לבבות ארטישוק ממולאים

הארטישוק הוא צמח מאכל שנחשב למעדן, וכשהוא ממולא בבשר ותבלינים – הוא פשוט חלומי

31/10/2010
 תגובות 
השף הלבן קבלו עדכונים מהשף
  • בדואר
  • RSS
» נחשב למעדן. ארטישוק

מתכון מאת הגולשת חגית ובאדיבות אתר

המצרכים

12 לבבות ארטישוק טריים או קפואים.

למילוי:

  • 500 גר’ בשר טרי
  • 1 בצל גדול חתוך לרבעים
  • 2 פרוסות לחם לבן, מושרות במים וסחוטות היטב
  • 3 שיני שום
  • צרור פטרוזיליה קטן
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף תערובת תבלינים מרוקאית “ראס אל   חנות”
  • 2 ביצים

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • כוס מים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

  1. טוחנים את הבשר עם הבצל, הלחם הרטוב, השום והפטרוזיליה. מוסיפים לתערובת את התבלינים והביצים, מערבבים ומקררים.
  2. יוצרים בידיים רטובות כדורים מהתערובת. ממלאים את לבבות הארטישוק בכדורי הבשר, משטחים מעט את הבשר ומהדקים לתחתית הארטישוק.
  3. שמים את הארטישוקים הממולאים בסיר רחב. מוסיפים מים, שמן זית ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

לבלוג של השף הלבן

צילום:

http://www.flickr.com/photos/thewrittengeek/




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

הסודות של המעצבים לבתים מקסימים

כולנו מכירים את הבתים האלה. ההם שאי אפשר שלא להתפעל מהקסם והטאץ’ האישי שהם מקרינים מכל פינה. חמישה מעצבים ישראלים מגלים לנו את הסודות הקטנים שעושים בתים מעוצבים

קרין לויט פרידריך

האם נמצא פתרון להתמכרות לאוכל?

תרופה חדשה אושרה לראשונה לשימוש בהפרעת אכילה כפייתית. האם זה אומר שהוכרעה המלחמה על ירידה במשקל והגיע הקץ להשמנה?

פרופ' פנחס דנון

מסיבת שוקו: לא לילדים בלבד

הזמנו חבורה עליזה של ילדים שיודעים בדיוק מה הם רוצים לטעום את שוקו “מוו”, השוקו החדש של טרה: שוקו ללא תוספת סוכר וללא ממתיקים מלאכותיים, ולספר לנו מה דעתם על הדבר הכי חשוב בשוקו – הטעם. התשובות לפניכם

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך

בחזרה למעלה