כרובית צלויה

השילוב בין אידוי וצלייה עושה פלאים לכרובית. לב הכרובית רך, כמעט נמס בפה, והציפוי שלה פריך ושחום מלא בניחוחות וטעמים חרוכים. לימור תירוש בעוד מתכון מנצח

23/01/2014
לימור תירוש קבלו עדכונים מלימור
  • RSS

מתוך הבלוג של לימור תירוש

מודה, רק בשנים האחרונות למדתי לאהוב כרובית. הרומן שלי איתה התחיל בארוחת צהריים במסעדת פועלים קטנטנה ביפו. בין כל הסלטים שהוגשו לשולחן בלטו תפרחות כרובית קטנטנות וטעימות להפליא, שטוגנו בציפוי פרורי לחם פריך, ונטבלו ברוטב חמוץ-חריף של שום ולימון. אך השינוי הגדול קרה בטיול לספרד: בעיירה קטנה ולא קולינרית, הגיעה לשולחננו, כחלק ממבחר טאפסים, כרובית עגולה ויפה עם עליה הצעירים, שעברה אידוי קל בלבד. הכרוביונת הקטנה ישבה לה בתוך שלולית של שמן זית משובח ומעליה נחו פילטים של אנשובי. את הטעם והמרקם שלה לא אוכל לשכוח.

מומלץ לבחור כרובית שהתפרחת שלה קטנה ועליה ירוקים ודקים. טעמה של כרובית צעירה עמוק יותר ומרקמה רך ומענג. גם עליה אכילים, טעמם צעיר ורענן ואפשר לקצוץ אותם לסלט ולהשתמש בתבשילים. ניתן להשיג כרובית בכל עונות השנה, אך בעונתה המקורית, בחורף, טעמה משובח ואין לה את הריח האופייני לכרוביות בוגרות.

כרובית צלויה

כרובית צלויה בטחינת אנשובי

החומרים (ל-6 מנות):

1 כרובית בינונית שטופה

1 כפית מלח גס

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

4 כפות שמן זית

½ כפית מלח אטלנטי

½ כפית פלפל שחור גרוס

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים קטן

2 כפות צנוברים קלויים

לטחינת אנשובי:

½ כוס טחינה גולמית

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

שליש כוס מי קרח קרים

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

4-5 פילטים של אנשובי

אופן ההכנה:

מרתיחים מים וכפית מלח גס בסיר גדול דיו כדי להכיל את הכרובית בשלמותה, מוסיפים את הכרובית, כשצד הגבעול כלפי מטה, ומבשלים מכוסה 25-20 דקות. מוציאים בזהירות עם כף מחוררת לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

מחממים תנור ל-220 מעלות. נועצים קוביות חמאה בין פרחי הכרובית, מזליפים שמן זית, מלח ופלפל וצולים, קרוב יחסית לגריל, 30-20 דקות, או עד השחמה. מעבירים לצלחת הגשה.

מכינים את הטחינה: יוצקים לקערה ½ כוס טחינה גולמית, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים בכף עץ. מוסיפים מעט מי קרח, ומערבבים במתינות. מי הקרח יבטיחו גוון בהיר לטחינה. ממשיכים בערבוב עם עוד מעט מים קרים עד קבלת מרקם סמיך וחלק. מתבלים ומוסיפים אנשובי. טוחנים בעזרת מוט ידני. טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים עוד מים או מיץ לימון לפי הטעם.

מוזגים את הטחינה על הכרובית, מפזרים פטרוזיליה וצנוברים ומגישים מיד.

כרובית צלויה

.

מתכוני כרובית נוספים של לימור תירוש:

גראטן כרובית עם בייקון ופנקוגראטן כרובית עם בייקון ופנקו

.

.

.

.

.

.

.

.

.

תבשיל הודי טבעוני של כרובית וקטניותתבשיל הודי טבעוני של כרובית וקטניות

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש





מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה