון או בבלנדר (רגיל או בלנדר מוט).

6. מחזירים את הירקות הטחונים לסיר עם מים ומוסיפים את התבלינים.

7. מבשלים עוד 5-7 דקות.

8. מוזגים לצלחות מרק ומקשטים בנבטי צנון וגרעיני דלעת. אני אוהבת את המרק גם עם כפית שמנת חמוצה.

בתיאבון ושיהיה לכם שבוע מצוין ומלא בהפתעות נעימות !

למתכונים נוספים ולבלוג של ג'ני




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה