מלון בית בגליל: החיבור המושלם לטבע

אי שם בלב יער ביריה הירוק ניצב לו מלון קסום שמשתלב באופן מושלם, מבפנים ומבחוץ, בתוך הסביבה שבה הוא נמצא

30/01/2017
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • בדואר
  • RSS

מהכניסה למלון בית בגליל. צילום: אסף פינצ'וק

ההצעה הגיעה אלי בזמן הכי מושלם שיש - קצת אחרי הלחץ בעבודה של סוף השנה, כשהייתי מותשת לחלוטין: לנסוע ליום וחצי לביקור במלון הספא "בית בגליל". בעצם השם המלא הוא "מלון בוטיק ספא", אבל אני בכלל רוצה לקרוא לו "מלון הטבע בית בגליל". כי אמנם הוא אכן מלון בוטיק (32 חדרים + סוויטה נשיאותית אחת) ואמנם יש בו מתחם ספא מפנק, אבל מבחינתי הדבר הכי טוב במלון הוא המיקום שלו - בלב יער ביריה הירוק.

הסוויטה הנשיאותית. אבל גם לחדרים הרגילים אין במה להתבייש. צילום: אסף פינצ'וק

בדרך לגליל עוצרים בכנרת

תכף נחזור לכל הטבע הירוק הזה, אבל קודם נעשה עצירה קטנה במלון שמוקם בימים אלה על חופה המזרחי של הכנרת (טיפה צפונית לחוף כורסי).

מלון "סטאי כנרת", שיפתח בסביבות יוני 2017, שייך אף הוא, כמו "בית בגליל" לרשת אורכידאה. במלון, שהוא בעצם ריזורט, יהיו 110 סוויטות מרווחות מאוד עם בריכה פרטית או ג'קוזי ובעיקר עם נוף לכנרת (או לשם-הרי-גולן, אם מסתכלים לצד השני).

זה יהיה יפה, זה יהיה טעים ומצויד וזה לא יהיה זול במיוחד.

ובחזרה ליער

פינת ישיבה ביער. צילום: מיכל יפה

בהיותי הבנאדם הלא מפונק שאני, מבחינתי מלון יכול להיות סביר וזהו. ממילא הוא אמור לשמש לי רק כדי לישון ועיקר החופש או הנופש אמור להיות מחוץ לו. ב"בית בגליל" הסיפור שונה. שם המלון הוא חלק מהנופש.

ועוד קצת ירוק. צילום: מיכל יפה

כבר הזכרתי שהוא נמצא בתוך יער? אני מאוד אוהבת יערות, ושום אגדה של האחים גרים לא תגרום לי לפחד מהם. אבל זה לא רק הירוק מסביב. גם מבפנים הכל יפה ומזמין, או כמו שנכתב בסטטוס שהעליתי לפייסבוק דקה אחרי שהגענו, "אני רוצה לבקש פה מקלט מדיני. מקווה שאין להם הסכם הסגרה עם ישראל".

בית בגליל. צילום: אסף פינצ'וק

זה לא רק העיצוב היפה, זה גם הפרטים הקטנים שהופכים את "בית בגליל" להרבה יותר ממקום לישון בו.

זה העובדה שיש שם פינת קפה, תה ועוגות ועוגיות תוצרת בית 24/7. זה האח בלובי (רלוונטי מאוד בחורף) או הבריכה החיצונית שמשקיפה אל היער (רלוונטי בקיץ) וגם הג'קוזי בחדר או הספא שמספק את כל הטיפולים האפשריים.

ועוד פינה נעימה וירוקה. צילום: מיכל יפה

אגב, במקום נערכים גם אירועים. אני מנחשת שזה דורש יכולת כלכלית מסוימת, אבל זה בטוח בלתי נשכח.

הלובי עם תנור העצים. צילום: אסף פינצ'וק

אוכל מהגליל

ויש גם את עניין האוכל. שף המלון, מרואן חליחל, יצר תפריט טעים שמבוסס במידה רבה על גידולים ומוצרים אזוריים מהגליל והגולן, וגם היינות במקום הם כולם תוצרת הארץ.

הכל היה טעים להפליא ומהמגוון הגדול של הסלטים אהבתי במיוחד את סלט הטבולה, שהוסיפו לו כמה טיפות של שמן כמהין, אז אחרי ששבעתי מיהרתי לבקש את המתכון.

tabula_650_bait_bagalil

מתכון לסלט טבולה של בית בגליל

מקור סלט הטבולה הוא מלבנון. בדרך כלל נשים שמזמינות אחת את השנייה לביתן מכינות סלט טבולה ומגישות אותו כמנה שמסמלת את החברות והאהבה ואת העובדה שהאורחת רצויה מאד בבית המארחת.

זמן הכנה כ-20 דקות.

חומרים (ל-5 מנות):

¼ כוס בורגול דק (הרגישים לגלוטן יכולים להשתמש בקינואה באותה הכמות).

2 כוסות מים פושרים

5 כוסות פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק

1 כוס עלי נענע, שטופים וקצוצים דק

½ כוס בצל ירוק, שטוף וקצוץ דק (אפשר במקום ½ כוס בצל יבש קצוץ דק)

½ כוס שמן זית

¼ כוס מיץ לימון טרי

2 כפיות שטוחות מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית שמן כמהין

10 עלי חסה מובחרים, שלמים ושטופים היטב

1 כוס עגבניות טריות, קצוצה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

1. משרים את הבורגול בקערה עם שתי כוסות מים פושרים למשך 20 דקות. מסננים היטב.

2. בקערה שופכים את הפטרוזיליה, הנענע, הבצל הירוק, שמן הזית, הלימון, המלח והפלפל. מערבבים היטב.

3. שופכים את הבורגול לתוך התערובת ומערבבים היטב.

4. טועמים ומוסיפים מיץ לימון ומלח, לפי הטעם (במידה ואוהבים יותר חמוץ וכו').

5. לאחר שהתערובת מוכנה מזלפים מעל שמן כמהין ומערבבים בעדינות.

אופן ההגשה:

1. מניחים את עלי החסה על קערת הגשה, כך שכל עלה יצא מצד אחר של הקערה.

2. שופכים את הסלט כמו הר באמצע הקערה.

3. מוסיפים את העגבניות מעל.

4. ניתן לקשט בזרעי רימונים.

bait_bagalil_wood_michaly

* הכותבת היתה אורחת המלון.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה