טריפ מתוק בהודו

יש מי שמתמכרים בהודו לחומרים מטשטשי הכרה. על התודעה של לין משפיעות בעיקר פחמימות מקומיות שגורמות לה לרחף

22/05/2011
תל אביבית נמרצת לשעבר קבלו עדכונים מתל
  • RSS

מבוא

ראשית, ברצוני לשתף אתכם בשמחתי. מצאתי מטען למחשב, יקר ושברירי כמו החיים עצמם, אבל אני שמחה במה שיש ומעריכה כל רגע שלנו ביחד. דבר שני, אני נמצאת כרגע במקום שנקרא BAGSU והיום חברים, אני רוצה להקדיש את מקום הכבוד הזה כדי לכתוב על ה-  BAGSU CAKE. אני לא טיפוס של מתוקים והקינוחים היחידים שמתקבלים אצלי על הדעת הם גלידה וקרם ברולה ועדיין אני מרגישה חובה לעדכן על העניין.


בוקר עם עוגת בגסו קטנה ומשמחת

אנחנו בצפון הודו

בגסו הוא כפר קטן בהרים היפים של צפון הודו, ממש כמה דקות נסיעה מהעיר דרמסלה המפורסמת. יש כאן מסעדות תיירים טעימות בשפע וכל ארוחה היא חוויה על חושית שמתוארת בסופה בפרטי פרטים מפה לאוזן כי מה כבר יש לעשות כל היום חוץ מלתכנן, להחליט, לבחור ולקבוע איפה ומה אוכלים. אבל לפני שאני אתחיל לפאר את הטבחים המהוללים של הכפר BAGSU, תרשו לי לחזור ל-BAGSU CAKE כי אין ב-BAGSU יום ללא ה-CAKE המדהים הזה.

BAGSU CAKE היא חתיכת אושר קטנה שמורכבת מבסיס של ביסקוויט מבצק פריך, מעליו שכבה נדיבה ודביקה של ריבת חלב מרוכזת ביותר ומעליה ציפוי עבה של שוקולד חלב. נשמע אולי מאוד פשוט ולא כזה מלהיב, אבל תאמינו לי שמספיק ביס אחד כדי להפוך אתכם למכורים לכל החיים, כי משהו קוסמי מחבר את כל המרכיבים האלה לעונג עילאי בתוך הפה.
....
ניסיתי בהתחלה להתעלם מתופעת הערצה ההמונית אבל כשבכל מסעדה, קיוסק, חנות ומכולת מחזיקים במקרר כמה תבניות מלאות בעוגה הזאת, אין ספור שלטים מסביב מכריזים כי כאן זה הבגסו קייק המקורי וכולם מסביב מדברים על זה, זאת משימה בלתי אפשרית. למרות שפרוסה אחת עולה 20 רופי (השווים ל-2 שקל) אורזים את הבגסו בקופסת זהב מלכותית. עכשיו, בשביל להמחיש את השפעת העוגה הזאת על מערכות הגוף האנושי, קבלו את ה- BAGSU CAKE FACE הזה:


שי יפה מראשל"צ וקייק מבגסו

קינוח משוכלל יותר


על פצצת הסוכר המכונה HELLO TO THE QUIN כבר כתבתי בפוסט על ה-HAMPI הטעימה. ב-BAGSU מצאתי את הקינוח הזה בווריאציה מרהיבה יותר ועם שם מלכותי הרבה יותר, הרי הוא  HELLO TO THE KING. מדובר בבגסו קייק מרוסקת עם גלידת וניל, בננות, ריבת חלב, אגוזים, קצפת וגם סירופ שוקולד או נוטלה – שיכרון חושים סוכרי לכל אוהבי מתוק. כל עוד הקינוח הזה קיים יש תקווה לרופאי השיניים.

ופינוק יפני לסיום


כיוון שדרמסלה היא מקום מושבו של הדלהי למה ה-14 - מנהיג טיבט, שברח מארצו אחרי הכיבוש הסיני, יחד עם עוד 250 אלף טיבטים שהצליחו להישאר בחיים, יש באזור אוכלוסיה טיבטית שוקקת חיים. עיקר עיסוקם הוא סריגת דברי צמר מדהימים ואפייה. לצד דוכני רחוב עם כובעים צעיפים נעליים שמיכות וכפפות מצאתי כמה מאפיות טיבטיות שזועקות עם ויטרינות עמוסות במאכלים רוויי פחמימות לבנות ומסוכנות. יש כאן לחמים, לחמניות, דונטס, כדורי קוקוס מצופים בשוקולד, עודות אגוזים, עשרות סוגי בראוניז ומאפינס. כל זה לצד דוכני רחוב עם MOMO או דים סאם מאודים או מטוגנים שמגיעים עם מילוי צמחוני ונמכרים ב-10 רופי ל-3 יחידות.
....

בקיצור, גם כשמדובר בתחום שבו אני הכי פחות מוצאת בו מקום להתלהבות, לא קלה היא דרכי אבל ממחר אני מתחילה לעשות יוגה וליבי מלא תקווה שהמדרון שעליו ממוקם הכפר יהיה לי לסיועה בשריפת הכמויות ההיסטריות של הפחמימות שאני צורכת כאן.

לסיום הפינה המתוקה הזאת, אני אספר גם על קינוח חמצמץ שטעמתי במסעדה היפנית המפורסמת והאהובה שהיא מקום עליה לרגל של כל מי שמבין כאן באוכל (ועליה אני ארחיב בשבוע הבא). מדובר בקובייה קטנה של בצק פריך עם קרם וניל ומעליו שיכבה עבה של קציפת לימון קרמית שנחה מעליו כמו שכבה עבה של שלג אוורירי.

אני מתגעגעת לכל הדיאטות שידועות לעולם המודרני ובשבוע הבא תכינו ממחטות כי אני מבטיחה לכם כתבה מעוררת נזילת ריר מאסיבית.
....
לבלוג של תל אביבית נמרצת




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך