לדאוג להורים שלנו

אנשים מבוגרים עלולים להגיע במהירות לתת תזונה בגלל מחלות, בדידות, דכאון סמוי ועוד. אפשר לפתור את הבעיה בקלות עם מזון רפואי לגיל השלישי, המגיע בצורת משקה טעים שמכיל את כל אבות המזון

17/01/2012
כתבה פרסומית קבלו עדכונים מכתבה פרסומית
  • RSS
» ערנות של בני המשפחה יכולה למנוע תת תזונה

במקרים רבים אבחון תזונה לקויה או סיכון תזונתי נעשים רק לאחר התדרדרות המצב הרפואי והפיזי של המבוגר, כאשר היה ניתן למנוע זאת על ידי ערנות של המשפחה והסביבה התומכת. יתרה מזאת, הקפדה על תפריט תזונתי מלא הייתה יכולה למנוע את ההתדרדרות ולסייע בהחלמה ובשיפור המצב של מערכות הגוף.

חוסר מודעות של בני המשפחה לבן הגיל השלישי עלול לגרום להזנחה של נושא התזונה, המהווה היום חלק בלתי נפרד מהטיפול הרפואי. לא מספיק לבקר אצל הרופא באופן סדיר, לבצע בדיקות וליטול תרופות. אם במקביל לכל אלו התזונה לוקה בחסר, אפקטיביות הטיפול התרופתי תיפגם ובן הגיל השלישי יהיה חשוף לסיבוכים ואיומים על מצבו הבריאותי.

אבל כל הסיבות האלה לא אמורות להוביל לתת תזונה, לא כשיש מוצר בשוק - מזון נוזלי מוכן שעשיר בקלוריות ומכיל את כל הויטמינים, המינרלים ואבות המזון הדרושים לאדם בגיל השלישי. אנשור פלוס הוא מזון רפואי בצורת משקה שלא מצריך מרשם רופא ומגיע בטעמי: וניל, שוקו, תות או קפה. יש בו את כל רכיבי התזונה שיכולים לתמוך בגוף האנושי המתבגר, במיוחד במצבים של חולשה וחולי. הוא טוב להזנה מלאה או כתוספת מזון במצבים בהם תזונה רגילה לא מספיקה. המוצר לא מכיל גלוטן ולקטוז והוא כשר (חלבי).
..

הסיכונים
...

מספרם של בני הדור השלישי בישראל (גילאי 65+) הולך וגדל ועומד היום על כ-10% מכלל האוכלוסייה. 44% מבני הדור השלישי בישראל המאושפזים במחלקות הפנימיות, נמצאו בסיכון לתת-תזונה או שהם סובלים מתת-תזונה.

רונית דוייב, המנהלת המדעית של חברת התרופות ויצרנית המזון אבוט מדגישה: "הורינו המבוגרים ובני הגיל השלישי (65+) הינה קבוצה בולטת ומיוחדת, ההולכת וגדלה בקצב חסר תקדים בכל שנה. אחת הבעיות המרכזיות של בני הגיל השלישי, היא הסכנה להפגע מתת תזונה, או מתזונה שאינה מספקת ומאוזנת. תזונה לקויה ולא מאוזנת בקרב בני הגיל השלישי עלולה להביא לפגיעה במערכת החיסון, לירידה ביכולת של הגוף להתמודד עם החלמה ממחלה, פציעה או ניתוח, לעלייה בשיעורי סיבוכים וזיהומים, להארכת זמן אשפוז ולעלייה בשיעורי התמותה.
..

המפתח להצלחה - טיפול מקדים
...

שמירה על משקל יציב וצריכה תזונתית מאוזנת חשובים במיוחד בגיל השלישי. זוהי תקופה בה חיוני במיוחד לספק לגוף שהתבגר, את צרכיו הפיזיולוגיים ולתמוך במערכות הגוף. איתור ומתן טיפול מקדים במקרים של תת-תזונה או סיכון תזונתי הוא חשוב במיוחד. בני המשפחה הם הראשונים בדרך כלל לזהות סימנים מחשידים. במצבים אלו, חשוב לגלות עירנות ויוזמה ולפעול במיידית לשיפור תזונתו של בן המשפחה.
..

לאתר ולטפל בתופעה
..

המפתח להצלחה בטיפול בתת-תזונה מתחיל אצל בני המשפחה והסביבה הקרובה של בני הגיל השלישי. חשוב מאוד לאתר את הבעיה ואת הגורמים לה ולהעניק טיפול מוקדם ככל האפשר.
..

אנשור פלוס. כל אבות המזון בטעם קפה, וניל, תות או שוקולד
///

איך מזהים תזונה לקויה?

  • ירידה כללית בתיאבון.
  • ירידה בחיוניות.
  • אובדן משקל באופן בלתי רצוני.
  • סימני דיכאון.
  • כדאי לשים לב לשינויים בלבוש: האם הבגדים או התכשיטים רפויים על הגוף? האם שעון היד למשל רופף מבעבר?
  • האם הם לא אוכלים גם כשאנחנו מבשלים להם את התבשילים האהובים עליהם?
  • מומלץ להציץ במקרר ולבדוק האם חלה ירידה בצריכת המזון.

סימנים אלה מהווים תמרורי אזהרה. כאן המקום להתערב בהתנהלות היומיומית וליזום קבלת עזרה וטיפול.
//

כיצד מומלץ לטפל?

אחת מדרכי הטיפול היא בהכנסת מזון רפואי מתאים לתמונה. המזון רפואי אנשור-אבוט יכול להיצרך כתוספת לתפריט הרגיל (כארוחת ביניים) או במידת הצורך כמקור תזונה יחיד. אם צריך רק להעשיר את התפריט באמצעות מזון רפואי, כדאי להתייעץ עם דיאטנית שתסייע בבניית תפריט יומי שישלב את מוצר המזון הרפואי.

מדובר במוצר שעבר בהצלחה מבחני טעימה של אנשים בגיל השלישי, גיל שכבר מורגשים בו הרבה פעמים שינויים וקהות טעמים.

כשההורים מתבגרים, לא ניתן לטמון ראש בחול ויש להתייחס גם לדברים שלא תמיד נעים לראות. תת-תזונה סמויה היא לא עניין שאפשר להתעלם ממנו, אלא נושא קריטי שאפשר לטפל בו בשלב ראשוני, באופן פשוט.

את המזון הרפואי אנשור-אבוט של חברת אבוט ניתן להשיג בבתי המרקחת ורשתות הפארם וכן בייעוץ עם דיאטנית ורופא המשפחה.
//

צילום: thinkstock




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה