יאמי מתכונן לפסח: מוס טונה של טלי

ואחרי שהחזרנו את התחפושות לארון, אפשר להתחיל לחשוב על פסח. כדי לשמור על השפיות תמיד אפשר לקנות אוכל מוכן. טלי, בשלנית יאמי, מציעה את מוס הטונה שלה

26/02/2013
יאמי קבלו עדכונים מיאמי
  • RSS

מאת: רווית דיקר לוי, אתר יאמי

נתחיל בגילוי נאות – אם אי פעם אצטרך לארח לסדר, זה ילווה בהתקף חרדה עמוק, בלבלת קשה פלוס אובדן עשתונות כבונוס. קשה להאמין אבל יש אנשים עם כוחות על שעושים את זה! תיקון. נשים עם כוחות על. וונדר וומנ'ס. רק שבמקום המגפיים הכחולות המגניבות וחגורת הזהב הנוצצת, הן בדרך כלל טרוטות עיניים, עם רשימת מטלות ארוכה יותר מההגדה עצמה.

ברוח החג יצאתי לפגוש את "טלי תבשלילי", שהיא האמא של כל הוונדר וומנ'ס באשר הן. לא רק שהיא מארחת, היא גם דואגת לבשל ארוחות חג ללקוחות של יאמי. Would you believe it?

טלי, איך מתכננים את הסדר וממשיכים לשמור על השפיות?

"מתחילים ממספר המוזמנים. כמה מבוגרים וכמה ילדים. אני מחשבת מנות לפי 75% מהאנשים, כי לא כולם אוכלים מהכל, וזה בכל זאת מאפשר למי שרוצה עוד ממנה מסוימת לקחת תוספת וגם משאיר הרבה אוכל גם ליום-יומיים שלאחר מכן. המארחת מכינה את מה שהיא יודעת לעשות הכי טוב או מזמינה את המנות העיקריות. אני פוגשת יותר ויותר נשים שקונות אוכל טוב מוכן. ואז מחלקים את שאר המאכלים לפי התמחויות של האורחים, וזה משדרג משמעותית את איכות הארוחה".

איך קובעים תפריט לארוחה?

 

"יש את המנות המסורתיות שתמיד אוכלים בחג שזה המרק עם הקניידלך ועוד מנה ראשונה שזה בדרך כלל דגים. אצל האשכנזים זה גפילטע פיש, ויש את הגרסה המרוקאית של דגים מתובלים. מנת עוף חגיגית של זיגוג תפוזים, או ערמונים ויין וסוג אחד או שניים של מנות בקר מיוחדות כמו רוסטביף.

"לצד זה יש את התוספות. אורז לאוכלי קטניות שאפשר להוסיף לו עשבי תיבול, צנוברים, חמוציות או גזר. ותפוחי אדמה או בטטה בכל מיני צורות. ירקות מבושלים – ארטישוק ירושלמי מוקרם, אצבעות קישואים בשום ושמן זית. סלטים שונים – סלק, פטריות ונבטים. וקינוחים – הקומפוט הקלאסי, אגסים ביין אדום ותבלינים או עוגת שוקולד קפה".

אצלנו במשפחה, הצמחונים מתרבים משנה לשנה. הגיע הזמן לתת גם להם כבוד, לא?

"כן, גם הבת שלי היא היום טבעונית, ואני מחפשת כל הזמן פתרונות יצירתיים. באמת בדרך כלל צמחוניים נאלצים להסתפק בתוספות או בסלטים, אבל יש מנות עיקריות חגיגיות שאפשר להכין עם טופו או מרק עשיר יותר עם קטניות, אפשר להכין פשטידה לחג בלי בצק, תבשיל אורז מלא וירקות מוקפצים, אנטי פסטי, וכו'".

מה את מציעה למי שרוצה לשדרג קצת את המנות המסורתיות?

"יש כל מיני כיוונים. במקום צימעס – אני מכינה גזר מרוקאי, מתובל יותר, או להוסיף לצימעס דבש. במקום הגפילטע אפשר להכין מוס טונה או קציצות טונה, דג מתובל ברוטב אדום או סלמון בתנור עם עשבי תיבול. את מרק העוף אפשר להחליף במרקים אחרים כמו בצל או מרק כתום. במקום הקניידלך אפשר להכין קליקסלאך (בצקניות), כבד קצוץ יכול להשתדרג לפטה כבד או כבד ברוטב יין מרסלה עם בצל. את החרוסת, אני אוהבת להשאיר בטעם המסורתי שלה. אני מכינה חרוסת תמרים ואגוזים.

טוב, נאחל בהצלחה לכל הנשים המדהימות שמכינות את הסדר, וחג שמח לכולם ועכשיו בואי נכין את מוס הטונה האגדי שלך.


מוס טונה

המצרכים:

3 קופסאות טונה בשמן (מסוננות מנוזלים)

1 בצל בינוני

4 כפות מיונז

¼ כוס מיץ לימון

½1-1 כפית מלח

1 כפית פלפל

2 כפות קטשופ

1 שמנת חמוצה

1 ג'לטין

אופן ההכנה:

קוצצים בצל במעבד מזון, מוסיפים את כל המצרכים למעט הג'לטין. ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים רותחים, להוסיף לטונה.

לקרר. יכול להישמר עד יומיים במקרר

*  *  *  *  *

יאמי הוא שירות של אוכל ביתי עד הבית. באתר יאמי ניתן להזמין אוכל ממגוון בשלנים ביתיים ולקבל שירות משלב ההזמנה ועד הארוחה וכן להתאים תפריט קבוע למשפחות לפי רצונות ותקציב. מדי שבוע נבקר אצל בשלן אחר, ונשמע ממנו על האוכל שהוא מכין ועל סודות מהמטבח שלו, וכן נקבל ממנו מתכון אחד.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה