מה אוכלים הילדים של יועצות התזונה?

ביקשנו משלוש דיאטניות ילדים לשתף אותנו במתכונים שהן מכינות בבית לקטנטנים הפרטיים שלהן. קיבלנו שלושה מתכונים מושלמים, בריאים ופשוטים להכנה

10/08/2015
ורדית סיני קבלו עדכונים מורדית
  • RSS

כולנו רוצים לתת את הטוב ביותר לילדים שלנו, בוודאי כשזה מגיע לתזונה שלהם חשוב לנו שהתפריט שלהם יהיה בריא , טעים ומגוון כדי שהם יגדלו ויתפתחו ויהיו בריאים (ומאושרים).

כאמהות יש לנו יכולת להשפיע ולעצב את הרגלי התזונה שלהם הרבה יותר מכפי שאנחנו חושבות: בהיותנו מודל לחיקוי עבורם (ולכן חשוב שתקפידו לאכול בעצמכן מזון בריא ביחד עם הילדים),  בהציענו תפריט בריא הכולל פירות וירקות , דגנים מלאים , עוף, מוצרי חלב וביצים, קטניות ושמן זית  (ותמשיכו להציע גם אם מסרבים כי ילדים רבים זקוקים להצגה חוזרת ונשנית של המזון עד לקבלתו).

בגיל הילדות מתעצבים הרבה מהרגלי החיים שלנו ובהם גם הרגלי האכילה שמלווים אותנו בהמשך חיינו ולכן זה הזמן לבנות את הבסיס הנכון ובדיוק לשם כך ביקשנו משלוש דיאטניות ילדים לשתף אותנו במתכונים שהן מכינות בבית למלאכים הפרטיים שלהן. קיבלנו מגד'רה של בריאות, מרק צח עם כדורי בשר ומאפינס פיצה נהדרים.

ההתלבטות מה להכין בכל יום לארוחת הצהריים והערב של הילדים היא מנת חלקם של רוב ההורים. כולנו מחפשים מתכונים שיהיו בריאים ומזינים, שהקטנטנים יאהבו ויאכלו בתיאבון, ושלא ישלחו אותנו למטבח לשלוש שעות של קילופים, חיתוכים והכנות.
כינסנו את הפורום המפואר של אמאני, נטעלי ושרון – דיאטניות בחברת מטרנה. שלושתן אמהות ושלושתן משתפות אותנו היום במתכונים שהן מכינות בבית לקטנטנים הפרטיים שלהן.

המתכון של אמאני – מג'דרה בורגול

"שמי אמאני יונס, בת 31, דיאטנית ועובדת כנציגה רפואית במטרנה. אני גרה בכפר ערערה עם בעלי המקסים,עמיד. יש לנו שני בנים מתוקים: האדי בן 7.5 ותאמר בן 4.5.
שניהם ינקו עד גיל 9 חודשים בשילוב מטרנה.
לתאמר היה העונג להתחיל טעימות בגיל 4 חודשים. כל החוויה סביב אוכל היתה ועודנה מרתקת.
בבית אני משתדלת להכין אוכל מסורתי אך משופר, וגם חשוב לי לחשוף את הילדים למאכלים ממטבחים אחרים.
ארוחת הצהריים הכי אהובה אצלנו היא מג'דרה שהיא שילוב בריא בין עדשים ובורגול. כדי שספיגת הברזל תהיה אפילו טובה יותר אני מגישה גם סלט עשיר ומגוון עם עגבניות, מלפפונים, פלפלים מכל הצבעים ולימון כך שיהיה עשיר בויטמין C המסייע לספיגת הברזל.
לארוחת ערב אנחנו אוהבים לאכול סלט וחביתה (טבעונים יכולים להכין חביתה מחומוס או עדשים), בתוספת אבוקדו או טחינה".

מתכון למג'דרה

מרכיבים:
כוס עדשים שחורות או חומות מבושלות עד לריכוך חלקי (עד שיהיו 3/4 מוכנות).
בצל אחד גדול או שניים קטנים.
3/4 כוס בורגול טחון גס שהושרה בשתי כוסות מים חמים, חשוב לסנן את הבורגול לאחר ההשרייה.

הכנה:
מבשלים את העדשים, מסננים ושומרים את מי הבישול בצד.
חותכים את הבצל ומטגנים עד שמתקבל צבע זהב חום.
מערבבים הכל יחד, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים כוס וחצי ממי הבישול של העדשים.
מבשלים על אש קטנה, מחכים כמה דקות כשהסיר עוד על הכיריים אבל האש כבויה.
בתיאבון!

852

המתכון של נטעלי - מתכון למרק עם כדורי בשר

"שמי נטעלי ואני דיאטנית קלינית, עובדת כיועצת תזונה במטרנה ואמא ללירי המקסימה בת 10 חודשים.
בשלב זה בו התינוק מתחיל לבסס את אכילת המוצקים, אך עם זאת עדיין לא נחשף לכמויות המלח והסוכר שצורכים בעולם המערבי זה בדיוק הזמן לתת לו ליהנות מהטעמים הטבעיים והנפלאים שהטבע נתן לנו.
אני מכינה ללירי מרק עם כדורי בשר המותאם מבחינת הטעם וההרכב במיוחד לשלב הזה, אינו מכיל תוספת של מלח וטעים לה מאד מאד".

מרכיבים לכדורי הבשר:
0.5 קילו הודו טחון
2 גזרים
1 בצל
2 קישואים
1 תפו"א
1 בטטה
חתיכת דלעת (שקונים בסופר עטופה בניילון נצמד)
חופן פטרוזיליה
1 ביצה
כף דייסת מטרנה דגנים מעורבים
מצרכים למרק:
כל הירקות מכדורי הבשר

הוראות הכנה:
למרק:
שוטפים, קולפים וחותכים את הירקות מכניסים לתוך סיר עם מים ומביאים לרתיחה.
טוחנים את כל הירקות עם הפטרוזיליה במעבד מזון וסוחטים את הנוזלים.
מוסיפים את הירקות הטחונים לקערה עם הבשר הטחון ומערבבים את הכל יחד.
מוסיפים ביצה ואת הדייסה.
מגלגלים כדורים מהבלילה וזורקים לתוך המרק המבעבע.
מבשלים את המרק עד שהירקות מתרככים.
בתיאבון!

123

המתכון של שרון – מאפינס פיצה

"כדיאטנית וכאמא לארבעה ילדים מקסימים, חשוב לי שהאוכל יהיה גם טעים, גם בריא וגם מגוון. אני מגישה לכם את אחד המתכונים האהובים ביותר על ילדיי לארוחת הערב, עם תוספת סלט ירקות טרי הופכת את הארוחה למושלמת בתקווה שתנסו, תתאהבו ולא תרצו להפסיק להכין."

מאפינס פיצה

המצרכים:
1 כוס חלב
2 ביצים
רבע כוס שמן זית
כוס קמח מלא
כוס קמח רגיל + 1/2 שקית אבקת אפיה
כוס גבינת מוצרלה מגורדת
חופן עגבניות שרי חצויות
מעט קטשופ
כפית גדושה אורגנו
1 כפית מלח
עוד מוצרלה לקישוט

אופן ההכנה:
מנפים את הקמחים לקערה גדולה. יוצרים גומה בקמח לתוכה שופכים חלב, ביצים, שמן, אורגנו ומלח.
מערבבים עד שהתערובת כמעט חלקה, מוסיפים את המוצרלה ואת חצאי העגבניות ומערבבים שוב.
מזליפים קטשופ מעל ומערבבים קלות למראה שיש.
מפזרים עוד קצת גבינה לקישוט ואופים בחום בינוני 15-20 דק' להזהבה.
בתיאבון!

shutterstock_246369898




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה