לבבות ארטישוק ממולאים

הארטישוק הוא צמח מאכל שנחשב למעדן, וכשהוא ממולא בבשר ותבלינים – הוא פשוט חלומי

31/10/2010
 תגובות 
השף הלבן קבלו עדכונים מהשף
  • בדואר
  • RSS
» נחשב למעדן. ארטישוק

מתכון מאת הגולשת חגית ובאדיבות אתר

המצרכים

12 לבבות ארטישוק טריים או קפואים.

למילוי:

  • 500 גר’ בשר טרי
  • 1 בצל גדול חתוך לרבעים
  • 2 פרוסות לחם לבן, מושרות במים וסחוטות היטב
  • 3 שיני שום
  • צרור פטרוזיליה קטן
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף תערובת תבלינים מרוקאית “ראס אל   חנות”
  • 2 ביצים

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • כוס מים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

  1. טוחנים את הבשר עם הבצל, הלחם הרטוב, השום והפטרוזיליה. מוסיפים לתערובת את התבלינים והביצים, מערבבים ומקררים.
  2. יוצרים בידיים רטובות כדורים מהתערובת. ממלאים את לבבות הארטישוק בכדורי הבשר, משטחים מעט את הבשר ומהדקים לתחתית הארטישוק.
  3. שמים את הארטישוקים הממולאים בסיר רחב. מוסיפים מים, שמן זית ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

לבלוג של השף הלבן

צילום:

http://www.flickr.com/photos/thewrittengeek/




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

כשבגרוש היה חור

איך התחלנו להשתמש ב’יאללה’ ו’סבבה’? מה תרומתו של ז’ו’זו חלסטרה לשפה העברית? והאם גם אתם דוברים גששית שוטפת? הסלנג הישראלי משתנה, ובכל זאת הוא איתנו כבר שנים

קרן רוטשטיין

כל האמת על המוצרים בסופר

האם מה שכתוב על המוצרים הוא באמת נכון? מה כדאי לשים לב ועל מה להקפיד בקניית מוצרי מדף? 7 טיפים שכדאי להכיר לפני הקניה הבאה

הילה וידבסקי

איך לשדרג בגדי בייסיק?

כשאת לובשת בגדים חלקים ומונוכרומטיים, שווה להקפיץ את הלוק עם התאמה נכונה של אקססוריז, במיוחד תכשיטים. הנה ההמלצות שלנו לאקססוריז שישדרגו שמלה שחורה, חולצה לבנה וחולצת ג’ינס

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך


בחזרה למעלה