כוכבת השדרה: דירה משפחתית ומחבקת מוקפת עצים

השדרה הירוקה שניצבת מחוץ לבית שלפניכם השפיעה על כל עיצובו: מכל חלל ניתן לראות אותה, הצבעים בבית הותאמו אליה, והאווירה החמה והרגועה משלימה אותה למראה טבעי ומאוורר

02/04/2017
אתר בניין ודיור קבלו עדכונים מבניין ודיור
  • בדואר
  • RSS

מאת: מערכת אתר בניין ודיור | צילום: סוזי לוינסון

הדיירים: זוג + 3 ילדים
המיקום: רחובות
השטח: 110 מ"ר
התקציב: 300,000 שקלים
עיצוב פנים והום סטיילינג: יעל גורביץ'

.
לאחר יותר מעשור שבו גרו באותה דירה שכורה, החליטו בעלי בית לעשות מעשה ולרכוש דירה לעצמם. הדירה הייתה ישנה מאוד אך ממוקמת באחת השדרות היפות בעיר, ומכל חלונותיה הציצו עצי השדרה לתפארת. הבית היה במצב קשה, והזוג ידע שחייבים לשפץ אותו ולהתאים אותו לצרכיהם.

 

לבני הזוג שלושה ילדים, בנים אנרגטיים ופעלתניים, ואחת הדרישות הראשונות הייתה שהבית לא יהיה "מפואר" מידי, שתהיה בו תחושה נינוחה, שאפשר יהיה לרוץ ולהשתולל קצת ולא ללכת על קצות האצבעות. כל ילד ביקש חדר לעצמו, ובני הזוג רצו סוף סוף חדר רחצה פרטי צמוד. בנוסף, המשפחה הינה בעלת מודעות גבוהה לסביבה ולקיימות, ואף על פי שהיא חיה בסביבה אורבנית, היא מנסה לשמור על אורח חיים טבעי עם כמה שפחות שימוש במוצרי חשמל ואלקטרוניקה, וכמה שיותר מיחזור.

בשביל למקסם את השטח ולתכנן אותו ביעילות, היה צורך להרוס את כל הקירות הקיימים בדירה. בנוסף חודשו כל המערכות הפנימיות, כל מערכת האינסטלציה והחשמל, ותוכננה מערכת מיזוג חדשה. כל הרצפה פורקה וכן גם כל החלונות הקיימים. כדי שהנוף של השדרה יהיה חלק עיקרי ובלתי נפרד מהבית, הוצב לב הבית - המטבח - בסמוך לחלונות הוויטרינה הגדולים שצופים לשדרה. המטבח תוכנן בקפדנות, עם משטח עבודה גדול ומפנק שישמש את כל בני הבית הבשלנים. כמו כן תוכנן המון מקום אחסון, אפילו לבקבוקים המיועדים למיחזור. מעל הכיור תוכננו 3 מדפי עץ פתוחים לאוסף הקטניות והתבלינים.

הסלון תוכנן בהמשך למטבח כחלל אחד פתוח ומואר. מאחר שלבני המשפחה אין טלוויזיה, תוכנן חלל עבודה ופנאי בקרבת הסלון עם מחשב וחומרי יצירה. כך, כשהילדים מבלים מול המחשב, הוריהם יכולים להיות איתם בקשר עין והם לא מבודדים מהבית אלא חלק ממנו. דלת חדר השירותים פנתה לסלון, ולכן תוכננה ספריית ברזל גדולה מהרצפה עד התקרה, שתהווה חציצה סמלית ואוורירית, תשמור על פרטיות ותכיל את אוסף הספרים המכובד של בני הבית. יחד עם זה לא נוצר מסדרון ארוך ומיותר.

בין דלת הכניסה לחלל המגורים נוצרה מבואה שיוצרת השהייה, אפילו רגעית, בין החוץ לפנים. אפשר להניח שם את המפתחות, לזרוק את הנעליים ורק אז להיכנס רגועים וקלים יותר לבית. לצורך כך תוכננה משרבייה מאווררת ונעימה, שהאור מהשדרה מציץ דרכה ורומז על הבאות.

בחדר ההורים תוכנן ארון קיר גדול ומפנק, שבמרכזו פתח מעבר אשר דרכו נכנסים ויוצאים מהחדר. הפתח נצבע בגוון תכלת רגוע, וכך נוצר מעין שער קסום דרכו נכנסים לממלכת ההורים המוארת והנעימה, שגם היא פונה לשדרה היפה. בבחירת החומרים הושם דגש על אלמנטים טבעיים כמו ברזל, זכוכית ועץ, שבעזרתו גם נעטפו העמודים התומכים של הבית.


בעלת הבית ביקשה שלא יצא בית לבן ונקי מדי, ולכן, לתדהמתו של הקבלן, נבחרו מעל 7 גוונים שונים לצביעת החללים והפריטים השונים שבבית. כך, הירוק של השדרה מהדהד לירוק של המטבח, התכלת בשמיים חוזרת בתכלת של הקירות, והשמש הצהובה מרצדת גם בכיסאות ישנים ששופצו ונצבעו וגם במדפי הספריה שנצבעו בשובבות. התאורה שנבחרה לכל הבית מוסיפה לקו החם והרגוע, והתוצאה היא בית פתוח, מואר, צבעוני וחמים, שמכיל את כל פונקציות הנוחות ויחד עם זה שומר על מראה טבעי ומאוורר.

תוכנית הדירה:

רשימת ספקים חלקית:
קבלן - אודי אדדי
נגרות - נגריית אייל תירוש
עבודות עץ - מיכה כהן
אריחים מודפסים - סטודיו ורדי
אלומיניום - רועי מנחם
סניטריה, ריצופים וחיפויים - חברת נגב קרמיקה
שיפוץ וחידוש רהיטים קיימים - דנית דברה
תאורה דקורטיבית - הגלריה של נעמי, איפאה

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה