לביבות תפוחי אדמה אפויות ומפתיעות (טבעוני וללא גלוטן)

רגע לפני חנוכה מתכון נפלא ללביבות שהפכו כל תפריט למלבב כל השנה. לביבות בריאות וטבעוניות עם קוואקר ללא גלוטן וללא טיגון, הצלחה מובטחת

10/12/2017
אפרת גת קבלו עדכונים מאפרת גת
  • בדואר
  • RSS

שילוב מנצח במטבח בעיני זה טעים, בריא וקל. היומיום שלנו כל כך עמוס שמצד אחד חשוב למלא את הקיבה והנשמה בדלק הנכון ומהצד השני למי יש זמן לעשות ארוחות גורמה בטח באמצע השבוע.

כאן הלביבות ואני נכנסות לתמונה. חנוכה עוד רגע בפתח, אנחנו באופן כללי בית של לביבות יותר מסופגניות (לא להרוג אותי), ואני שוב בחיפושים אחר הלביבה הטעימה שלא תהיה טבולה בנס פך השמן.

מעשה שהיה כך יצא שנס הלביבה האפויה נחת אצלי בהברקה עם הקוואקר ללא גלוטן שהגיע לידי ותוך כדי ניסיונות לארוחת ערב בריאה וקלה. אז קילפנו, גירדנו, קצצנו וערבנו, הופ לתנור ולשולחן. כמה קל להכין אותן? כל כך קלללל שאפילו הילדים בבית יוכלו להכין ויהנו ממש.

אז שוב הצלחתי לג'נגל ו"למקבל" מצד אחד אני מסודרת לחנוכה  ומצד שני ליד הסלט והיוגורט הלביבות סוגרות לי ארוחת ערב משביעה ובריאה. כמה טעים אתם שואלים? שכבר הכנתי שלוש פעמים שבוע אחרי שבוע והיה ביקוש למנה כזו כבר לנשנוש לבית הספר. כבר אתם רצים להכין?! שיהיה לבריאות!

לביבות תפו״א עם קוואקר

QUAQERLATkes2

המצרכים:

2 תפוחי אדמה מגורדים

2 תפוח אדמה מבושל במים

1 בצל קצוץ

2 כוסות שיבולת שועל

חופן שמיר/עירית קצוץ

2 כפות טחינה גולמית

1/4 כפית כורכום

קורט מלח ופלפל לבן

(אפשרי להוסיף גם שן שום כתושה)

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים עד שקיפות

מגרדים שניים מהתפוחי אדמה בפומפייה דקה

מבשלים את התפוחי אדמה הנוספים במים עם הקליפה, עד ריכוך. מצננים, מקלפים מהקליפה ומועכים לפירה

mashedpotatos

מערבבים עם הקוואקר, השמיר, הטחינה, הבצל והתבלינים. מוסיפים את תפוחי האדמה

יוצרים קציצות ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. ניתן להבריש את הקציצות במעט שמן זית

levivotefrat

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25-30 דקות

הצעת הגשה: לצד ירקות חתוכים ויוגורט (שאפשר לשדרג גם עם שמיר)

dishquaqer

*צילום וידאו: סטודיו גושפנקה




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה