לאכול על גג העולם

מסעדת רופטופ זכתה באחד מהנופים המרהיבים ביותר שאפשר להשיג בירושלים. גם בחורף הירושלמי, כשהיא מחוממת היטב, והמרפסת שלה עטויה מעטפת שקופה, הנוף הנשקף ממנה עוצר נשימה. תוסיפו לזה תפריט חורף חדש ומזמין ותקבלו הצעה שקשה לסרב לה

05/01/2017
לירון הלברייך קבלו עדכונים מLiron
  • בדואר
  • RSS

רופטופ בקיץ (צילום: עמית גירון)

כל תירוץ להגיע לירושלים הוא תירוץ משמח עבורי. כאחת עם עבר ירושלמי, אני שומרת לפחות חדר אחד בלב לעיר הולדתי. הפעם היתה זאת סיבה של ממש, כשהוזמנתי לטעום את תפריט החורף החדש של מסעדת רופטופ שעל גג מלון “ממילא” בירושלים.

המלון שוכן בקצהו של קניון ממילא הפתוח, שיכול למלא אחר כל משאלת שופינג גחמנית שעולה בדעתכם. בקצה השני שוכנות חומות העיר העתיקה, למי שחושקת בטיול בחמוקיה, ומסעדת רופטופ נמצאת בגג המלון, שכולל 194 חדרים.

מסעדת רופטופ זכתה באחד מהנופים המרהיבים ביותר שאפשר להשיג בירושלים. גם בחורף הירושלמי, כשהיא מחוממת היטב, והמרפסת שלה עטויה מעטפת שקופה, הנוף הנשקף ממנה עוצר נשימה. ניתן רק לקנא באלו שיתארחו בה באירוע השלג השנתי של ירושלים. לא בכדי היא הוכתרה לאחת מעשר מסעדות הגג היפות בעולם (!) תוסיפו לזה סנגריה מתובלת וחמה, ויש לכם התחלה מצויינת לארוחת חורף כהלכתה.

התפריט החורפי של המסעדה, בראשות שף קובי בכר, בוגר “מול ים”, הוא מגוון ובהשראת 6 מטבחים שונים המתכתבים עם מסעותיו הקולינריים בעולם, ואנחנו זכינו לארוחה עשירה עם כמה ממנות הדגל של תפריט החורף.

בין המנות שדגמנו היו קפוצ’ינו - סלט עדשים חם, תרד תורכי, קוביות 50 תפו”א, בוקצ’וי, קרם עדשים, קציפת קארי וליים. מנה טעימה, עשירה ומנחמת.

טבולה דג ים

טבולה דג ים: נתחים נאים ופרוסים, סלט עשבי תיבול, שקדים ובורגול פריך, שהם בעצם וריאציה ים תיכונית נהדרת על סביצ’ה, עם הטעם המודגש של עשבי התיבול המקומיים, וטטאקי סינטה  עם סלט עגבניות, לימון כבוש, זיתי קלמטה, שום קונפי ופיתה מטוגנת, שהיה מצויין.

כבד אווז

וכמו כן טעמנו כבד אווז מצויין בציפוי פאנקו פריך, ריבת שאלוט ביין 82 אדום וקרם ארטישוק ירושלמי בארומת וניל, שנמס בפה כמו חלום, למרות רגשות האשם.

מוסר ים

בגזרת המנות העיקריות דגמנו דג ים צרוב בגריל בקראסט עשבי תיבול ולימון, קרם זוקיני, אפונת שלג, ברוקולי ופלפל פפדיו. מנה עדינה ונעימה. אכלנו גם חזה אווז, מבושל סוביד וצרוב בגריל, אספרגוס, בצל ירוק ובוקצ’וי עם קרמל מייפל ושלג שוקולד ולרונה, שהיה טוב מאד, ועוף אורגני עם צזיקי, סלקים ולפת צלויים שומר קונפי, שום שחור, סלט גזרים וזרעי כמון, שהיה חביב לכל היותר, החוליה החלשה בתפריט חורף מוקפד.

בקרב המנות האחרונות, אני חייבת לציין את פונדנט השוקולד, אבל לא בזכותו. הוא אמנם היה טעים ושוקולדי כמצופה, אבל האס הסתתר דווקא בגלידת התה שצורפה אליו, ונעשית, כמובן, במסעדה. והיא, רבותי וגבירותי, היתה מופלאה – עדינה, קלילה, ונעימה ומפתיעה לחיך למוד גלידות. כשאתם שם – אל תפספסו אותה.

 החודש (ינואר) משיקה המסעדה 3 סופי שבוע קולינרים חורפיים מיוחדים, שאפשר ליהנות בהם רק מהארוחות או לרכוש חבילה המשלבת לינה וסופ”ש קולנריה מלא:

בסופ”ש של ה-12 עד ה- 14 לינואר שף קובי בכר יארח את שף שאול בן אדרת מה”תרנגול הכחול” ו-mr & mrs. lee לארוחת טעימות ברופטופ (חמישי) וסדנה קולינרית מעשית (שישי)

בסופ”ש של ה-6 עד ה- 7 לפברואר, כחלק מהפסטיבל הקולינרי הצרפתי So French So Good, יתארח שף צרפתי לארוחת טעימות ברופטופ

בסופ”ש של ה- 30.3- 1.4 יארח שף קובי בכר מארח את השף יובל בן נריה ממסעדת טאיזו, לארוחת טעימות ברופטופ (חמישי) וסדנה קולינרית מעשית (שישי)




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה