כל הסיבות הטעימות לטוס ללונדון

לונדון מחכה לך - אם את בעניין של ירקות ססגוניים, כריכים ענקיים וקינוחים מהסרטים. קבלי טעימה ממה שמחכה לך בבירת התה והביסקוויט

30/01/2018
נטשה חיימוביץ' קבלו עדכונים מנטשה
  • בדואר
  • RSS

פתחנו את מסע הטעימות שלנו בלונדון בשוק בורו המדובר. הגענו לשוק קצת לפני הצהריים כדי שנוכל להסתובב בנחת בין דוכני האוכל, בתי הקפה, המעדניות והמזללות השונות. בשוק תמצאו שפע מטמטם ומבלבל של דוכני אוכל בריטי קלאסי, עם ייצוג עולמי והרבה מצרכי מזון נדירים לחובבי הקולינריה. השוק עצמו פתוח בימי שני עד שבת ומומלץ בחום. התענגנו מצלחת צדפות ובירה בדוכן פירות הים, ממגדלי צדפות, שהם דור שביעי למגדלי הצדפות המשפחתי הבריטי Richard Haward’s Oysters.

למי שאוהב פירות ים זה הדוכן המושלם לטעום סוגים שונים של צדפות מבלי לחשוש לפשיטת רגל. החלטנו להתנהג בלונדון כבריטים ליום אחד ולאכול בצהריים את המנה הבריטית האהובה של כל הזמנים: פיש אנד צ'יפס בדוכן המיתלוגי בשוק,  fish! Borough Market שלא איכזבה, כמובן. בלילה פריכה עוטפת פילה דג עסיסי במיוחד המוגש עם צ'יפס ביתי ולא תעשייתי, עונג מושחת.

התור למזללת הובס, Hobbs Meat Roast, הבטיח שכאן מגישים משהו מיוחד. בתוך בגט פריך, מעמיסים כאן בשרים צלויים ומעושנים, שנפרסים דק דק ומגירים מיצים עסיסיים בתוך הלחם הטרי. מדובר בכריך שווה במיוחד עם חרדל אנגלי מעקצץ, רוטב תפוחים או חמוציות זה בהחלט בגט טעים במיוחד. אבל למה להכביד במילים? הנה התמונות שיעוררו בכם חשק לארוז ללונדון עכשיו.

תותים לונדון תילום: נטשה חיימוביץ

בשוק בורו להשתגע מחומרי גלם עונתיים יפים, טעמתי תות לבן בניחוח אננס ותות בר מתוק תותי

םלםלים צהובים צילום: נטשה חיימוביץ

ירקות לונדון צילום נטשה חיימוביץ

צדפות בלונדון צילום נטשה חיימוביץ

התחלנו את הטעימות בשוק בורו בצלחת צדפות ובירה בדוכן פירות הים

צדפות לונדון צילום: נטשה חיימוביץ גבינות לונדון צילום נטשה חיימוביץגבינות לונדון צילום נטשה חיימוביץ

מדפים עם חריצי סטילטון הגבינה הבריטיות הקלאסיות מענגות ועוקצניות במעדניית Neal’s Yard Dairy

פישוצ'יפס צילום: נטשה חיימוביץ

Fish! עם סימן קריאה דוכן פיש אנד צ'יפס ומסעדה עם מנת הדג והצ'יפס כמו שרק הבריטים יודעים להכין

כריכים לונדון נטשה חיימוביץ

אקווריום של גבינה מגוררת ומגדלים של כריכים שיהפכו לטוסטים חלומיים

תותים צילום נטשה חימוביץ'

גלידה לונדון צילום נטשה חיימוביץ

לקינוח קשה להחליט מה לבחור. אולי נשיקות מרנג עם שברי מקרונים

לונדון צילום נטשה חיימוביץ קינוחים בלונדון צילום נטשה חיימוביץ

בדוכן מאפים בסגנון פטיסרי צרפתי קשה להחליט במה לבחור

** הכותבת וצלמת היא נטשה חיימוביץ', סטייליסטית לצילומי מזון ולייף סטייל, מלבד לסגנן לצילומים, אני גם בשלנית, למדתי קולינריה בבית ספר בוטיק ניו יורקי, Culinary Program at New York New School . בסטודיו בתל אביב,  www.salistudio.com,  אני מבשלת, מסגננת ומכינהמנות לצילומי מזון יחד עם בן הזוג שלי ליצירה ועבודה, הצלם יוסי סליס. בנוסף אני כותבת ומצלמת לבלוג, החברות של נטשה – רגעים קטנים ונפלאים של השראה, אוכל וטיולים. כסטייליסטית אני תמיד מחפשת אחר חוויות ויזואליות מרגשות כמו אוכל טעיםשמצטלם נפלא, עיצוב הבית שמעורר השראה, כלים יפים, מקומות מרגשים לטייל בהם. בבלוג אני שמחה לחלוק את השראות שאני מלקטת. www.salistudio.com/blog

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה