כרובית שלמה בתנור

אז נכון, בן זוגה של מיכל יפה לא מביא לה פרחים בתדירות הרצויה, אבל תראו איזה פרח כרובית מפואר הוא הכין לה

28/02/2013
 תגובות 
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • בדואר
  • RSS

כרובית שלמה בתנור. שלושים שנה אני גנן ועוד לא ראיתי פרח כמוך

.

כרובית שלמה בתנור הפכה למאכל מאוד פופולארי בשנה האחרונה. בעיקר בזכול אייל שני ואברקסס צפון שלו, למרות שהוא כמובן לא המציא את הפטנט.

באחד הערבים בשבוע שעבר, כשחיפשנו רעיונות לארוחת ערב, בחן בן זוגי האהוב את מה שיש במקרר, והציע להכין לנו כרובית בתנור (הכרובית והמוצרלה היו שם כי תכננתי להכין את קציצות הקינואה של לייזה פאנלים, אבל זה לא יצא אל הפועל).

מקץ כשעה, אחרי שריחות הכרובית מילאו את כל הבית (שמתם לב שלכרובית יש קטע כזה שבהתחלה היא נורא מסריחה ומנקודה מסוימת הופכת לבעלת ריח מעולה?), הוא הגיש לנו את היצירה המפוארת שכאן, כולה פרי אלתור של הרגע.

אז נכון שלא תמיד הוא זוכר לתלות את הכביסה בזמן, והחלום שלי שהוא יביא כל שבוע זר פרחים הביתה לא בדיוק התגשם, אבל תסתכלו בעצמכם – היש פרח יפה מזה?

כרובית שלמה בתנור א-לה מיכאל זילברמן

המצרכים:

כרובית

מלח

פלפל

חוויאג’ למרק

פירורי לחם

ביצה

שמן זית

150 גר’ מוצרלה

אופן ההכנה:

חותכים את בסיס הכרובית כך שאפשר יהיה להעמיד אותה.

בסיר אידוי מאדים את הכרובית עד שהיא מתחילה להיות רכה, אבל לא לגמרי מושי. אם אין סיר אידוי אפשר לבשל עם קצת מים ומכסה סגור.

טורפים ביצה בצלחת עמוקה ורחבה וטובלים את הכרובית מלמעלה כך שהביצה תכסה את כל הכרובית.

מערבבים את פירורי הלחם עם התבלינים (חוויאג’ למרק זאת הברקה, אבל אפשר להשתמש בעשבי תיבול או כל תבלין אחר. אל תגלו למיכאל שאמרתי, אבל אני פשוט הייתי מסתפקת בקצת אגוז מוסקט)

מפזרים את תערובת פירורי הלחם והתבלינים על הכרובית.

מטפטפים שמן זית בנדיבות על כל הכרובית ומהדקים היטב.

חותכים את המוצרלה (או קשקבל, או גבינה אחרת) לקוביות וטומנים אותן בין חריצי הכרובית.

מהדקים שוב

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות לכ-40 דקות.

בתיאבון!

לעוד מתכונים קלים

צילום: מיכאל זילברמן



מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

אוכל הרחוב הכי טעים של ילדותינו

פעם, לפני שהגיעו מסעדות השף ורשתות המזון המהיר, אכלנו אוכל רחוב. פשוט, טעים, שאוכלים בעמידה ונזהרים שלא לכלכך את החולצה. מאכלי הרחוב הכי טעימים של פעם, ומתכון בהשראתם

הגרגרנית

הכל על תזונה בגיל המעבר

תזונה נכונה היא חשובה בכל שלב בחיים, אך במיוחד עם הפסקת הווסת והנטייה המוגברת יותר להשמנה. קבלו דגשים וכלים פרקטיים במיוחד לנשים בגיל המעבר

ד''ר ציפי דולב

מכונת כביסה שגם מקפלת

אמא עסוקה לארבע בנות, שערמות הכביסה הבלתי נגמרות נכנסות לה לחלומות, מצאה את הפתרון שיעזור לה לנצח במלחמה

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך

בחזרה למעלה