כשאוכל חגיגי פוגש יין: עוגת אגוזים לפסח

מתכונים לארוחת חג עם המלצות ליינות תואמים. והפעם: עוגה חגיגית וטעימה, שהיינו שמחים לאכול בכל השנה ולא רק בפסח

21/03/2013
רוני מנדלמן פרת קבלו עדכונים מרוני
  • RSS

המרכיבים:

300 גרם אגוזי מלך טחונים
250 גרם סוכר
8 ביצים מופרדות
גרידה מחצי לימון
כפית נס קפה מגורען
כף קקאו
קורט מלח

לציפוי:
20 גרם אבקת סוכר
כף מים חמים מאוד
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה את האגוזים עם גרידת הלימון, הקקאו והקפה.
במיקסר: מערבלים את החלמונים עם הסוכר במהירות בינונית לכ-6-7 דקות. מעבירים בזהירות את התערובת היציבה לקערה נקייה.

מקציפים במיקסר (אחרי ניקוי כן?) את החלבונים עם המלח עד שנוצרת תערובת יציבה.
מקפלים לתוך החלבונים המוקצפים את תערובת החלמונים והסוכר ומוסיפים בזהירות את תערובת האגוזים. מקפלים בהתמדה עד שנוצרת תערובת תפוחה יחסית ואחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בגודל 24, או לתבנית מלבנית בגודל בינוני, משטחים בעדינות ואופים כחצי שעה. לאחר זמן האפייה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עוד כעשר דקות כדי שלא תיפול.

מכינים את הציפוי: ממיסים בקערית קטנה את אבקת הסוכר עם המים החמים, מוסיפים את הלימון ומערבבים בעדינות עד שנוצרת תערובת לבנה ואחידה.

מוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים בעדינות את הציפוי ומורחים בעדינות רבה על כל העוגה.

והיין המתאים: בנימינה רזרב גוורצטרמינר בציר מאוחר 2010

היין בעל צבע צהוב-מוזהב והוא מתאפיין בארומה עשירה, המורכבת מאוסף ניחוחות של מי ורדים ופירות טרופיים (בעיקר ליצ'י). ליין איזון מדויק ומהנה בין רמת הסוכר הגבוהה שנותרה בו לרעננות הטבעית. היין הוא בעל סיומת עשירה וארוכה המשולבת עם גוונים רבים של פרי ופרחוניות נעימה.

למה דווקא היין הזה?

אסף פז, יינן יקב בנימינה: "יין הקינוח המופלא והמרוכז שלנו ישתדך היטב לכל מנה- במקרה זה עוגה עשירת טעמים שמעטים היינות שיוכלו להתמודד איתה".




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה