כשאוכל חגיגי פוגש יין: קדירת עוף בפירות יבשים

מתכונים לארוחת חג עם המלצות ליינות תואמים. ונפתח במנה העיקרית שתעשה לכם את שולחן הסדר

18/03/2013
רוני מנדלמן פרת קבלו עדכונים מרוני
  • RSS

היה חכם שקבע שאין חגיגה בלי עוגה, ואילו בהגדה של פסח נקבע שאין סדר פסח כהלכתו בלי יין, ולפחות ארבע כוסות. צדקו החכמים שהורו על שתיית היין, יין משמח לב אנוש, מעלה חיוך אצל הלוגמים ומוריד את האוכל בהנאה גדולה יותר. בין חיבור בין דגים ויין לבן, לסטייק עסיסי ויין אדום, יש שילובים רבים ומגוונים, וכל המרבה בשתיית יין לצד האוכל, הרי זה משובח.

לכבוד הסדר, קיבצנו מתכונים שמתאימים לארוחת חג ואף צירפנו להם המלצה של מומחי יקב בנימינה ליין משובח, שיעמיק את טעם האוכל ויגדיל את השמחה מסביב לשולחן.

קדירת עוף בפירות יבשים

המרכיבים:

4 בצלים סגולים פרוסים

כף סוכר חום

חלקי עוף שלם מפורק, נקי ויבש

כוס מיץ תפוזים

בקבוק יין אדום איכותי

½ כוס שזיפים מיובשים

½ כוס משמשים מיובשים

½ כוס חמוציות

½1 אורז

קורט קינמון

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל גרוס

אופן ההכנה:

מחממים מחבת רחבה ועמוקה או סיר גדול ונמוך.  שופכים סוכר ונותנים לו להתקרמל, בלי לשרוף!

מכניסים את הבצל ומאדים עד שהוא משנה צבע ומתרכך.

מוציאים את הבצל לקערה

מטגנים כל חלק של העוף  מכל הצדדים עד שמזהיב ומתרכך קלות. מוציאים מהסיר ומניחים בצד. מחזירים את הבצל לתחתית הסיר ומעליו מניחים את חתיכות העוף. מפזרים חמוציות, שזיפים מיובשים, ומשמשים.

מתבלים ושופכים מעל יין אדום ומיץ תפוזים עד שהכל מכוסה.

מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

מנמיכים את האש ומכסים. נותנים לעוף להתבשל שעתיים.

עם סיום הבישול, מפזרים אורז מעל התקרובת, מכסים במים ונותנים לו להתבשל עם העוף עוד כחצי שעה, עד שהאורז מוכן.

והיין המומלץ למנה על ידי מומחי יקב בנימינה: בנימינה רזרב שיראז 2008

ליין צבע אדום רובי עמוק, ארומות בולטות של פירות יער בשלים, פלפל לבן בשילוב עם עישון קל וניחוח שוקולד וקפה. היין בעל מבנה מלא, מאוזן ברעננות טובה, בעל מאפייני פרי שחור בשל, עשבי תיבול וסיומת מאוזנת וארוכה.

למה דווקא היין הזה?

אסף פז, יינן יקב בנימינה: "מנה עם טעמים מתוקים ופירותיים - כמו היין".




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה