לבבות ארטישוק ממולאים

הארטישוק הוא צמח מאכל שנחשב למעדן, וכשהוא ממולא בבשר ותבלינים – הוא פשוט חלומי

31/10/2010
 תגובות 
השף הלבן קבלו עדכונים מהשף
  • בדואר
  • RSS
» נחשב למעדן. ארטישוק

מתכון מאת הגולשת חגית ובאדיבות אתר

המצרכים

12 לבבות ארטישוק טריים או קפואים.

למילוי:

  • 500 גר’ בשר טרי
  • 1 בצל גדול חתוך לרבעים
  • 2 פרוסות לחם לבן, מושרות במים וסחוטות היטב
  • 3 שיני שום
  • צרור פטרוזיליה קטן
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף תערובת תבלינים מרוקאית “ראס אל   חנות”
  • 2 ביצים

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • כוס מים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

  1. טוחנים את הבשר עם הבצל, הלחם הרטוב, השום והפטרוזיליה. מוסיפים לתערובת את התבלינים והביצים, מערבבים ומקררים.
  2. יוצרים בידיים רטובות כדורים מהתערובת. ממלאים את לבבות הארטישוק בכדורי הבשר, משטחים מעט את הבשר ומהדקים לתחתית הארטישוק.
  3. שמים את הארטישוקים הממולאים בסיר רחב. מוסיפים מים, שמן זית ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

לבלוג של השף הלבן

צילום:

http://www.flickr.com/photos/thewrittengeek/




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

מה רע בילד אחד בלבד?

אמהות, החלטתן כבר כמה ילדים אתן רוצות שיהיו במשפחה, או שאתן זורמות? אור אלתרמן ברנע, מייסדת מאמאזון, מובילה תכנית רשת חדשה, צפו בפרק הראשון של “אמא תמיד צודקת”

ללמוד לא להיפגע

שיחת טלפון סוערת במיוחד גרמה למיכל מלמד כהן להיזכר בתקופת הטיפולים. במקום לשקוע לזכרונות מדכאים היא החליטה לסלוח על הכול

להכניס את הים הביתה

פריטים קטנים ומעוצבים שמביאים את השקט הכחול והעמוק של הים פנימה, אל תוך הבית. את החול – אל דאגה – נשאיר בינתיים בחוץ

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך


בחזרה למעלה