מותק של עסק

שלש חברות הקימו יחד עסק למסיבות קונספט מתוקות, ומשלבות בין ניהול עסקי שוטף, שיחות על הילדים ואכילה בלתי מבוקרת. הסיפור של "פטי גאטו"

08/01/2012
שגית פסטמן קבלו עדכונים משגית
  • RSS
» מימין: איוונה, טליה, מיכל

מיכל מוזס, איוונה ניצן וטליה אסיף הקימו השנה עסק שהוא בבחינת סכנה ברורה ומידית לרוב הנשים בישראל. אם תמונה שווה אלף מילים, כל תמונה שמופיעה באתר המעוצב לעילא של המיזם המתוק שלהן שווה לפחות אלף קלוריות.

השלוש מנהלות את  "פטי גאטו" - חברה שמפיקה מסיבות קונספט מתוקות – שילוב של קונדיטוריה, ממתקאות, עיצוב גראפי וסטיילינג. העוגות, העוגיות והממתקים שהן מכינות הם לא רק מתוקים ויפים אלא גם מתכתבים אחד עם השני, מה שהופך את כל הקונספט לחגיגת טעם וסטייל מפתה במיוחד.

"הבעלים שלנו תמיד מעירים שאצלנו בחברה הישיבות נראות אחרת. יש הרבה אינטואיציה, אכילה אובססיבית וכמעט תמיד זה מסתיים בסיפורי לידה", מספרת מוזס ומבהירה: " כרגע אנחנו עדיין בתהליך גיבוש והתנעה ומה שיש  זו רק ההתחלה  אבל התחלה מבטיחה כי הגדרנו כבר תוכניות ארוכות טווח עם מוצרים שייקח לנו זמן לפתח".

אתן נשמעות מאוד אופטימיות. למה אתן מעריכות שהעסק שלכן יתרומם?

ניצן: "לכל אחת מאיתנו יש עוד כובעים בפן המקצועי שמוסיפים לעסק. מיכל, בוגרת בית הספר קורדון בלו בפריז היא שפית, קונדיטורית, קייטררית ועיתונאית אוכל.  טליה עוסקת בצורפות, והיא בנוסף מעצבת וסטייליסטית, בעלת תואר ראשון ושני באמנות. היא עיצבה והשיקה סדרות תכשיטים ייחודיים ואף הציגה בתערוכות בינלאומית. אני מעצבת רב-תחומית, בעלת תואר ראשון בעיצוב תעשייתי. ביחד אנחנו יוצרות משהו שהוא גדול מסך כל החלקים".

הרקע המקצועי המגוון לא מתגלה גם כבעיה בכל מה קשור לתהליך קבלת ההחלטות בחברה?

מוזס: "יש לנו חלוקת עבודה ברורה. באירועים עצמם איוונה מעצבת על המחשב, שתינו במשותף אחראיות במטבח על האפייה והעיטורים וטליה עושה את הסטיילינג של השולחן וסביבתו. ביומיום איוונה  אחראית ניירת וקצינת מחשוב, אני מתמקדת בשיווק ותקשורת וטליה במכירות".

ובכל זאת, מה אתן עושות כשאין בינכן הסכמה על משהו בעסק, איך אתן פותרות קונפליקטים?

אסיף:" אין דבר כזה ריבים בעסק, יש ויכוחים מקצועיים. מכיוון שאנחנו שלוש החלטנו שהרוב קובע אבל לשמחתנו גילינו שלאף אחת מאיתנו אין אגו ענק. אנחנו מכילות אחת את השנייה על כל השיגעונות של כל אחת".

מוזס: "דווקא השותפות היא משהו שמאוד תומך כשמתמודדים עם עומס ולחץ. הפן החיובי הנוסף הוא שכל אחת יכולה להתמקצע ולטפל בתחומים שהיא טובה בהם".

ניצן: "בכלל, כל סגנון הניהול שלנו מאוד נשי. אנחנו כל הזמן מתבדחות, אוכלות המון במהלך הפגישות כי גילינו שכשאנחנו רעבות, אנחנו עצבניות. כשצריך קורה גם שאנחנו נפגשות עם הילדים – מה שאצל גברים בחיים לא היה קורה. מה שעוזר הוא שגם מרבית קבלני המשנה שלנו הם נשים".

כפי שרומזת ניצן, אחד הקשיים בניהול העסק קשור לעובדת היות שלושתן אמהות גאות, וכפי שאסיף מבהירה אצל שלושתן סדר העדיפויות ברור: "אנחנו נותנת את כל מה שיש לנו כדי להצליח. למשל, עובדות במשמרות כפולות ומפוצלות – מהבוקר עד ארבע אחרי הצהריים ובלילה מ-21:00 כשהילדים נרדמים לתוך הלילה. אבל חשוב להדגיש שהגבולות שלנו ברורים – אנחנו רוצות להצליח אבל לא בכל מחיר ולכן לא מוותרות על האימהות ובוחרות להרוויח פחות כדי לא לוותר על השעות המעטות שיש לנו עם הילדים אחר הצהריים. אנחנו לוקחות עזרה רק כשאנחנו חייבות, כלומר בימים שיש בהם אירוע".

מה היה הכי קשה מבחינת כל אחת מכן בהקמת ובתפעול העסק ואיך התגברתן?

מוזס: "הצד האפור של תמחור, ניהול ניירת מסודר וכו' היה לי מאוד קשה. אני מאוד לא מסודרת ולא מסתדרת עם חישובים אז פשוט הפלתי את זה על איוונה".

ניצן: "אני טיפוס שאוהב ללכת לישון מוקדם בערבים והעבודה לתוך הלילה מתישה אותי. פתרנו את זה עם הרבה צחוקים וצירוף של שותפה רביעית - מכונת הקפה, שגם עובדת שעות נוספות".

אסיף: "לי הכל קשה, אני לא מבינה מה השאלה בכלל".

אי אפשר לסיים בלי שאלת מיליון הדולר – אתן מצליחות להתפרנס מהעסק?

מוזס: "בלי לרדת לפרטים, אנחנו רק בשנה הראשונה, יש הרבה השקעה וצריך לעבוד פי 3 כדי להרוויח ולחלק בין שלוש שותפות. אין לנו נוסחות קסם בעניין וגם לא ציפיות מוגזמות. כולנו עובדות בנוסף על פרויקטים אישיים - כתבות לעיתוני אוכל, חברות מזון ובעיקר ספרי בישול בארץ ובארה"ב".

ושאלה אחרונה באמת -  איזה טיפ מנצח אתן יכולות לתת לנשים שמתכוונות לפתוח עסק?

אסיף: "להתייעץ עם מומחים. זה מאוד נשי בעינינו לא לפחד לבקש עזרה, לשמוע מאנשים מנוסים. אנחנו יודעות שאנחנו לא יודעות הכול ונעזרות ביועצים, בעיקר כאלה שעוזרים להתנהל בצד העסקי".

>> איך את עשו את זה? פרוייקט מיוחד על הגשמה עסקית. לכל הכתבות




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה