לביבות גזר ומשמש מיובש

“לאושר יש טעם של קארי”, ספרה היפה של אפרת דביר, הוא הרבה יותר מספר בישול, למרות שיש בו יותר מ-50 מתכונים. מתוכו, קבלו מתכון ללביבות מלאות בכל טוב

15/05/2016
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • בדואר
  • RSS

לביבות גזר ומשמש מיובש. צילום: אדוארדו גראסי | סטיילינג: גליה אורנן

בכל פעם ששאלו את אפרת דביר מה היא עושה בחיים, היא לא ממש ידעה מה לענות. בספר היפה שלה שיצא לאחרונה, “לאושר יש טעם של קארי”, היא עונה על השאלה הזאת כך: “אני מבשלת, מאיירת, כותבת ואמא לבתי. אני משחקת בחומר, בצבע, בטעם, מציירת בטעמים. אוכל, קודם כל, אוכלים בעיניים. אני אוהבת ללמוד טעמים, לשוטט בהם, לשזור אותם יחד. הבישול עבורי הוא נתינה ומגע ישיר עם מקור חיים, שמתבטא בכל ירק, פרי, גרגיר, תבלין”.

“לאושר יש טעם של קארי” הוא לא בדיוק ספר בישול. כן, יש בו יותר מ-50 מתכונים הודיים פשוטים וטעימים, אבל יש בו גם הרבה סיפורים של אפרת, שחיה בהודו, המון תמונות צבעוניות מהממות וגם איורים וקולאז’ים שדביר יוצרת בעצמה.

היה קשה לבחור רק מתכון אחד מתוך הספר (אולי בגלל זה בהמשך יעלו עוד מתכונים משם), אבל בחרתי בלביבות צמחוניות שנראות כמו הדבר הכי טעים בעולם. 

לביבות גזר ומשמש מיובש

מה צריכים (ל-20 לביבות):

1 ק”ג גזר מקולף וחתוך לחצאים

½ כוס נענע קצוצה

½ כוס בצל ירוק קצוץ

½ כוס כוסברה קצוצה

4 שיני שום מעוכות גס

¾ כוס משמש מיובש קצוץ

3 ביצים קטנות (עדיף אורגניות)

5 כפות פירורי לחם

1 כף קמח חומוס או קמח רגיל

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון

לרוטב יוגורט:

2 גביעים (400 גרם) יוגורט

⅓ כוס נענע קצוצה

4 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

מה עושים:

1. מרתיחים את הגזרים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שהם נעשים רכים. מסננים מנוזלים.

2. מגררים את הגזרים בפומפייה או מעבדים במעבד מזון ושמים בקערה. מוסיפים נענע, בצל ירוק, כוסברה, שום ומשמש ומערבבים היטב.

3. מוסיפים ביצים, פירורי לחם וקמח. מתבלים במלח ובפלפל.
4. מערבבים היטב ויוצרים בכף היד לביבות מהודקות, שלא יתפרקו.

5. מטגנים במשך כ-3 דקות מכל צד על אש בינונית.

6. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב. מגישים את הלביבות עם הרוטב.

לאושר יש טעם של קארי
לאושר יש טעם של קארי” – המטבח ההודי שלי / אפרת דביר, הוצאת Lunch Box 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה