לנשק את האצבעות

איך לארח בלי לפול מהרגליים אחרי שהאירוע נגמר? ובכן התשובה המפתיעה היא אצבעות, כלומר אוכל אצבעות, הטרנד שמחזיר את ה-Fun לאירוח

16/11/2016
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • RSS

שולחן פינגר פוד לחנוכה – כל סיבה טובה למסיבה (צילום: קאנאפ'ס, עיצוב: קרן יפרח)

ההחלטה לארח יש בה המון כיף, אבל גם המון עבודה, מי כמוך יודעת. אחת הדרכים להקל על עצמך בלי לוותר על חווית האירוח המושלמת היא לשנות קצת את הקונספט, הכירי את הטרנד החדש באירוח האישי - אוכל אצבעות. מה יש בפינגר פוד שאין באירוח אחר? ובכן, לדעת ארז תורג'מן, מנכ"ל קאנאפ'ס, יש בו בעיקר יתרונות: הוא מקליל את האירוע, מהנה לאורחים ולמארחים, מגוון, מצמצם התעסקות ואסתטי שאין דברים כאלה.

מתכננים אירוע? רוצים לארח בספונטני אבל אין לכם זמן להתארגן? אז הנה מספר יתרונות שכדאי שתדעו:

להגיע לאירוח בלי לפול מהרגליים

שולחן מרשים זה לגמרי א"ב, אבל בואו לא נשכח שכדי להגיע אליו יש רשימת מטלות ארוכה. להכין רשימת מוזמנים, לבדוק אלרגיות והעדפות קולינריות (טבעוני, צמחוני, ללא גלוטן וכו'), לארגן תפריט, להתארגן על קניות, לתזמן בישולים, לבשל, לנקות לפני האורחים, לסדר את השולחן ולהיות רעננים ויפים לקבלת האורחים. אוכל אצבעות לא רק מאפשר להציג שולחן מלא כל טוב ויפהפה, הוא גם חוסך את ההתעסקות הנוספת. רק מחליטים על התפריט ומזמינים בהתאם ואפילו סידור השולחן הופך קל יותר כי הדגש הוא על האסתטיקה של האוכל.

האפשרויות לא מוגבלות – פינגר פוד (צילום: קאנאפ'ס)

"לכל זה, צריך להוסיף גם את הספונטניות," מוסיף ארז, "הרבה פעמים אנחנו מוותרים על אירוח כי אין זמן להתכונן. פינגר פוד ומגשי אירוח חוסכים את ההתלבטות, כי בניגוד לקייטרינג מסורתי שדורש תכנון, ניתן בהחלט להזמין מהיום למחר, בין אם זו ארוחה משפחתית של שישי שמתארגנת פתאום ובין אם מפגש חברים. פינגר פוד מתאים גם לאירועים אינטימיים וספונטניים וגם לאירועים מתוכננים וגדולים יותר כמו ברית/ה או בר/בת מצווה ואנחנו בקאנאפ'ס, כמובן מתכווננים בהתאם ומאפשרים גם משלוחים של הזמנות וגם קייטרינג מלא לכל אירוע".

ההנאה שבקלות

פינגר פוד צועק קלילות למארחים – הוא חוסך זמן, בישולים, ניקיונות של לפני ואחרי, הצטברות של כמויות אדירות של סכו"ם וכלי הגשה מלוכלכים ומאפשר לקבל את האורחים בלי כל הלחץ שאירוח בדרך כלל מייצר. אבל מעבר להקלה במטלות, לפינגר פוד יש תכונה נפלאה – הוא מקליל את האירוע ועושה אותו יותר חברתי. לא רק שהאורחים שלכם לא יפסיקו להתלהב, גם מההגשה, הטעם והרעיון עצמו, יש משהו באכילה החברתית, ללא סכו"ם וסידורי ישיבה שהופך את האירוע למחויך יותר.

"פינגר פוד שובר את הקרח, יש בו משהו מאוד מזמין," אומר ארז, "הוא גם מפנה את המארחים ליהנות עם האורחים. זה יותר מ"רק אוכל טעים", הוא מאוד חברתי ונינוח וגם לא משאיר אף אחד אדיש. זה שלא חייבים סכו"ם ואפילו לשבת מסביב לשולחן, אלא לנוע ולהיות עם כולם, משנה לחלוטין את החוויה של כל המשתתפים."

הופך כל אירוע לקליל יותר (צילום: קאנאפ'ס)

אוכל בהתאמה אישית

היום כשלכל אחד יש העדפה קולינרית או רגישות, האירוח הפך לקצת יותר מסובך. אף אחד לא רוצה שאורח לא ימצא את עצמו ומנגד קשה מאוד לקלוע לטעם של לכולם. גם כאן פינגר פוד נותן פתרון, מגוון התפריטים רחב והבחירה כולה אישית. החלוקה למגשים שונים מאפשרת לדאוג לטבעונים או לרגישים לגלוטן, לנמנעים מלקטוז ולאלה שהם "רק" בררנים. החלוקה למספר מגשי אירוח מאפשרת ורסטיליות של טעמים וסגנונות כך שבסופו של דבר כל אחד מוצא מגוון מאכלים.

ארז: "שולחן פינגר פוד הופך את חוויית האירוח לאסתטיקה של צבעים, מרקמים וצורות כאשר בכל מגש יש סגנון אחר של מנה, שהיא כולה הקפדה של שילוב טעמים וחומרי גלם מעולים. החלוקה למגשים מאפשרת מגוון רחב והתאמה לכל סוגי האכלנים וזה מה שבסך הכול אנחנו רוצים – חוויה טובה של אוכל באווירה טובה, לא?!"

פינוקים מתוקים – פבלובות אישיות (צילום: קאנאפ'ס)

וגולת הכותרת – פינגר פוד לקינוח

אם חשבתם תוך כדי האירוח שכבר אי אפשר יותר לקצור מחמאות, יגיע הקינוח ויפתיע גם אתכם. מגשי הקינוח אישיים ומפתים לא יכולים להשאיר אדיש גם לא את גדול סרבני המתוקים. בינינו, גם אם אתם מארחים מדהימים, הקושי ביצירת מנות אחרונות אישיות הוא גדול – גם הזמן שזה לוקח, הכלים שזה דורש וזה נעשה עוד הרבה יותר מורכב אם יש גם איסורים. מגשי קינוחים אישיים מאפשרים מגוון במבחר, מקינוחי פרווה מעודנים, דרך קרמים, מאפים, קרמבו, קינוחי שוקולד ועד לאפשרויות הבריאות יותר כמו מוזלי ופירות, כך שכל אחד ימצא את עצמו. ואם לסכם את ארוחת האצבעות, לא נותר אלא ללקק אותן, או פשוט לקחת עוד.

סברינות שקדים – טעימות מתוקות בכף היד (צילום: קאנאפ'ס)

 

 

 

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה