מלאנזנה א-לה מוצרלה

המאכל האיטלקי הנפלא שכולו עגבניות, חצילים ומוצרלה. צפו במתכון

18/07/2018
אלונה זוהר קבלו עדכונים מאלונה זוהר
  • בדואר
  • RSS

המצרכים:

חציל גדול פרוס

שמן זית

לרוטב:

1 ק"ג עגבניות בשלות חתוכות

8 שיני שום שלמות

2 כפות רוטב פסטו

למלית:

400 גרם קוטג'

1 ביצה

50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

מלח לפי הטעם

למרוח את פרוסות החצילים בשמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד הזהבה (כחצי שעה).

לחמם שמן זית בסיר, להוסיף שמן זית, לחמם ולהוסיף שום.

להוסיף את העגבניות, לפזר כפית מלח ולבשל יחד עד שהרוטב יסמיך, כחצי שעה.

להוסיף 2 כפות רוטב פסטו. לבשל עוד 10 דקות.

למעוך את הרוטב בעזרת מוט יד או מג'ימיקס.

לערבב היטב את חומרי המלית

להרכבת המנה:

בתבנית עגולה, להניח פרוסות חצילים ולמלא במלית. לכסות כל חציל בבן זוג. לפזר מעל רוטב עגבניות ומעל גבינת מוצרלה מגורדת.

לאפות מכוסה בנייר כסף בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות, מורידה נייר כסף ואופה עוד 10 דקות.

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה