מסעדניה - צרפתי ותהני

גרגרנים תל אביביים יקרים, אם אתם לא מפחדים ממראה בשר חזירי ובא לכם לשאוב קצת ניחוחות צרפתיים, לכו לשוק בצלאל

16/08/2010
תל אביבית נמרצת לשעבר קבלו עדכונים מתל
  • RSS
» כל טוב במסעדנייה

*אזהרה, קריאת הפוסט עלולה לסכן מהלך תקין של דיאטת קיץ.

בסביבת חיי התוססים אין אף מעדנייה, כי בעלי המעדניות כנראה מעדיפים את היאפים של 'באזל' ושל הצפון הישן. אנחנו כאן, באזור הדמדומים שבין מגדל האופרה ומגדל המגדלור מסתפקים בשליטה המוחלטת של ה- AM:PM וה'טיב טעם' על מערך המזון הביתי שלנו וברור לחלוטין למה. הסביבה המרכז תל אביבית שבה "בניתי את ביתי" מחפשת את המהיר והזמין ופחות את האיכותי והמיוחד. כמובן שקיימת גם אופציית השוק אבל בינינו, למי יש את הזמן והכוח, מה גם ששוק הכרמל כבר מזמן השווה את המוצרים והמחירים שלו לאלה של הרשתות אותן ציינתי קודם.

בצהרי יום קיצי וצונן, אחרי שוטטות בנבכי הערימות הגנובות של שוק בצלאל, בדרך אל ביתי עם בטן מקרקרת וגרון מיובש מצאתי אותה! מעדנייה בשם La Maison  - כפי שהכריז השלט בתוך המסגרת האדומה של חלון הראווה. אם לא הסמל העגול של גולדסטאר, שהיה תלוי מתבייש מעל הדלת, הייתי חושבת שזאת עוד מעדניית דגים כבושים של סבתות ממוצא מזרח אירופאי וממשיכה הלאה, אבל צ'אקלקת הסקרנות של האומה הקולינארית של מוחי הדליקה את שלט 'טרנד' אז נכנסתי!

לפרק חזיר על הבוקר

בחשש, בחנתי את שני הפרצופים הרציניים של "עובדי הדלפק" שמעל ראשיהם התנדנדו נקניקים ארוכים קשורים לחבל ומאחריהם לוח בית ספר של פעם עם תפריט. המקום הוא מסתבר, לא סתם מעדנייה אלא "מסעדניה" ובמילים אחרות נשנושייה שבנו ואילן – הבעלים ועובדי הדלפק בשעות הפנאי, מוכרים בה נקניקים תוצרת בית, מעדנים מיובאים כל אחד מארץ מוצאו וגם מיני נשנושי איכות לאכילה במקום לצד בירה שאפשר גם לקחת הביתה.

פתחתי לי בקבוק של בירת CHIMAY הקטיפתית (750 מ"ל – 70 ₪) עם 9% אלכוהול, שתאמינו לי חברים, עושים ממש טוב על הבוקר, ויצאתי החוצה להמתין לצלחת נקניקים תוצרת הבית (88 ₪). הצלחת הגיעה נושאת עליה פרוסות דקיקות ונפלאות של לשון מעושנת של פרה, ג'מבון מירך חזירה (אחיו הצרפתי של השינקן הגרמני), פטה צרפתי כפרי עם פיסטוקים העונה על השם "דה קמפון", כמה פרוסות של צוואר חזיר מעושן וחזה מעושן של ברווזה. יחד עם בגט צרפתי באמת, לחם כפרי אסלי חמאה צהובה כמו לימון וצלחת של חמוצי הבית (מלפפון, כרובית וכרוב) זאת הייתה אחת מארוחות הבוקר האמיצות והמקוריות ביותר שאכלתי לאחרונה. אם אתם צעירים בריאים ורעבים מאוד בשעות הצהריים המוקדמות, אתם פשוט חייבים לנסות את זה!

העמסתי לי את הנקניקים על פרוסות הבגט ולגמתי מהבירה הנפלאה בזמן שתל אביבים אחרים, עדיין מטושטשים משינה בשתיים עשרה בצהריים, אכלו את ארוחת הבוקר הבנאלית שלהם בבית קפה השכונתי שממול. למי שלא מספיק 'חזק' כדי לפרק חזירים על הבוקר יש ב'מסעדניה'  גם צלחת גבינות שעולה 56 ₪, סנדויצ'ים שונים בטווח המחירים שבין 32 ל-39 ₪, פלטת ממרחים תוצרת הבית שעולה 55 ₪, ומדי פעם גם תבשילים, סלטים מיוחדים וכו', הכול לפי מתכונים צרפתיים אמיתיים.

לבשלנים המבינים ולגרגרנים הרעבים

אחרי ששאבתי את התוצרת הצרפתית שהייתה על הצלחת שלי ואת יצירת המופת הבלגית שהייתה בתוך הכוס שלי, קניתי כמה מעדנים למילוי הוואקום הריק של המקרר שלי כדי שמוצרי המדף מהרשתות השכונתיות לא ירגישו יותר מדי בשליטה. לא קל היה להחליט מה אני לוקחת הביתה, כי המדפים והמקררים ב'מסעדניה' עמוסים ב'בודן'-נקניק דם צרפתי, ממרח פטה כבד, סלט תפוחי אדמה, נקניקים ונקניקיות בכל גווני אדום בשרי האפשריים, צנצנות עם צירים (ציר בקר, ציר עוף, ציר דגים וכו'), פסטות, תערובת ריזוטו ומבחר של שמפניות יינות וגבינות. התוצאה היא שלמאנצ' הבא שלי יהיה ניחוח איטלקי בחסותה צנצנת ארטישוקים מתובלים בשמן חמניות מתוצרת PONTI!

מצד אחד יש במסעדניה הטשרניחובסקית הזאת מחווה לבשלנים ש'מבינים' (פטריות כמהין, צירים, חומרי גלם איכותיים לכל דבר יוקרתי שתרצו להכין בבית ומשקאות לכל ארוחת גורמה ביתית), מצד שני La Maison  מציעה גם נשנושים שמצליחים להפתיעה את החיך התל אביבי שטעם כבר כמעט הכול. גרגרנים תל אביביים יקרים, צעירים חצופים אמיצים ורעבים, אם אתם לא מפחדים ממראה בשר חזירי ובא לכם לשאוב קצת ניחוחות צרפתיים, לטעום נקניקים, לכו לשוק בצלאל, ה'מסעדניה' בדרך.

לבלוג אוכל תל אביבי נמרץ




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך