מבלוג לספר: הטיפים של ביסים

היא התחילה במתכונים למגירה, המשיכה בבלוג מתוקשר וימים אלה מוציאה את ספר הבישול הראשון של "ביסים" - מה הסודות של הילה קריב?

22/07/2012
גילי גרשוני קבלו עדכונים מגילי
  • RSS
» אוכל, כמו אישה, צריך עזרה של פוטושופ

הילה קריב, בת 42, כותבת את הבלוג ביסים מזה שלוש שנים. עבדה במטבחים שונים בארץ ובעולם, אימא במשרה מלאה, צלמת ובשלנית בנשמה. מוציאה בימים אלה ספר בישול שנולד בעקבות הבלוג.

"אני לא יודעת מהו בדיוק הסוד לכתיבת בלוג אוכל מצליח", היא אומרת, "מעבר לעובדה החשובה מכל, שיש צורך במתכונים נגישים שיעבדו היטב אצל אחרים". לקראת כנס הבלוגרים, ביקשנו מקריב לגבש עבורנו חמישה טיפים מניסיונה האישי:

1. השקיעו בעיצוב

כיום, כשעולם בלוגי האוכל מתרחב ותופס תאוצה והמבחר שם בחוץ גדול כל כך, כדאי להשקיע מעט בעיצוב הבלוג. ראוי לחשוב מה רצונכם שהבלוג יעביר, איזו אוירה תהיה בו ולאיזה קהל יעד. חישבו עליכם- כמה זמן לוקח לכם להחליט האם אתם נשארים במקום או מקליקים הלאה, לדבר הבא? אני יודעת שאצלי זה מהיר- דקה, אפילו לא. ולכן, צריך לתפוס את העין, לעניין, לשמח, למצוא דרך יחודית לומר: "הי חכה, אל תלך, יש לי מה לומר!"

2. הקפידו על מינון

בזמן שבילינו יחד, בלוגי ואני, למדתי שהקסם הגדול ביותר בכתיבת בלוג מצליח (בלוג שמצליח למשוך אליו אוהדים וקוראים קבועים) הוא מינון נכון בין הגלוי והאישי ובין הנסתר (כי אין כמו קצת דמיון), בין אוכל מפונפן ומרשים לכזה שהוא ביתי ומהיר, בין ההומור, הטקסט והמתכונים.

3. צלמו באור יום

התמונות היפות והאמיתיות ביותר בעיני נוצרות באור יום.  אין לי ציוד מקצועי-  לא לוחות מחזירי אור ולא חצובות ואני נמנעת מלצלם אוכל בעזרת פלאש, כי הוא מעוות את הצבעים הטבעיים והברק הנפלא של האוכל. הקפידו לצלם באור יום אך לא בשמש ישירה, שיוצרת אף היא היטלי אור וצל לא מחמיאים וברק מיותר. שימו לב לזויות מסוימות שיחמיאו יותר למושא הצילום שלכם.

4 השתמשו בפוטושופ

בייחוד באוכל, הצד הויזואלי חשוב מאד: תמונה חשוכה או מטושטשת מוציאה את התאבון בעוד שתמונה טובה ועסיסית מגרה את החושים ואת הדמיון, גורמת לנו לרצות להכין את הדבר הזה. בדיוק. עכשיו.

חשוב בעיני להשאיר את התמונות נאמנות למקור ומצד שני חשוב גם לעזור להן להיות מעט מושכות יותר. קחו אותנו הנשים לדוגמא: כמה מאיתנו יכולות לקום בבוקר, לפסוע החוצה בפיג'מה ולהקסים את העולם?! רובנו צריכות קצת עזרה וכמונו גם התמונות שלנו, בעיקר כשהן מצולמות במטבח הביתי בידי צלם חובב אבל לא רק. ברחבי הרשת ניתן למצוא תוכנות עריכת תמונות. לא חייבים לרכוש את התוכנה היקרה ביותר ואפשר כמוני, להסתפק במשהו פשוט יותר. לרוב, תוספת של מעט תאורה וקונטרסט יעשו לתמונה שלכם הרבה טוב.

5. שמרו על סגנון אישי

חשוב שהבלוג שלכם ייצג אתכם בדרך אמיתית וזה לוקח זמן, מנסיון, למצוא את הדרך הזו. עם זאת, אין ברירה אלא לחפש ולמצוא את האני שלך.  לי למשל, עזרה העובדה שבהתחלה כתבתי למגירה: החלטתי שבכדי לצאת עם הבלוג לאויר העולם ולעיני זרים, רצוי וכדאי לאגור בו כמות מסוימת של מתכונים, 25 ליתר דיוק. הכמות הזו יכולה לעזור במציאת דרכך האישית בכתיבה, גיבוש אופי והבנה בסיסית של מה מתאים לך וגם נותנת לקורא שבא לביקור, מספיק חומר לשטוף בו את העיניים.

>> למתכונים של הילה קריב בסלונה




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה