חם מהתנור

תנורי האפייה המוצעים כיום בשוק מתוחכמים, עתירי טכנולוגיות ומעוצבים. קבלו 6 דוגמאות וגם טיפים לבחירת תנור

13/05/2012
נישה קבלו עדכונים מנישה
  • RSS

כתיבה: אירית כהן, מגזין "נישה"

את הכתבה המלאה תוכלו למצוא בגיליון מאי 2012 של מגזין נישה. לחצו כאן להורדת גיליון "נישה" במתנה

*   *   *   *   *

סוגי תנורים:

תנור משולב

משלב תנור אפייה עם כיריים לבישול ועומד כיחידה נפרדת ועצמאית בחלל המטבח. עד לפני כמה שנים היה התנור הנפוץ ביותר במטבח הישראלי

יתרונות: אינו מצריך קנייה נפרדת של כיריים, מאפשר עיצובים מעניינים ומשמש כפריט עיצובי בעל נוכחות בחלל.

חסרונות: תופס מקום במטבח ומקטין את החלל.

תנור מובנה (Built In)

תנור ללא כיריים המתיישב בתוך ארונות המטבח ומהווה חלק אינטגרלי מהם. מאוד נפוץ בשנים האחרונות.

יתרונות: מפנה מקום במטבח ומאפשר גישה נוחה וקלה.

חסרונות: מחייב רכישה נפרדת של כיריים וכתוצאה מכך מקטין את משטח העבודה.

.

עמית נחמד, סמנכ"ל שיווק בחברת La Cucina ישראל, מעניק טיפים לבחירת תנור:

  • רשתות. ודאו שהתנור מצויד בשתי רשתות לפחות, ובדקו אילו תוספות ניתנות להתאמה (לוח אבן לפיצה, שיפודי גריל וכדומה).
  • מסילות. מסילות טלסקופיות המאפשרות שליפה מלאה בעת הבישול (כמו מגירות מטבח) יקלו עליכם מאוד.
  • טיימר. פונקציה חשובה בכל תנור שתאפשר לכם תזמון מושלם של פעולת התנור.
  • טמפרטורה. סקלה רחבה של טמפרטורות וכפתורי מגע יאפשרו לכם שליטה טובה יותר בתנור.
  • תאורה. תאורה פנימית הפועלת בזמן האפייה תחסוך מכם את הפתיחה החוזרת ונשנית של דלת התנור.
  • ניקוי. ודאו שלתנור יש ציפוי פנימי לא רגיש שיאפשר לכם לנקות אותו ללא חשש. המומלץ ביותר הוא תנור נירוסטה בעל גוף פנימי שלם ללא תפרים.
  • בטיחות. ודאו שבתנור שלכם מותקנות מערכת המונעת סתימות גז, מערכת לנעילה בפני ילדים ודלתות קרות למניעת כוויות.
  • חיסכון. חידושים חוסכי אנרגיה ומקצרי זמן בישול, כגון איטום פנימי כפול, יחסכו לכם בטווח הרחוק בעלויות ההפעלה.
  • .

בשורה התחתונה: בחרו בתנור ידידותי למשתמש, שהפעלתו תהיה קלה ושיכיל את הפונקציות שאתם באמת זקוקים להן. עם זאת, אל תוותרו על פונקציות מיוחדות שישפרו את חוויית הבישול שלכם.

.
1. תנור מובנה של חברת דלונגי. דלת זכוכית נשלפת, גוף גריל נע שאפשר להסיר וציפוי אמייל יקלו עליכם באופן משמעותי את מלאכת הניקוי. כמו כן, התנור מצויד במערכת אוורור קדמית והיקפית ובתבניות תנור עמוקות במיוחד. התנור מוצע במגוון צבעים, בהם: כחול, ירוק, אדום, וניל ופחם. צילום: יח"צ

המחיר: 5,000-2,000 שקלים, להשיג בניופאן, רוז'נסקי 14, אזור התעשייה החדש, ראשון לציון, 03-9535980, וברשתות החשמל הנבחרות, www.newpan.co.il

.

2. תנור משולב מדגם פירוליטי של חברת זנוסי. התנור מציע אופציה מפתה לניקוי עצמי, להסרת שומן ושאריות מזון. פרט לכך, הוא מתהדר בעשר תכניות אפייה ובישול, בבקרת לחות מתקדמת, בפאנל הפעלה בעל לחצני מגע, בתאורה פנימית חזקה שמונעת את הצורך בפתיחת הדלת בעת הבישול ובכפתור חימום המעלה את הטמפרטורה ל-200 מעלות בחמש דקות בלבד. צילום: יח"צ חו"ל

המחיר: 2,750 שקל, להשיג  ברשתות החשמל ובחנויות הנבחרות, www.ralco.co.il

.

3. תנור משולב ויוקרתי של חברת La Cornue, ברוחב 180 סנטימטרים ובשילוב שני תאים: האחד לשימוש בגז והשני לשימוש בחשמל. חלוקת התאים נעשית בהתאמה אישית על פי צורכי הלקוח. התנור מגיע במגוון צבעים, בהם: ירוק, צהוב, כתום ואפילו ורוד. לאלו שבאמת רוצים לפנק את עצמם במטבח. צילום: La Cornue

המחיר: מ-50,000 שקל, להשיג במטבחי הייטאצ', מדינת היהודים 89, הרצליה פיתוח,

09-9558429

.

4. תנור משולב לבישול ולאפייה של חברת Wolf. לתנור ידית שליטה דיגיטלית, פאנל תצוגה נסתר, מערכת זיהוי להבה והצתה אוטומטיות, מערכת לניקוי עצמי ועשר תכניות שונות לבישול. צילום: Digital Kitchen

המחיר: 59,200 שקל, להשיג  ב-Digital Kitchen, אבא אבן 8, הרצליה פיתוח,

09-9545435, ובחברות המטבחים הנבחרות, www.digital-kitchen.co.il

.

5. תנור מובנה מסדרת Country Style. הזכוכית האובלית, הידית הזהובה ולוח השעונים העגול משווים לו מראה של פעם אך זה לא מונע ממנו להיות טכנולוגי ומתקדם ולספק לכם פונקציות כטיימר אנלוגי, שבע תוכניות בישול, דלת זכוכית כפולה, דפנות פנימיות בציפוי זכוכית ומערכת תא קירור. צילום: ג'ו לידס

המחיר: 4,290-3,990 שקל, להשיג  ב-Teka, משכית 32, הרצליה פיתוח,

09-7710919, ובחנויות הנבחרות, www.teka.co.il

בחירת המערכת: אהבנו את העיצוב היוקרתי לצד הטכנולוגיה המתקדמת, את המחיר ההוגן ואת החיסכון בשטח הרצפה במטבח

.

6. תנור משולב המעוצב בהשראת האדריכלות העתיקה באיטליה. גם המפרט הטכני אינו מאכזב: גריל מסתובב, תאי אחסון וחימום, סוגים שונים של להבות (ווק, צ'יפסר, ברביקיו ועוד). התנור מוצע בגדלים של 150-70 סנטימטרים ובמגוון צבעים.

המחיר: 60,200-15,100 שקל, להשיג  ב-La Cucina, הקישון 16, בני ברק,

03-5707191, www.la-cucina.co.il

.

את הכתבה המלאה תוכלו למצוא בגיליון מאי 2012 של מגזין נישה. לחצו כאן להורדת גיליון "נישה" במתנה




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה