למה רק לבן?

אין סיבה להפלות את היין האדום בארוחות חלביות, אפשר לשלב אדום ולבן ולהפוך את הארוחה לחגיגה. הכל על התאמת יינות למנות חלביות בלי הפליה ובלי לשבור חסכונות

10/05/2018
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • RSS

די לאפליית היין האדום בארוחות חלביות (צילום: Shutterstock: By Africa Studio)

המיתוס שרק יין לבן מתאים לחלבי נשבר כבר מזמן ובכל זאת מי שנשאר לככב הוא היין הלבן, זה שיש עליו קונצנזוס. התאמה בין יין לאוכל לא מצריכה ידיעות מעמיקות בתחום, כל מה שצריך לעשות הוא להקשיב להמלצות וללכת עם חוש הטעם ותתפלאו לא צריך בשביל זה להיכנס להוצאות. גילינו את זה אחרי שיצאנו להכות את המומחה וחזרנו עם רשימת המלצות של היינות שמתאימים לסוגים שונים של מנות חלביות.

עם המטרה למצוא מגוון יינות אדומים ולבנים לכל סוגי המנות החלביות בלי לקרוע את הכיס, הגענו לשחם זגורי, מנהל המכירות של חנות האלכוהול האינטרנטית פאנקו וחובב יין לא קטן. "התאמה של יין למנות אוכל מעסיקה אנשים ובצדק, לכן האתר שלנו מותאם לחיפוש יינות ואלכוהול בהתאם למנה. עקרונית כלל האצבע הכי חשוב הוא שיהיה לאנשים טעים, כשהאוכל והיין משלימים זה את זה נוצר הקליק הנכון שגם ישפיע על האווירה. שפע היינות שיש היום בשוק נותן מגוון התאמות, טעמים ומחירים."

אילו יינות מתאימים לגבינות ולמנות חלביות שונות? סידרנו לכם אינסוף אפשרויות והוספנו המלצות ליינות במחירים נוחים, ברשימה הבאה:

אדום ולבן – כי טובים השניים מהאחד (צילום: Shutterstock: By Africa Studio)

רושם ראשוני

בין אם ערב גבינות ויין או רק פתיח פינוקים לפני הארוחה (הבונוס למגיעים בזמן), היין הוא המפתח. תפריט התחלה בד"כ מכיל מאכלים קטנים שקל להחזיק ביד, כמו גבינות, קרקרים, פיצוחים, לחמים, אוכל אצבעות וירקות, גם חמוצים. אז מה באמת היין שמומלץ להתאים לגבינות?

דבר המומחה:

אדום: התחלה מצריכה קלילות ולכן הייתי בוחר גראנש או פינו נואר, יינות שמתאימים מאוד למנות חלביות ומצטיינים בטעם עשיר של פירות וארומה נעימה, לחלופין אם הייתי רוצה לצאת בהצהרה הייתי בוחר בסירה, מלא הטעם ואם להיות ספציפי את טרפיצ'ה קאסק אוק הארגנטיני.

לבן: שאבלי יהיה היין הזני הכי מתאים לגבינות, אבל הייתי נותן הזדמנות לסאלדיני פילסטרי פקורינו, יין אורגני איטלקי עם טעם פירותי וסיומת נפלאה.

טיפ: אפשרות נוספת היא קוקטייל יין, שגם מעניק בונוס דקורטיבי אם מגישים בקנקן. קוקטייל רוזה Rosé הוא יפה, קליל, יחמיא למנות פתיחה ולא קשה להכנה (כמות 1 ליטר, כ- 5 כוסות):

חצי בקבוק רוזה, למשל קה די ואלי למברוסוקו רוזה

חצי כוס חליטת פרחי היביסקוס מקוררת

3 כפות מיץ לימון

3 כפות סוכר מומסות ב-2 כפות מים חמים

למזוג לקנקן ולערבב, להוסיף 10 קוביות קרח (עדיף כתוש), למזוג 1.5 כוס סודה ולהגיש

ניתן לקשט עם עלי נענע, פירות אדומים, או קליפת לימון

קוקטייל יין רוזה עם קישוט של דובדבן – התאמה מושלמת של יין לגבינות (צילום: Shutterstock, by MrBrooks)

מבלינצ'ס עד קיש

הכוכבים של ארוחות חלביות הם לרוב הקישים והפשטידות, שמלווים בסלטים ומנות שונות ומגוונות, מהבלינצ'ס, דרך הציזיקי ועד לתפוחי אדמה בשמנת. הטעמים השולטים הם של מוצרי חלב וירקות ולכן אפשר לעבור לקטגוריות היינות הבשלים יותר.

אדום: כאן הייתי בוחר יינות שמתאימים למאכלי חלב אבל לא משתלטים, למשל סנג'ובזה, מרלו, זינפנדל או קברנה פראנק.

לבן: אם התחלתי עם שאבלי הייתי ממשיך אתו גם לעיקרית, בחירה קלילה תהיה השנין בלאן וכמובן שהסובניון בלאן לאוהבי היבש תהיה בחירה מצוינת שתתאים מצוין למוצרי חלב.

טיפ: אין שום סיבה לפסול פה רוזה, כמו ל'אור רוזה של היקב הישראלי דומיין סרור.

מולטו בנה – יין עובד ממש טוב באיטלקית (צילום: Shutterstock, by: Igor Normann)

איטלקי? ממה מיה!

במפתיע למטבח האיטלקי יש הרבה מה לתרום בתחום הארוחות החלביות, סלט מוצרלה, פיצה, כדורי אורז ועוד לא התחלנו לדבר על כל אפשרויות הרטבים לפסטה. כמות הבצק מאפשרת לנו ריפוד נוח ליינות עמוקים יותר, עם מעט יותר אלכוהול וטעם מעט יותר מודגש.

אדום: הקטגוריה המתבקשת היא היינות האדומים הכבדים יותר כמו הקברנה סוביניון, מולטיפולצ'יאנו, סירה, פטיט סירה וכמובן שלא חייבים ללכת על יין זני, בהחלט אפשר לערבב. ובמפתיע, או שלא, היינות הישראלים מככבים, למשל פסגות 7 אדום שהוא בלנד משובח שמורגש בו טעים פירותי, או היפו סובאז' קריניאן.

לבן: כאן הייתי הולך על היינות הלבנים החזקים יותר כמו ריוחה בלאנק, סמיון, שרדונה, אבל לא הייתי פסול סוביניון בלנק או בלנד. אם בכל זאת מעדיפים יין קליל יותר, יש תשובה איטלקית וגם אורגנית, כמו אמסטוולה ביאנקו סלנטו, שמשאירה את האלכוהול בצד הקליל והנעים בחיך בלי לגנוב מתשומת הלב של האוכל.

דג מעדיף יין לבן או אדום? (צילום: Shutterstock, by:Halfpoint)

דג אוהב יין?

אי אפשר לדבר על ארוחות חלביות בלי לדבר על דגים, אלא שהתחום של הדגים מגוון ואנחנו הרי אניני טעם, אז החלטנו לעשות קצת סדר בין סוגי המנות השונים והיינות שמתאימים להן:

מנות דגים קרות - סביצ'ה, טרטר, סלמון מעושן, הרינג (ובל נקפח את הסושי) שונות לחלוטין מדגים אפויים או מבושלים. איזה יין מתאים להן? או, טוב ששאלתם:

אדום: כאן הבמה של יינות אדומים קלילים יותר, אם אלה יינות זניים אז הפינו נואר היה הבחירה הראשונה שלי, ואם לא אז הגראנש ואפשר כמובן גם בלנדים.

לבן: פה הייתי בוחר דווקא יין עם נוכחות, מתובל יותר כמו סוביניון בלאן או ורדחו, בסוביניון בלאן יש גם כמה וכמה יקבים ישראלים מומלצים.

מבחר יינות שמתאימים למנות חלביות (תמונת יח"צ)

מבחר יינות שמתאימים למנות חלביות - משמאל ובכיוון השעון: סאלדיני פילסטרי פקורינו, דומיין סרור ל'אור רוזה, פטוריה די ברבי מורלינו סקאנסאנו, ירדן רוזה מבעבע, טרפיצ'ה קאסק אוק סירה

דגים על בסיס רוטב אדום

אדום: היינות הזניים שמתאימים למנות הם יינות אדומים בינוניים, לא קלים ולא כבדים, כמו מרלו, סנג'ובזה, זינפנדל, ולפוליצ'לה וכמובן גם בלנדים שונים, יינות בעלי נוכחות שלא משתלטים על החך.

לבן: במקרה הזה הייתי הולך על כאלה עם אחוז אלכוהול גבוה יחסית כמו ויונייה של יקב מדבר הישראלי, יינות קלילים עם אחוז אלכוהול נמוך ייעלמו ולא יעצימו את הטעם של הדג, אלא אם כן מדובר בדג ממש חריף ואז בכלל מומלץ לשתות מים.

דגים על בסיס ציר ירקות או יין

אדום: יין קליל יצור איזון מושלם, לכן הבחירה האישית שלי תהיה ביין הישראלי פיור גראנש של סוסון ים, אבל הזנים שהייתי בוחר היו בכיוון של גראנש והפינו נואר.

לבן: רטבים כאלה הם קלילים ולכן הייתי מעצים אותם עם יינות לבנים קלילים כמו השבלי או השרדונה, או השנין בלאן, שישאירו תחושה רעננה.

זה קינוח או יין קינוח? אני תמיד מתבלבל (צילום: Shutterstock, by Arina P Habich)

ומי אחרון? הקינוח

אם חשבתם שיין נגמר בקינוחים אז תחשבו שוב כי גם כאן האפשרויות הן עצומות, כדי להקל נחלק לקטגוריות: עוגות גבינה, קינוחים על בסיס פירות וקינוחים על בסיס שוקולד, איך לא?

עוגות גבינה

אדום: אני לא בטוח שהייתי בוחר פה יין אדום, אבל אם כבר אז פורט יתן הרבה טעם ונוכחות.

לבן: קליל ומתוק הם הקריטריונים ולכן המועמד הראשי יהיה גוורצטרמינר, או מוסקטו, יינות מתוקים, קלילים ולא משתלטים.

רוזה: המומחה שלנו אמר שהוא היה בוחר את הרוזה ד'אנז'ו של מיזון קסטל, רק מציינים עובדה, זה הכל

קינוחים על בסיס פירות

כאן נסטה ממנהגנו כי המומחה אמר את דברו והציע שדווקא נפנה את תשומת הלב ליינות המבעבעים ובמיוחד לרוזה המבעבע, וספציפית הרוזה ברוט של ירדן. כלומר, כמובן שפורט או שרי גם יעשו את העבודה, אבל הפירות מזמינים קלילות והיין המבעבע ישאיר טעם מענג ויעלה חיוך.

ש' זה לשוקולד

התשובה לקינוח שוקולד היא פורט ולמרבה הפלא, הוא מגיע גם בלבן וגם באדום וכך אנחנו מסיימים, באופטימיות מהולה באלכוהול.

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה