מלכודת דבש: 10 פיתויים שמפריעים לתזונה בריאה

לאכול את השאריות של הילדים, לטעום תוך כדי בישול וליישר את העוגה - אלה רק חלק מהפיתויים שעלולים לחבל בתזונה הבריאה שלנו. אבל לרוקחת ודיאטנית סופר-פארם יש שלל עצות כיצד תוכלו לעמוד בגבורה בפני הפיתויים

24/03/2016
גוני לב ארי קבלו עדכונים מגוני
  • RSS

פיתויים. צילום: שאטרסטוק

החלטתן לאמץ אורח חיים, להקפיד על התזונה, לקום מהספה ולהיכנס לכושר - מזל טוב! אלא שבדרך הזו יש לא מעט מלכודות ומכשולים קטנים, שכולנו מכירות ונופלות בהם פעם אחר פעם. לפעמים, עצם המודעות ותשומת הלב עשויה לעזור לנו להימנע מהם. קודם כל כדאי להציב יעד אפשרי, ותראו מה זה, בדיוק עכשיו עונת המרוצים נמצאת בשיאה - גם אם אתן בעניין של הליכה-ריצה - אתן מוזמנות להירשם ל-Life Run מרוץ הנשים של סופר-פארם, שייערך ב-13.4. אבל לפני כן, שאלנו את שירלי קטרון, דיאטנית ורוקחת בכירה בסופר-פארם, איך אפשר להתמודד עם מלכודות הדבש האלו - הנה כמה טריקים מעולים, שיעזרו לכן.

1. לסיים שאריות מהצלחת של הילדים

מכירות דיאטה בשם "חבל-לי"? מצב שבו אנחנו נוהגים לאכול סתם דברים, שאנחנו לא צריכים כי ''חבל לי לזרוק''. עם הגיל, מנגנון הרעב והשובע שלנו מתכהה, לא כמו אצל ילדים, שלהם מאוד ברור אם הם רעבים או שבעים. חשוב לשבת עם הילדים לארוחה ושכל אחד יאכל את המנה שלו עד ששבעים ואז הארוחה מסתיימת. צאו מנקודת הנחה שמה שהילדים השאירו בצלחת, הם השאירו ואם אין אפשרות למחזר או לשמור בקירור, אז אפשר לזרוק בלי להצטער. בסופו של דבר זה מצטבר: ביס פה, עוד ביס שם. גם לך מגיע צלחת וכאימא תהווי דוגמא אישית, כשתשבי לשולחן ותאכלי באופן מסודר.

2. לטעום תוך כדי בישול

זה בסדר לטעום, אבל השאלה היא כמה טועמים ומה תכיפות הבישולים. אם מישהו עומד זמן רב במטבח וטועם, זה מצטבר. אפשר לטעום בסוף הבישול, מה גם שיש דברים שמכינים הרבה פעמים וכבר לא חייבים לטעום מעבר לפעם אחת. לפני שניגשים לבשל, וודאו שאכלתן משהו קטן ושאתן לא גוועות מרעב, כדאי לא לבנות על הבישול כארוחה. הטעימות נעלמות מן העין, כשתסיימו לבשל תצלחתו לעצמכן ולקרובים שלכם את המנה - שגם העין תראה שאכלתן.

פיתויים. צילום: שאטרסטוק

3. אירוע במשרד

חשוב להגיע למשרד שבעים אחרי ארוחת בוקר, זה יקטין את הפיתוי, אם מתוכנן אירוע באותו יום. אפשר להסתפק במשהו קטן שאנחנו אוהבים, או נראה לנו הכי טעים ולדעת שאכלנו ונהנינו ממנו. ואפשר גם ליזום כיבוד בריא יותר כמו פירות או כריכים. לא חייבים להיתקע באייטיז עם חוסר המודעות למזון בריא ששלט אז.

4. סופשבוע

אם רוצים להתמיד בתזונה נכונה, רצוי לתכנן גם את סופי השבוע ובגדול, לדעת מראש - אילו ארוחות תאכלו; אם אתם מוזמנים לאירוע, תוכלו תמיד להביא סלט וכך תוודאו שיהיה משהו מזין בארוחה; אולי תתכננו לצאת לפעילות ספורטיבית עם כל המשפחה. אם נשארים בבית, יותר קל לשלוט על הארוחות, כדאי להוסיף ירקות לתפריט ומזונות משביעים שהם לא עתירי שומן. וכמובן, מומלץ לא להגיע לארוחה כשאתם רעבים מדי. אפשר לאכול פרי או יוגורט כשעה וחצי לפני הארוחה. ובכל זאת, סוף שבוע – תיהנו ממנו, רק במידה.

5. רגע מתוק

כל חובב מתוק מכיר את זה, הרגעים האלה שבהם הגוף דורש מאתנו סוכר ועכשיו. זה יכול לקרות עם הקפה של הבוקר, אצל אחרים זה קורה בהפסקת ארבע, יש כאלה שדווקא הדרך חזרה הביתה בערב מהעבודה מעוררת אצלם את הכמיהה למתוק. קודם כל, לכל תהליך של שמירה או ירידה במשקל יש מקום למתוק. תבחרו את הקינוח שאתן אוהבות, או את המנה המתוקה שלכן ותדעו שיש לכם רגע אחד מתוק ביום. ברגעים האחרים שמתעורר הרצון, אפשר להיעזר בתחליפים מזינים, כמו פרי, יוגורט או גרנולה.

6. אלכוהול

לפעמים כששותים משקה חריף, קל לשכוח כמה הוא עתיר בקלוריות. כוס יין זה אחלה, אבל חצי ליטר בירה זה כבר נהיה כבד, גם מבחינה קלורית וגם בתחושת הנפיחות. שימו לב לזה, השתדלו לא להוריד בקבוק יין בערב אחד וקחו בחשבון שהבירה בדרך כלל מגיעה עם נשנושים.

פיתויים. צילום: שאטרסטוק

7. מסעדות

לפני שאתם מזמינים מקומות למסעדה, בדקו את התפריט והאם מבחינה תזונתית הוא יכול להתאים לכם. חפשו מנות עם יותר ירקות, אפויות או מבושלות והשתדלו להימנע ממטוגנות. בחרו מנה אחרת, לקיבה שלנו אין צורך בארוחה עם מיליון מנות. אם יש רטבים, בקשו אותם בצד, כך תהיה לכם שליטה על הכמויות. אם המנה מבושלת בשמן, אפשר לבקש להפחית. ואת הסלט מומלץ לתבל בשמן זית ולימון וכך תחסכו את הקלוריות ואת השומן של רטבים כבדים ועתירי קלוריות. וותרו גם על שתייה ממותקת. ולגבי הקינוח, תיהנו ממנו, עדיף כמובן לחלוק אותו.

8. ארוחת אקסטרה

כמה פעמים אכלתן עד שהתפוצצתן ונשבעתן שזה לא יקרה יותר? שימו לב מתי אתן שבעות, לפעמים אנחנו מבלבלים צמא עם רעב. מצב של יתר שובע הוא מיותר, זו סתם העמסה קלורית, שגורמת לחוסר נינוחות ולעייפות. מי צריך את זה? תצרפו למנה העיקרית שלכם מזון נוסף שיתלווה אליה, כמו סלט או מרק, כך תרגישו מלאות ולא תזדקקו למנה נוספת.

9. ארון ממתקים

קודם כל, השתדלו לא להניח על השיש את ''השטויות'', אלא עמוק בארון וכך תגדילו את הסיכוי לעמוד בפיתוי. דבר שני, לא חייבים ארון עם מבחר אינסופי שמפוצץ בבמבות ושוקולדים. ילדים יכולים לדעת שמוקצב להם חטיף אחד ביום. בקיץ אפשר ללכת על קרטיבים שהם באופן יחסי דלי קלוריות.

10. יישור עוגה

ההרגל המוכר והישן. אם הכנו עוגה וחתכנו לעצמנו פרוסה והתיישבנו לאכול אותה עם משקה חם, הסיכוי שנחזור ליישר אותה הוא לא גבוה. אבל אם נמנע מעצמנו מראש לגעת בעוגה, אז בסופו של דבר זה יעשה את הפעולה ההפוכה ויגרה אותנו ליישר את העוגה. כשמיישרים עוגה, אין לנו אומדן - אנחנו לא מבחינים כמה אכלנו. לפעמים היישור ''הקטן'' שלנו יהיה שווה ערך ליותר מפרוסה, שיכולנו מלכתחילה לאכול אותה בכיף עם התה שלנו.

פיתויים. צילום: שאטרסטוק

>> להרשמה זוגית למרוץ Life Run – הקליקו כאן וקבלו כרטיס מתנה

>> הצטרפו ביחד לקבוצת הפייסבוק ולקבוצת הריצה של סלונה - ”רצות ביחד” ותוכלו לזכות בחופשת חברות במלון ישרוטל גנים

צילום: שאטרסטוק




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה