כשאוכל חגיגי פוגש יין: אוסובוקו

מתכונים לארוחת חג עם המלצות ליינות תואמים. והפעם: אוסובוקו קטלני לחג השני

24/03/2013
רוני מנדלמן פרת קבלו עדכונים מרוני
  • RSS

המרכיבים (4 מנות):

4 חלקי שוק בקר או טלה

800 גרם עגבניות מרוסקות

בצל גדול פרוס

כ-10 גרגירי פלפל אנגלי

5 שיני שום מעוכות

4 גבעולי תימין

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

שוטפים את הבשר, מייבשים בזערת נייר סופג או מגבת דקה ומפזרים מעט פלפל גרוס.

מחממים שמן זית בסיר וצורבים את הבשר כחצי דקה, עד שהוא משנה צבעו. הופכים וצורבים שוב. מוציאים ומניחים בצלחת.

מכניסים לסיר את טבעות הבצל לטיגון עד שקיפות.

מוסיפים את עלי הדפנה, התימין והפלפל האנגלי. אחרי דקות ספורות, כשריח התבלינים מתגבר, מחזירים את הבשר לסיר.

מכסים את הבשר בעגבניות המרוסקות, מוסיפים מלח ופלפל ומרתיחים על  אש גבוהה.

מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומשאירים להתבשל כשעתיים.

מגישים עם אורז לבן או תפוחי אדמה אפויים.

והיין המתאים: אבני החושן ספיר 2008

היין הוא בעל גוון ארגמני-שחור מבריק, ארומות בולטות של פטל בר, וניל, עם רעננות של מנטה וסיומת של טעמי פרי ושוקולד מריר. ספיר 2008 הינו בעל גוף מלא, עשיר, מאוזן ומרוכז, המוכן לשתיה כבר כעת, אך ימשיך ויתפתח בשנים הקרובות.

למה דווקא היין הזה?

אסף פז, יינן יקב בנימינה: מנה קלאסית ועשירה זקוקה ליין מורכב ועצמתי שיתמוך בה. הספיר הוא מורכב אך עם גרעין רעננות שיתמודד יפה עם האוסובוקו.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה