לביבות קינואה טעימות ובריאות

במקום קמח, משתמשים בקינואה, מטגנים בשמן קוקוס ומעשירים את הלביבות בבננה ואוכמניות או חמוציות. טעימות? בטירוף. בריאות? איזו שאלה!

06/12/2012
wowyourbody קבלו עדכונים מwowyourbody
  • בדואר
  • RSS

במטבח אמריקאי קוראים להן פנקייק'ס, במטבח הרוסי זה נקרא אולאדיי, ואני אוהבת את כל סוגי הלביבות במגוון הגרסאות – מתוקות ומלוחות, עם מגוון המילויים. לביבות זו מנה שמחזירה אותי עמוק לתוך הילדות: אני יושבת בשולחן האוכל במטבח וסבתא שואלת מה להכין בשבילי – ולרוב הסבתא ידעה מראש את התשובה -  אולאדיי כמובן, או לביבות מתוקות. מטריפות את החושים  כשהן יוצאות הרגע מהמחבת החמה כאשר הכי נהניתי מהלביבות המופלאות האלה עם דבש והר של שמנת חמוצה מעליהם. היום אני מכינה גרסה קצת אחרת ומשופרת, חידוש מרענן ללביבות – עם קינואה ובננה, טעימות ביותר ומשלבות גם מרכיבים טובים לגוף:

עשירות יותר בחלבון בזכות הקינואה (במקום קמח), עשירות בשומנים טובים בזכות השמן קוקוס וחלב קוקוס, ויש בהן בננה - זו הפייבוריט שלי - שעשירה במגוון מינרלים וויטמינים, כגון ויטמין C, ויטמין , B6 אשלגן, מגנזיום, וגם סיבים תזונתים.

כך שמהלביבות האלה יש ההנאה מרובה: הטעם המופלא, בריאות, שמירה על הגזרה וכמובן לכבוד חג החנוכה.

ובאיזה שם שלא נשתמש – לביבות, פנקייק, אולאדיי – הן טעימות בטירוף. מצוינות לארוחת בוקר או ערב מפנקת ובריאה, כארוחות ביניים, נשנוש טעים ומזין, עם יוגורט או שמנת חמוצה, עם אבקת קקאו ודבש, קינמון או קוקוס טחון, חמאת שקדים או בוטנים, גם וגם או איך שאתם אוהבים.

החומרים:

1 כוס (או מעט יותר) קינואה מבושלת

1 בננה גדולה בשלה

2 ביצים, רצוי אורגניות

שמן קוקוס לשמן את המחבת

2-3 כפות נוזל קוקוס (לא חובה, אפשר גם שמנת מתוקה או חלב)

רבע כפית שמן קוקוס מומס

קורט מלח אטלנטי גס או קורט מלח רגיל

1 כף סילן (אפשר לותר, אם הבננה מאוד מתוקה)

1 כף נבט חיטה (לא חובה)

חופן אוכמניות או חמוציות מיובשות,  ללא סוכר

אופן ההכנה:

מועכים את הבננה עם מזלג, מוסיפים כל שאר המרכיבים, מערבבים היטב את התערובת.

משמנים מחבת עם רבע כפית שמן קוקוס (אני משתמשת במברשת סיליקון) וכשהמחבת חמה –  יוצקים כף מהתערובת למחבת, מסדרים עיגולים עם רווחים קטנים בין אחד לשני (כדי שלא ידבקו ויהיה נוח להפוך)

הופכים את הלביבה כשהיא נראית יציבה ויש לה צבע זהוב ויפה, בצד אחד.

מטגנים על הצד השני, כ-2 דקות,  או עד שהלביבה מזהיבה במידה רצויה.

שיהיה לכם בתיאבון וחג שמח

.

לעוד מתכונים ללביבות




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה