חבושים ממולאים בשר

בהמשך לפוסט "לא חוששים מחבושים" עוד מתכון מהמטבח הפרסי, לחבושים רכים, ממולאים בבשר ואורז, ברוטב מתקתק ונפלא

12/09/2010
הגרגרנית קבלו עדכונים מהגרגרנית
  • RSS

בשוונץ של הפוסט שלי מלפני מספר ימים לא חוששים מחבושים (להלן, חלק א’), הזכרתי גם את המתכון של החבושים הממולאים בבשר, כפי שהובא ע"י גדעון כלימיאן בספרו המטבח הפרסי. לא יכולתי להתאפק – ניסיתי והתוצאה – חבושים רכים, ממולאים בבשר ואורז, ברוטב מתקתק ונ-פ-ל-א !

תובנות חבישה

לפני שאני נותנת לכם את המתכון המקורי, רציתי לשתף אתכם בכמה מהתובנות הפרטיות שלי:

  1. כדאי לקלף את החבושים, כי זה יותר נעים בפה בלי הקליפה לאחר הבישול.
  2. קל יותר לחצות את החבושים ולרוקן אותם מהתוכן, במקום לרוקן את התוכן מהחבושים השלמים. בכלל, תשקיעו בלמצוא מישהו עם שרירים שיעשה את עבודת הקילוף והורקת התוכן של הפירות, כי מדובר בעבודה פיזית לא פשוטה. החבושים האלה קשים…
  3. מומלץ ביותר להכפיל את כמות הרוטב, כי הוא טעים ואין מספיק ממנו.
חבושים ממולאים בבשר. צילום: "הגרגרנית".

חבושים ממולאים – דוֹלְמֵה-יֶה בֶּה

מרכיבים:

  • 6  חבושים בינוניים.
  • 1/2 כוס/ות שמן זית.
  • 1 בצל קצוץ היטב.
  • 250 גרם בשר בקר טחון (בשר צלעות, בשר צוואר).
  • 1/4 כוסאורז – שטוף.
  • 1/2 כוסמים.
  • 1 כפית מלח.
  • 1/4 כפית קינמון – טחון.
  • 1/4 כפית כמון – טחון.
  • 1/4 כפית הל – טחון.
  • 1/4 כפית פלפל שחור – טחון טרי.
  • 1 כוס מרק בשר.
  • 1/4 כוס מיץ לימון – סחוט טרי.
  • 0.5 כוס סוכר חום.
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי.

אופן ההכנה:

  1. מטגנים במחבת עם 1/4 כוס שמן זית את הבצל עד להזהבה, מכניסים את הבשר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שישנה את צבעו. מוסיפים את האורז השטוף, 1/2 כוס מים, כפית מלח, קינמון, כמון, הל, פלפל טחון. מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה למשך 15 דקות.
  2. רוחצים היטב את החבושים, קוטמים את החלק העליון – שומרים בצד ומרוקנים את תוכנם. למעטפת של כ-1 סנטימטר בעובייה. בוזקים על כל חבוש כפית סוכר וממלאים במילוי הבשר מחזירים את מכסה החבוש הקטום.
  3. במניחים את החבושים הממולאים בסיר רחב, מוזגים פנימה את מרק הבשר, בוזקים מעט שמן על ראש כל חבוש. מכסים את הסיר במגבת מטבח אשר עליה מכסה הסיר, אוספים את שולי המגבת כלפי מעלה. (כמו בבישול אורז). מבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
  4. בקערה קטנה – מערבבים את מיץ לימון סחוט טרי, הסוכר החום, החומץ הבלסמי ומוזגים על החבושים ומבשלים על אש נמוכה כשעה נוספת. מדי פעם אוספים את הנוזלים בכף וזולפים על החבושים כדי שלא יתייבשו. מגישים חם בסיר ההגשה הרחב.
צילום: "הגרגרנית"

וניפגש בשנה הבאה.
שנה טעימה לכם!

לבלוג של הגרגרנית.

צילום:

הגרגרנית.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה