טורפים בעיניים

נעמי זיו ביקרה בסדנת צילום וסטיילינג של אוכל וקיבלה כמה טריקים בעזרתם תמונה יכולה להמריץ את מיצי העיכול.

20/02/2011
נעמי זיו קבלו עדכונים מנעמי
  • RSS

אחד החושים שאיתו אנחנו אוכלים הוא חוש הראיה. מנה אטרקטיבית, למשל, אנחנו "טורפים בעיניים", ואילו זאת העלובה למראה "מוציאה לנו את התיאבון". זה כלל שהפנימו מזמן מו"לים ועורכים של ספרי בישול ומגזינים בעולם האוכל, שמשקיעים רבות בעיצוב וסגנון המנות המוצגות, ובצילום איכותי ברמה גבוהה. הצגה מושקעת של מנות ניתן למצוא, כמובן, גם באינטרנט, באתרי אוכל מקצועיים וגם ביותר ויותר בלוגים שמציגים מתכונים. פעמים רבות איכות התמונה, ולא המתכון, היא שתקבע אם אכן נכין את המתכון ונחזור שוב לאותו אתר, או לחלופין, נגלוש לנו הלאה.

מתוך הבנה זו, הזמינה לאחרונה חברת היח"צ שלמור מספר בלוגרים הכותבים על אוכל לאירוע ששילב אוכל, כמובן, בחסות מוצרי הטלה של "אדום אדום", וסדנת סטיילינג וצילום של אוכל, שהועברה על-ידי הצלמת דניה ויינר והסטייליסטית דיאנה לינדר. השתיים עובדות יחד כבר מספר שנים ועבודות שלהן מתפרסמות בספרי-בישול ומגזינים שונים, וכן בבלוג הפרטי שלהן, מתכוניישן.

מצד האוכל, הציג השף של "אדום אדום", אבי שטייניץ, את מוצרי הטלה שמשווקת החברה בחודשים האחרונים. כבש נחשב לבשר שמבשלים באירועים חגיגיים, בין השאר לאור הקושי להשיג אותו. כעת, מנסים ב"אדום אדום" לעשות אותו נגיש יותר ולהכניס אותו גם למסגרת של ארוחות ביתיות ומשפחתיות. לאור סוגיות השחיטה הכשרה, משווקים כיום החלקים הקדמיים: כתף טלה, המתאימה לצלייה, צלעות, וחזה וצוואר המתאימים לתבשילי קדירה ארוכים. החזה גם מתאים לטחינה. המעוניינים בטחינה דקה יותר מזו שמתקבלת בסופר-מרקט יכולים לבקש מהקצב טחינה נוספת.

וכדי לא לצאת ידי "דיבורים לחוד ומעשים לחוד", הדגים אבי שטייניץ שתי מנות שניתן להכין לארוחה משפחתית נחמדה ופשוטה של אמצע או סוף-שבוע: מנה מעולה של בשר טחון עם אורז, חמוציות וצנוברים, ושווארמה טובה מכתף טלה.

מצד הסטיילינג והצילום, מנת הבשר הטחון שימשה כדוגמנית בסדנה. דניה ודיאנה הדגישו את הרעיון שבעת בניית הסצנה חשוב לתת לצופה הרגשה שהצילום הוא חלק מסיפור. הם הסבירו שכדאי להעביר בתמונה נוכחות אנושית, כמו, למשל, מזלג עם פירורים או מנה חצי אכולה. ככה הצופה יכול לדמיין מי אכל את המנה או מה התרחש סביב השולחן.

כדי לתת אווירה כפרית ופשוטה, צולמה המנה על-גבי משטח עץ שבצילום הסופי נתן רושם של שולחן משפחתי על מרפסת, או שולחן פיקניק צבעוני. גם לכלים, למפיות, ולמיקום החפצים על השולחן יש חלק נכבד בבניית התפאורה.

לאחר בנית הקומפוזיציה וקביעת זווית הצילום והפריים, חשוב מאד להתייחס לתאורה: קדמית, אחורית, חמה או קרה. למשל, עצמים מבריקים - כמו מרק, שמנת או משקאות - כדאי לצלם בתאורה אחורית, כלומר, בעזרת לוח בצבע לבן או כסף שמניחים ליד העצם המצולם. כעת הלוח, ולא המרק, מחזיר את האור מהפלאש או ממקור אור אחר. כמו כן, ממליצה דניה להשתמש בחצובה.

כל אלה כדי להמחיש שתמונה שווה אלף מלים, ובמקרה של תמונה טובה – היא גם מעוררת השראה וממריצה את מיצי העיכול.

מתכוניישן: http://matkonation.com/

צילום:

דניאל לילה סטייל




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה