לבבות ארטישוק ממולאים

הארטישוק הוא צמח מאכל שנחשב למעדן, וכשהוא ממולא בבשר ותבלינים – הוא פשוט חלומי

31/10/2010
 תגובות 
השף הלבן קבלו עדכונים מהשף
  • בדואר
  • RSS
» נחשב למעדן. ארטישוק

מתכון מאת הגולשת חגית ובאדיבות אתר

המצרכים

12 לבבות ארטישוק טריים או קפואים.

למילוי:

  • 500 גר’ בשר טרי
  • 1 בצל גדול חתוך לרבעים
  • 2 פרוסות לחם לבן, מושרות במים וסחוטות היטב
  • 3 שיני שום
  • צרור פטרוזיליה קטן
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף תערובת תבלינים מרוקאית “ראס אל   חנות”
  • 2 ביצים

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • כוס מים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

  1. טוחנים את הבשר עם הבצל, הלחם הרטוב, השום והפטרוזיליה. מוסיפים לתערובת את התבלינים והביצים, מערבבים ומקררים.
  2. יוצרים בידיים רטובות כדורים מהתערובת. ממלאים את לבבות הארטישוק בכדורי הבשר, משטחים מעט את הבשר ומהדקים לתחתית הארטישוק.
  3. שמים את הארטישוקים הממולאים בסיר רחב. מוסיפים מים, שמן זית ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

לבלוג של השף הלבן

צילום:

http://www.flickr.com/photos/thewrittengeek/




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

3 מתכונים טעימים ובריאים לפעוטות

אביגייל פולק – כהן, אמא ובשלנית, ממליצה ומכינה בהמון אהבה 3 מנות פשוטות ומהירות שמתאימות בול לקטנטנים

משפחה

זוהר שלי, אתה לעולם תישאר בן 11 חודשים

לפני שנה טבע זוהר ארגז בן ה-11 חודשים באמבטיה, לאחר שהמטפלת השאירה אותו שם לבד. שישה ימים הוא נלחם על חייו ולבסוף נפטר ומשפחתו תרמה את איבריו. אמו גלית כותבת לו מכתב קורע לב

גלית ארגז

אמא שלי לימדה אותי לתעב את גופי

הדיאטות, תיעוב הגוף, תחושת הריקנות, אלה המסרים שאמה הנחילה לה מגיל צעיר. והיום? חגית התירה את הקשר הנצחי שבין משקל לאהבת הגוף ומייחלת שזה יקרה גם לאמה

חגית גינזבורג

כתבות נוספות שיעניינו אותך

בחזרה למעלה